Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

rhazek

Guilda Sicily

Recommended Posts

Posted

Da, exact ce ziceam. Un exemplu de mormon e Tom Cruise. Crezi ca faptul ca le zice ca pot fi zei inseamna ca pot gandi singuri? Nu intelege gresit, nu am zis ca marxistii au facut rau iar ceilalti nu... am spus doar ca marxismul e inexistent fiindca Karl Marx nu a facut altceva decat sa aduca in tema anumite subiecte existente deja.

La americani, majoritatea sectelor practica astfel de comportament, precum in film (mai mult sau mai putin dezvoltat). Cum am mai zis, asta e genul de doctrina care intr-adevar controleaza mase de oameni.

Total de acord,si totusi nu inteleg ce naiba au practicantii de asa ceva in cap,sa fim seriosi,chiar in halu asta sa iti spele cineva creieru...Tragic

Posted

:tiphat:

Sunt de acord cu tine.Dar legat de ortodoxism,catolicism sau stiu eu ce alta religie,sustin cu tarie ca sunt niste prostii,din punctu meu de vedere sunt cele mai mari si bine dezvoltate mafii existente.

În cazul ăsta, ia-ţi echerul şi compasul, cu echerul trasează o linie la plus infinit şi cu compasul masoară traseul până acolo, ei acolo se află Dumnezeu. Când l-ai găsit vii să-mi spui.

Te întreb ca unul care nu are atâta gandire ateistă în cap, de cate ori ai călcat în biserică cu gândul la divinitate şi nu cu gândul la baba care dă parţuri pe lângă ouăle de Paşte?Iţi spun eu, NICIODATĂ! Apoi cum rămâne cu deviza "crede şi nu cerceta", sau nu mai e la modă? Chiar toţi v-aţi izmănit în faţa lui Cioran? După câte cred eu Cioran nu ştiu daca era ateu convins, el se indoia mai degrabă de destinul poporului român, cum s-a îndoit şi Eminescu, dar a murit creştin. Apoi voi n-aveţi niciun Dumnezeu, sunteţi ca o mâncare fără gust, faceţi din negru-alb şi din alb-negru, ca aşa se poartă. Ia-ţi manjit pe Noica, Eliade şi Ionescu în ultimul hal şi aduceţi ofrande involuntare celor cu secerea şi ciocanul, celor cu echerul şi compasul, si o să vă creşteţi copii într-o ignoranţă şi crimă mult mai mare decât acuzaţi voi Biserica Creştină. O să facem discoteci şi cluburi în biserici, o să zicem că Iisus a fost un emo, o sa spunem că Satana e un neînteles şi-o să-l iubim ca pe Tatăl Nostru, o să facem pomeni cu pizza de la pizzeria din colţ, o sa dam copiilor noştri cadouri de Craciun, trancane şi AK-uri, o sa purtăm izmene roz, ca doar dragostea e nemarginită si o să folosim Biblia pe post de hârtie igenică. D.M.X-ule, uite că involuntar ai devenit şi iluminist, cea ce uraşti, în fond, a început să-ţi placă.

Posted

În cazul ăsta, ia-ţi echerul şi compasul, cu echerul trasează o linie la plus infinit şi cu compasul masoară traseul până acolo, ei acolo se află Dumnezeu. Când l-ai găsit vii să-mi spui.

Te întreb ca unul care nu are atâta gandire ateistă în cap, de cate ori ai călcat în biserică cu gândul la divinitate şi nu cu gândul la baba care dă parţuri pe lângă ouăle de Paşte?Iţi spun eu, NICIODATĂ! Apoi cum rămâne cu deviza "crede şi nu cerceta", sau nu mai e la modă? Chiar toţi v-aţi izmănit în faţa lui Cioran? După câte cred eu Cioran nu ştiu daca era ateu convins, el se indoia mai degrabă de destinul poporului român, cum s-a îndoit şi Eminescu, dar a murit creştin. Apoi voi n-aveţi niciun Dumnezeu, sunteţi ca o mâncare fără gust, faceţi din negru-alb şi din alb-negru, ca aşa se poartă. Ia-ţi manjit pe Noica, Eliade şi Ionescu în ultimul hal şi aduceţi ofrande involuntare celor cu secerea şi ciocanul, celor cu echerul şi compasul, si o să vă creşteţi copii într-o ingnoranţă şi crimă mult mai mare decât acuzaţi voi Biserica Creştină. O să facem discoteci şi cluburi în biserici, o sa zicem că Iisus a fost un emo, o sa spunem că Satana e un neînteles şi-o să-l iubim ca pe Tatăl Nostru, o să facem pomeni cu pizza de la pizzeria din colţ, o sa dam copiilor noştri cadouri de Craciun, trancane şi AK-uri, o sa purtăm izmene roz, ca doar dragostea e nemarginită si o să folosim Biblia pe post de hârtie igenică. D.M.X-ule, uite că involuntar ai devenit şi iluminist, cea ce uraşti, în fond, a început să-ţi placă.

