Jump to content
Asrai

Exista fapte bune lipsite de egoism?

Recommended Posts

Posted

Nu!

Nu vreau sa-mi dati exeple de fapte care inteplinesc aceasta conditie pt ca nu o sa ma obosesc sa arat contrariul. Spun ca nu exista, analizandu-ma pe mine, o persoana normala, care am facut destule fapte bune, dar am urmarit mereu si efectele pozitive care aveau sa le genereze aceste fapte asupra mea.

Singura fapta buna lipsita de egoism, ar putea fi sa-mi dau acordul pt a-mi dona organele dupa moarte.

Thumb up! Perfect de acord.

Voi aduceti exemple de fapte ce nu implica egoismul, dar sunt la nivel TEORETIC, sunt doar IDEI.

Noi vorbim despre arhetipul omului obisnuit, EXISTENT.

Guest Blaidy
Posted

Nu!

Nu vreau sa-mi dati exeple de fapte care inteplinesc aceasta conditie pt ca nu o sa ma obosesc sa arat contrariul. Spun ca nu exista, analizandu-ma pe mine, o persoana normala, care am facut destule fapte bune, dar am urmarit mereu si efectele pozitive care aveau sa le genereze aceste fapte asupra mea.

Data viitoare cand mai discuti despre un subiect incearca sa nu te mai iei ca punct de reper.

Noi vorbim despre arhetipul omului obisnuit.

Exact ! noi vorbim despre taranul roman.

On-T :

Da' fapte rele lipsite de altruism exista ?

Posted

exista acele fapte, dar fiind lipsite de egoism si de "dat in goarna la tv si ziare" nu poti afla de ele..respect pt cei care fac cu adevarat fapte bune ;) :tiphat:

Guest Kamikaze
Posted

Thumb up! Perfect de acord.

Voi aduceti exemple de fapte ce nu implica egoismul, dar sunt la nivel TEORETIC, sunt doar IDEI.

Noi vorbim despre arhetipul omului obisnuit, EXISTENT.

cine a spus ca vorbim despre oameni obisnuiti? de ce teoretice? chiar nu mai sunt persoane care duc gunoiul pe planeta asta?!?! :o

dar hai sa va fac pe plac. ma iau exemplu pe mine. eu de as avea un copil care are nevoie de o inima, a doua zi m-as duce si mi-as pune inima pe tava. egoist ca o sa fiu fericit stiind ca el traieste? dar sunt mort, cum sa fiu fericit?

Guest Kamikaze
Posted

Sa excludem cazurile in care este vorba de salvat vieti ...

(nu toata lumea salveaza vieti)

de ce le excludem? fiindca sunt exemple viabile? de aici eu trag concluzia ca da, exista fapte bune lipsite de egoism. si asta e si subiectul. nu daca un om obisnuit ar face asa ceva ci daca exista asemenea fenomen.

Posted

de ce le excludem? fiindca sunt exemple viabile? de aici eu trag concluzia ca da, exista fapte bune lipsite de egoism. si asta e si subiectul. nu daca un om obisnuit ar face asa ceva ci daca exista asemenea fenomen.

Bine, atunci exista, dar intr-o proportie destul de mica, care tinde spre 0.

Guest Kamikaze
Posted

Bine, atunci exista, dar intr-o proportie destul de mica, care tinde spre 0.

orice fapta buna are potentialul de a fi lipsita de egoism. depinde felul in care o abordezi. am mai spus, nu toata lumea le face cu principalul scop de a primi ceva. egoist esti pentru felul in care gandesti.

Posted

Wake up..

Egoismul intervine oriunde intr-o oarecare cantitate.De ce spui unei fete ca e frumoasa?Exista f multe motive:1) Acel scop meschin sa zicem..

2)Love(oh yea), care tot egoism este, nu dezvolt prea mult.Este egoism deoarece dragostea e un sentiment care te face sa te simti bine(pe TINE)=>castigi ceva.

Analog as putea daca vrei sa dezvolt si in cazul "dusului gunoiului".

Cum poti sa afirmi ca esti egoist daca spui unei fete ca e frumoasa? :blink:

Probabil daca persoana respectiva (el) este vreun frustrat care duce lipsa de afectiune ii spune fetei ca e frumoasa cu scopul de a primi ceva (...)

Nu!

Singura fapta buna lipsita de egoism, ar putea fi daca mi-as da acordul pt a-mi dona organele dupa moarte.

Ti se pare ca toata lumea e ca tine? Fii sigur ca nu!

On:

Da exista fapte bune lipsite de egoism. Din cate observ ati primit destule exemple.

*Cel mai bun exemplu ar fi mamele. Majoritatea mamelor si`ar da viata pentru copiii lor.

*Daca ajuti o femeie in varsta sa traverseze strada sau o ajuti sa care o plasa esti egoist? Vrei sa demonstrezi cuiva cat de gentleman poti fi? Nu cred.

