Jump to content
lixandra

Acesta este omul care a trăit 256 de ani?

Recommended Posts

Conform arhivelor mai multor publicaţii de prestigiu, printre care Time Magazine şi New York Times, Li Ching-Yuen, un bărbat din China care a decedat în 1933, ar fi trăit până la fabuloasa vârstă de 256 ani, timp în care şi-a îngropat 23 de soţii şi a avut 180 de urmaşi.

Deşi bărbatul a pretins că s-a născut în 1736 şi că a trăit 197 ani, decanul Universităţii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a susţinut că a descoperit evidenţe ale faptului că Li s-a născut, de fapt, în 1677. De asemenea, în arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul că bărbatul a fost felicitat oficial de către autorităţi atât pentru atingerea vârstei de 150 de ani cât şi pentru cea de 200 de ani.

Despre prima parte a vieţii lui Li Ching-Yuen se ştiu extrem de puţine lucruri. Este cert că s-a născut în provincia Sinchuan şi ca prima sută de ani şi-a petrecut-o vânzând leacuri tradiţionale chinezeşti. Într-un interviu realizat în 1927, bărbatul a susţinut că dieta sa s-a bazat în mare parte pe orez şi pe vin şi că, înainte de a împlini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieţi îndelungate. Ulterior, după decesul protectorului său a continuat să vândă produse de medicină tradiţională.În fotografia realizată în 1928, bărbatul trădează trăsăturile tipice ale unei persoane în vârstă de 60 de ani.

"Păstrează o inima liniştită, stai aşezat ca o ţestoasă, mergi sprinten ca un porumbel şi dormi ca un câine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc să atingă o viaţă îndelungată.

Cea mai bătrână persoană din lume despre care avem informaţii certe a fost franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viaţă în 1997 la vârsta de 122 de ani, o performanţă unică în analele medicinei moderne. Şi totuşi, daca informatiile despre Li Ching-Wuen s-ar dovedi adevărate, am asista la un nou record, mai mult decât dublu faţă de cel recunoscut în prezent.

sursa: bihon.ro (descopera.ro).

Link to comment

Nu prea ai cum sa traiesti atata :-j

exact , asta spun si eu . imposibil chiar. Totusi , intotdeauna femeile erau cele care erau "fruntase" la trait mai mult..acum aflam ca un record muult peste cel cunoscut deja poate apartine unui barbat? Ma indoiesc..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...