Pentru simplu fapt ca nu cred in divinitate,Dumnezeu si ortodoxism ti-am devenit antipatic?Doar intreb.

Repet,nu am nimik cu cel ce crede in Dumnezeu,in divinitate si mantuire...Chiar ma bucur pentru el si il respect.De ce?Simplu,eu cred ca in lumea noastra, in care nu mai exista nici un sens, a fii gata sa renunti la viata ta pentru principii clare, in care crezi cu adevarat, e o dovada de verticalitate, de credinta si curaj...

In schimb am ceva cu Bisericile,de ce?Pai cred ca in cls a1-a te invata cele 10 porunci sau cate erau,well spune-mi tu mie,Biserica respecta alea 10 porunci ?Eu nu prea cred

In Biblie e un pasaj pe undeva care suna ceva de genu."Ori esti cald,ori esti rece,daca ai sa fii caldicel am sa te vars din gura mea"

Posted

Pentru simplu fapt ca nu cred in divinitate,Dumnezeu si ortodoxism ti-am devenit antipatic?Doar intreb.

Repet,nu am nimik cu cel ce crede in Dumnezeu,in divinitate si mantuire...Chiar ma bucur pentru el si il respect.De ce?Simplu,eu cred ca in lumea noastra, in care nu mai exista nici un sens, a fii gata sa renunti la viata ta pentru principii clare, in care crezi cu adevarat, e o dovada de verticalitate, de credinta si curaj...

In schimb am ceva cu Bisericile,de ce?Pai cred ca in cls a1-a te invata cele 10 porunci sau cate erau,well spune-mi tu mie,Biserica respecta alea 10 porunci ?Eu nu prea cred

N-am nimic cu tine, nu fi rigid.

În cazul ăsta de ce alegi calea filozofică, vrei să-ţi răspundă cineva la întrebări, eu zic că e mai bine să-ţi răspunzi tu înainte să-ţi răspundă alţii. Dacă nu crezi în Dumnezeu, e problema ta, dar te-ai întrebat vreodată dacă nu ai o problemă teologală, poate nu ai avut acces laic. Vorbeşti de masonerie, de iluminism, nu-ţi plac, dar te-ai întrebat cu ce se ocupă, ce scopuri au, ce vor de la minţile slabe? Păi eu zic ca e mai uşor să devii mason dacă nu crezi în nimic, decât să crezi în ceva, nu crezi asta?

Am vorbit şi cu Lexa, care şi ea gândeşte la fel. De ce tot puneţi în aceiaşi oală pe Dumnezeu cu cei care conduc Biserica?

Uite un răspuns la câteva din intrbările voastre, pe care şi eu le-am spus de nenumărate ori, dar cred că nu m-a băgat nimeni in seamă.

Posted

"Ori esti cald,ori esti rece,daca ai sa fii caldicel am sa te vars din gura mea"

Ăsta e şi un citat din filmul Gangs of the New York.

Posted

Nu l-am pus pe Dumnezeu in aceiasi oala cu conducatorii Bisericii.Tu ai

devenit un pic agresiv la urmatoare afirmatie:

"Sunt de acord cu tine.Dar legat de ortodoxism,catolicism sau stiu eu ce alta religie,sustin cu tarie ca sunt niste prostii,din punctu meu de vedere sunt cele mai mari si bine dezvoltate mafii existente."

Nu am afirmati nicaieri ca Dumnezeu nu ar exista,nici ca practicantii de ortodoxism,catolicism sau stiu eu ce alta religie sunt niste fraieri fara viitor etc etc.Nu,am afirmat ca eu nu cred in Dumnezeu si biserica.Pentru mine biserica egal cu o mare banda mafiota bine organizata sub ochiii tuturor.

Acum trebuie sa plec dar vorbim diseara.

O zi buna tuturor

Posted

Adică eu sunt fraier fără viitor? :) Adică eu mă zbat să demonstrez că nu Dumnezeu, nu Biserica, nu Iisus, sunt cei contestaţi de voi, ci oamenii care conduc Biserica, si tu vii să mă faci fraier?

Posted

Nu am afirmat nicaieri ca Dumnezeu nu ar exista,nici ca practicantii de ortodoxism,catolicism sau stiu eu ce alta religie sunt niste fraieri fara viitor etc etc.Nu,am afirmat ca eu nu cred in Dumnezeu si biserica.Pentru mine biserica egal cu o mare banda mafiota bine organizata sub ochiii tuturor.

Adică eu sunt fraier fără viitor? :) Adică eu mă zbat să demonstrez că nu Dumnezeu, nu Biserica, nu Iisus, sunt cei contestaţi de voi, ci oamenii care conduc Biserica, si tu vii să mă faci fraier?

Ce spun eu,ce intelegi tu.Te rog reciteste partea ingrosata,multumesc.

Hi 2 all

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...