K1dduletz Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 nu cred asa ceva tipul era un om intelept - acum nu ajungi la 100 ani din cauza poluarii ...
uLise Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Conform arhivelor mai multor publicaţii de prestigiu, printre care Time Magazine şi New York Times, Li Ching-Yuen, un bărbat din China care a decedat în 1933, ar fi trăit până la fabuloasa vârstă de 256 ani, timp în care şi-a îngropat 23 de soţii şi a avut 180 de urmaşi. Deşi bărbatul a pretins că s-a născut în 1736 şi că a trăit 197 ani, decanul Universităţii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a susţinut că a descoperit evidenţe ale faptului că Li s-a născut, de fapt, în 1677. De asemenea, în arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul că bărbatul a fost felicitat oficial de către autorităţi atât pentru atingerea vârstei de 150 de ani cât şi pentru cea de 200 de ani.Despre prima parte a vieţii lui Li Ching-Yuen se ştiu extrem de puţine lucruri. Este cert că s-a născut în provincia Sinchuan şi ca prima sută de ani şi-a petrecut-o vânzând leacuri tradiţionale chinezeşti. Într-un interviu realizat în 1927, bărbatul a susţinut că dieta sa s-a bazat în mare parte pe orez şi pe vin şi că, înainte de a împlini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieţi îndelungate. Ulterior, după decesul protectorului său a continuat să vândă produse de medicină tradiţională.În fotografia realizată în 1928, bărbatul trădează trăsăturile tipice ale unei persoane în vârstă de 60 de ani."Păstrează o inima liniştită, stai aşezat ca o ţestoasă, mergi sprinten ca un porumbel şi dormi ca un câine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc să atingă o viaţă îndelungată.Cea mai bătrână persoană din lume despre care avem informaţii certe a fost franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viaţă în 1997 la vârsta de 122 de ani, o performanţă unică în analele medicinei moderne. Şi totuşi, daca informatiile despre Li Ching-Wuen s-ar dovedi adevărate, am asista la un nou record, mai mult decât dublu faţă de cel recunoscut în prezent. sursa: bihon.ro (descopera.ro).stirea este veche lixandra am postat-o la HH topic , da are 256 ani
Pedro de Pacas Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 pentru omu asta..treaba cu "viata e scurta" e nula ...sincer imi ajung 70 :)
Deadman007 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 poate ca a gasit ceva planta din care isi facea ceaiul vietii vesnice si probabil ca nu si-a dezvaluit secretul pentru acei juranlistinu vom stii niciodata sigur cat a trait defapt