Jump to content
Asrai

Exista fapte bune lipsite de egoism?

Recommended Posts

Posted

in general se poate vorbi de egoism atunci cand faptele bune sunt facute de straini pentru straini, dar nu mereu. sunt sute de exemple de donatii anonime. unde e egoismul aici? unde e ipocrizia? cat despre cei care fac fapte bune in favoarea persoanelor iubite...ii compatimesc pe cei care cred ca si aceste fapte sunt facute cu egoism.

Nu e vorba de ipocrizie ci e vorba de acea stare pe care ti-o "provoci", acel "egoism" al starii tale. Unii o fac pentru a se impaca cu ei insisi recompensand anumite greseli, altii o fac pentru a-si confirma "statutul de om bun" (Heaven and bullshit), altii o fac fiindca asta ii face sa se simta bine. Deci, o mica urma de egoism exista.

Intrebarea a fost "Exista fapte lipsite total de egoism?". Inca ma gandesc si nu am gasit nimic :).

Posted

mai gandeste-te si anunta-ne si pe noi cand descoperi ceva

Si tu esti destul de vehement.. aparent ti-ai schimbat parerea sau ti-ai intarit-o pana la irefutabil.

Nu vrei sa detaliezi iluminarea pe care ai trait-o? :)

Posted

Si tu esti destul de vehement.. aparent ti-ai schimbat parerea sau ti-ai intarit-o pana la irefutabil.

Nu vrei sa detaliezi iluminarea pe care ai trait-o? :)

nu conteaza

dupa 4 pagini de 'fapte' in care gasesti sau nu egoism, el tot n-a gasit nimic, a ajuns exact de unde a plecat.

tie ti se pare ca merita thread-ul asta sa mai stea in picioare? mie nu;f

Posted

nu conteaza

dupa 4 pagini de 'fapte' in care gasesti sau nu egoism, el tot n-a gasit nimic, a ajuns exact de unde a plecat.

Am dat reply doar la exemplul dat de Lucky fiindca am incercat sa generalizez, nu am stat sa dau reply la fiecare in parte.

Din ce am scris in reply-ul recent vrei sa spui ca alea nu sunt mici fapte ce au o nuanta de egoism? Ia gandeste-te putin...

LE: Si e ea, nu el, dar in fine. Cainii latra, caruta trece.

Posted

Ieri vroiai sa discuti totusi :)

Anyway, nu insist. Si primul meu raspuns din topic e la fel de argumentat ca al tau deci nu stiu de ce te critic :lol:

Posted

Ideea era sa subliniez faptul ca inconstient este urmarit un scop.

Asta tine de experienta subiectului, dobandita tot inconstient, la modul: Am ajutat-o pe tanti Fanica acum 2 saptamani, iar dupa aceea m-am simtit un pic mai bine/mi-a dat o cratita de ciorba.

Cand iei o decizie nu intra in calcul doar factorii constienti.(revin cu explicatie si la asta daca e nevoie, dar sper ca nu este)

Chiar daca subiectul neaga initial, sau nu cunoaste initial scopul actiunii, acela este bine definit inainte de a fi inceputa actiunea.

Un exemplu care mi-a dat un pic de furca a fost cel cu minerii(oameni pe care-i respect),care isi salveaza camarazii la nevoie.

Poate ca suna un pic ipocrit, dar pune-te in situatia UNICULUI, sau unuia dintre putinii supravietuitori dintr-o explozie din mina(de exemplu).Cum te-ai impaca restull vietii cu remuscarile/regretele/constiinta?

Cred ca, poate, e cea mai buna explicatie data in topicul asta. Nu de fiecare data scopul initial e asemanator cu scopul final cand faci un anumit lucru.

Posted

Nu e vorba de ipocrizie ci e vorba de acea stare pe care ti-o "provoci", acel "egoism" al starii tale. Unii o fac pentru a se impaca cu ei insisi recompensand anumite greseli, altii o fac pentru a-si confirma "statutul de om bun" (Heaven and bullshit), altii o fac fiindca asta ii face sa se simta bine.

..., altii o fac pentru ca, oh stai asa, toti o fac pentru ca asa li se pare lor ca e corect/normal, asta nu inseamna ca toti suntem la fel, "normalul" meu nu e si "normalul" tau.

adica, gandeste-te la creierul tau ca la o harta, iar de cate ori vezi egoism in unele lucruri/fapte (cum vrei sa le zici), harta se coloreaza si asa ramane. intrebarea mea pentru tine e : ce raspuns vrei de la noi cand deja ti-ai format parerea despre chestia asta?

eu cred ca sunt fapte lipsite de egoism, dar egoismul e un punct 4t al omului, merge mana-n mana cu ignoranta etc si e o forma de manipulare.

sau ok, nu asculta ce-ti zic acum, adica eu n-am dormit azi noapte deloc si am stat pana la 9 dimineata si m-am gandit la thread-ul tau.