*Daca salvezi un om de la inec esti egoist?

*Nu mai vorbiti de donatii. Sunt multe persoane care doneaza bani si doresc sa`si pastreze anonimatul.

Posted

daca nu exista fapte lipsite de egoism, de ce minerii alearga sa-si salveze colegii in caz de explozie sau prabusire in subteran?

au ei timp sa se mai gandeasca ca daca si cu parca, sau ca n-au nici in clin nici in maneca cu cei prinsi sub darmaturi?

nu va luati de exemplu ca poate n-are rost sa compari o gloaba cu un cal de curse.

Posted

Cum poti sa afirmi ca esti egoist daca spui unei fete ca e frumoasa?

Probabil daca persoana respectiva (el) este vreun frustrat care duce lipsa de afectiune ii spune fetei ca e frumoasa cu scopul de a primi ceva (...)

hahahhaha, maxima asta

Sti care-i treaba?! ciudat e ala care ii zice unei fete ca e frumoasa si nu asteapa nimic de la ea.

*Daca ajuti o femeie in varsta sa traverseze strada sau o ajuti sa care o plasa esti egoist? Vrei sa demonstrezi cuiva cat de gentleman poti fi? Nu cred.

Aici este vorba de bun simt, de respect, de cei 7 ani de acasa. O faci pt ca te simti intr-un fel obligat.

restul se incadreaza in categoria "salveaza o viata" si am spus ca nu ma bag ...

ps; ce-mi place, a trecut ceva timp de cand nu m-am mai contrazis cu cineva ... sunt un egoist

Posted

hahahhaha, maxima asta

Sti care-i treaba?! ciudat e ala care ii zice unei fete ca e frumoasa si nu asteapa nimic de la ea.

Aici este vorba de bun simt, de respect, de cei 7 ani de acasa. O faci pt ca te simti intr-un fel obligat.

1.Oh really? Probabil multi au asteptat sa primeasca si n`au primit ;). Si eu daca`i spun unei tipe ca arata bine probabil astept ceva de la ea, nu? :>

2.Inseamna ca 90% au uitat ce sunt aia "cei 7 ani de acasa". Obligat? :blink: De cine? Ma obliga cei 7 ani de acasa? Nu prea cred. ;) O faci pentru ca vezi ca este neajutorata.

Posted

voluntar

astia strang gunoaiele lasate de nesimtiti din egoism pur.

doresc o padure frumoasa si curata numai pentru ei.

trag gard in jurul padurii dupa ce termina<----ironie.

Posted

1.Oh really? Probabil multi au asteptat sa primeasca si n`au primit ;). Si eu daca`i spun unei tipe ca arata bine probabil astept ceva de la ea, nu? :>

2.Inseamna ca 90% au uitat ce sunt aia "cei 7 ani de acasa". Obligat? :blink: De cine? Ma obliga cei 7 ani de acasa? Nu prea cred. ;) O faci pentru ca vezi ca este neajutorata.

1. probabil unii nu stiu cum sa ceara ... si daca o dai in cazuri particulare, o dai in balarii

2. 90%? ti se pare ca traim in jungla? da - cand il vad ca mai are putin si plange, "implorandu-ma" parca sa-l trec strada, pot sa ma intorc cu spatele ? - de constiita (suflet) - acel ceva care ne deosebeste de animale.

ps; ma culc, continuam maine ...

Posted

vi spre casa, afara ploua torential, e noapte tarziu, nici dracu pe afara, toate luminile stinse, si la un moment dat, pe mijlocul aleei [ lata de 1m si la partile laterale tufisuri/boscheti ] apare un melc. te lasi in jos [ astfel in cat sa nu te vezi din cauza tufisurilor ] il iei si il pui in iarba. uite ca ai facut o fapta buna, unde e egoismul ?

Posted

1. probabil unii nu stiu cum sa ceara ... si daca o dai in cazuri particulare, o dai in balarii

2. 90%? ti se pare ca traim in jungla? da - cand il vad ca mai are putin si plange, "implorandu-ma" parca sa-l trec strada, pot sa ma intorc cu spatele ? - de constiita (suflet) - acel ceva care ne deosebeste de animale.

1.Cred ca tu o dai in "balarii" din moment ce spui ca un baiat ii spune unei fete ca e frumoasa doar pentru a obtine ceva.

2.Daca mi se pare ca traim in jungla? Nu...jungla este minciuna fata de locul unde traim noi. Analizeaza putin ce s`a intamplat ieri de 1 Mai in Bucuresti si o sa vezi ca in jungla este pace si liniste.In jungla, animalele s`au obisnuit unele cu celelalte, pe cand noi, pe zi ce trece descoperim noi specimene.

Dupa umila mea parere, exista foarte multe fapte lipsite de egoism, pe care multi le`am facut si le vom face de`a lungul timpului.

Intrebarea topicului a fost "Exista fapte bune nelipsite de egoism?" Raspunsul tau a fost NU! Desi pe parcurs ai ajuns la concluzia ca exista ("restul se incadreaza in categoria "salveaza o viata" si am spus ca nu ma bag ...")

Posted

Imi tin respiratia 10 secunde, economisesc oxigen pentru o persoana care are mai multa nevoie de el, omg sunt al naibii de "ne-egoist".

Consider ca astfel de topic-uri sunt cam inutile, pentru ca mereu se vor gasi exemple "trase de par", teoretice,..etc

Cum poti sa afirmi ca esti egoist daca spui unei fete ca e frumoasa?

Poti sa recitesti ce ai scris aici fara sa razi?

Guest Kamikaze
Posted

Imi tin respiratia 10 secunde, economisesc oxigen pentru o persoana care are mai multa nevoie de el, omg sunt al naibii de "ne-egoist".

Consider ca astfel de topic-uri sunt cam inutile, pentru ca mereu se vor gasi exemple "trase de par", teoretice,..etc

vi spre casa, afara ploua torential, e noapte tarziu, nici dracu pe afara, toate luminile stinse, si la un moment dat, pe mijlocul aleei [ lata de 1m si la partile laterale tufisuri/boscheti ] apare un melc. te lasi in jos [ astfel in cat sa nu te vezi din cauza tufisurilor ] il iei si il pui in iarba. uite ca ai facut o fapta buna, unde e egoismul ?

asta chiar ca-i teoretica. cine a mai auzit de melci pe jos?

ganezule, permite-mi sa-ti spun ca esti prost. nu prinzi care e cu adevarat scopul subiectului si ca nu e nimic teoretic aici. toate exemplele sunt foarte posibile si probabil ca s-au intamplat de nenumarate ori.

Posted

Poti sa recitesti ce ai scris aici fara sa razi?

Yes, I can. Scuze daca ti`am atins vreun punct sensibil. :(

Ga|\|EzU pentru cultura ta generala, atunci cand este vorba de familie nu are cum sa fie vorba de egoism. Am spus familie, deci sa nu vii cu exemple de "adunari".

P.S. Acum ia o gura de aer sa`ti oxigenezi putin creierul.

Posted

toate exemplele sunt foarte posibile si probabil ca s-au intamplat de nenumarate ori.

Nu mai am nimic de spus, foarte relevant.

ganezule, permite-mi sa-ti spun ca esti prost.

Imi pare rau, dar nu meriti efortul(sper ca nu e considerat flame).

Ga|\|EzU pentru cultura ta generala, atunci cand este vorba de familie nu are cum sa fie vorba de egoism. Am spus familie, deci sa nu vii cu exemple de "adunari".

Nu vreau sa par nepoliticos, sau vreun Gica Contra/Toma necredinciosul, dar as dori niste argumente.

P.S. Acum ia o gura de aer sa`ti oxigenezi putin creierul.

Nu am nevoie, multumesc.

Posted

de ce nu ar fi ?

Vad o batranica care e incarcata cu bagaje , ma duc sa o ajut sa le duca acasa ...pe gratis si fara a ma vedea cineva cunoscut .... fapta buna lipsita de egoism ...nu am avut nici un castig din asta ...

Guest Kamikaze
Posted

de ce nu ar fi ?

Vad o batranica care e incarcata cu bagaje , ma duc sa o ajut sa le duca acasa ...pe gratis si fara a ma vedea cineva cunoscut .... fapta buna lipsita de egoism ...nu am avut nici un castig din asta ...

hai sa te aduc la curent. dupa spusele persoanelor de pe aici, unicul lucru care te-a facut sa o ajuti cu bagajele a fost faptul ca te vei simti tu mai implinit. n-a fost din bunatate, a fost fiindca esti un egoist egocentrist. suna logic, nu?

Posted

hai sa te aduc la curent. dupa spusele persoanelor de pe aici, unicul lucru care te-a facut sa o ajuti cu bagajele a fost faptul ca te vei simti tu mai implinit. n-a fost din bunatate, a fost fiindca esti un egoist egocentrist. suna logic, nu?

Si daca a fost din bunatate ? acum tot egoist am fost?

Guest Kamikaze
Posted

Si daca a fost din bunatate ? acum tot egoist am fost?

pai asta zic si eu. esti egoist dupa modul in care gandesti, daca faci acea fapta buna doar pentru rasplata. daca o faci pur si simplu pentru ca asa e corect, o poti considera fapta buna lipsita de egosim, chit ca primesti rasplata oricum.

Posted

Pai se cam bat cap in cap ... Daca faci o 'fapta buna' insa care are un scop ulterior atunci automat nu mai e fapta buna . Nu confunda faptele bune cu bunele maniere sau responsabilitatile proprii .

Daca unii dintre voi urmaresc ceva dupa ce ajuta spre exemplu o persoana asta nu inseamna ca e valabil pentru toti oamenii .

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...