scuze ca scriu asa aiurea dar sunt keyturner azi

Posted

..., altii o fac pentru ca, oh stai asa, toti o fac pentru ca asa li se pare lor ca e corect/normal, asta nu inseamna ca toti suntem la fel, "normalul" meu nu e si "normalul" tau.

adica, gandeste-te la creierul tau ca la o harta, iar de cate ori vezi egoism in unele lucruri/fapte (cum vrei sa le zici), harta se coloreaza si asa ramane. intrebarea mea pentru tine e : ce raspuns vrei de la noi cand deja ti-ai format parerea despre chestia asta?

eu cred ca fapte lipsite de egoism, dar egoismul e un punct 4t al omului, merge mana-n mana cu ignoranta etc si e o forma de manipulare.

sau ok, nu asculta ce-ti zic acum, adica eu n-am dormit azi noapte deloc si am stat pana la 9 dimineata si m-am gandit la thread-ul tau.

Incerci sa vinzi castraveti gradinarului sau iti etalezi "mujchii de macio virtual"? Gogule, nu impresionezi pe nimeni prin sarcasmul tau si nici nu provoci vreo reactie in afara de cea de scarba, poate si putina mila.

Daca nu te durea basca stateai la locul tau si te uitai la topicul cu "Tatuaje" sau la cel de bune maniere.

Dupa cum ai vazut si in ultimul reply, scopul initial difera de multe ori de cel final precum si efectele acestuia.

Intrebarea e adresata celor care cred ca stiu ca exista astfel de fapte. Eu mi-am exprimat parerea asupra celor spuse de voi si am spus ca inca nu am gasit.

Daca esti capabil sa porti o discutie, fa-o. Daca nu, cred ca te poti abtine. Sau ai mazgarici la limba (degete)?

Posted

Incerci sa vinzi castraveti gradinarului sau iti etalezi "mujchii de macio virtual"? Gogule, nu impresionezi pe nimeni prin sarcasmul tau si nici nu provoci vreo reactie in afara de cea de scarba, poate si putina mila.

Daca nu te durea basca stateai la locul tau si te uitai la topicul cu "Tatuaje" sau la cel de bune maniere.

Dupa cum ai vazut si in ultimul reply, scopul initial difera de multe ori de cel final precum si efectele acestuia.

Intrebarea e adresate celor care cred ca stiu ca exista astfel de fapte. Eu mi-am exprimat parerea asupra celor spuse de voi si am spus ca inca nu am gasit.

Daca esti capabil sa porti o discutie, fa-o. Daca nu, cred ca te poti abtine. Sau ai mazgarici la limba (degete)?

nu inteleg ce anume din ceea ce-am spus eu te-a facut pe tine sa scoti aberatiile de mai sus, in fine, ai demonstrat ce-am spus mai sus, pentru asta-ti multumesc.

adica na, eu am vorbit foarte serios si la obiect, tu ai vazut sarcasm, cam acelasi lucru si cu egoismul, np.

Posted

nu inteleg ce anume din ceea ce-am spus eu te-a facut pe tine sa scoti aberatiile de mai sus, in fine, ai demonstrat ce-am spus mai sus, pentru asta-ti multumesc.

Yeah, right -_-. Faci si tu ca altul, incearca sa ii puna gainii pene -_-. Cica ii spune ca e nesimtit si mincinos (nu-l jignea, ii arata iubirea lui tandra) si spune ca lucrul asta nu ar provoca o reactie din partea celuilalt -_-...

Cata muierime aveti in voi :)...

Posted

Nu e vorba de ipocrizie ci e vorba de acea stare pe care ti-o "provoci", acel "egoism" al starii tale. Unii o fac pentru a se impaca cu ei insisi recompensand anumite greseli, altii o fac pentru a-si confirma "statutul de om bun" (Heaven and bullshit), altii o fac fiindca asta ii face sa se simta bine. Deci, o mica urma de egoism exista.

Intrebarea a fost "Exista fapte lipsite total de egoism?". Inca ma gandesc si nu am gasit nimic :).

da e si asta, dar deja asta nu mai e egoism. ar fi egoism daca ai face lucrurile astea doar pentru tine. deci da, exista fapte lipsite total de egoism. gandeste-te la alt cuvant care sa inlocuiasca egoismul.

Guest Kamikaze
Posted

ahahahahah, da ce ma, melcii zboara ? AHAHAHAHHAHA

http://img14.imageshack.us/img14/5633/88042368.jpg

poftim scumpete, e a doua oara cand iti explic ceva intr-un mod cat mai simplu cu putinta, ca sa intelegi. sa nu zici ca nu ma ocup si de tine.

Posted

gandeste-te la alt cuvant care sa inlocuiasca egoismul.

CAPITALISM !!! :D what do i win ?

si exista, dar de cele mai multe ori sunt gesturi/reflexe asupra carora nu prea avem control. de exemplu cand vezi ca pica o baba pe jos, ai reflexul sa o prinzi si sa o saruti usor pe buze. vi-am stricat orice fantezie erotica pe ziua de azi nu ?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...