Jump to content
alex-t

EVOLVA, pe extern ?

Recommended Posts

Posted

ip-ul meu        -                            

gateway          -                            

193.231.236.2    buh1-cr1-vlan12.rdsnet.ro    

62.231.127.130   buh1-gsr2-ge4-0.rdsnet.ro    

62.231.127.94    fra2-cr1-atm1-330.rdsnet.ro  

193.231.252.206  fra2-cr2-p2-0.rdsnet.ro      

62.67.36.137     -                            

212.162.47.126   CABLE-WIRE.hsa1.Level3.net  

62.208.244.85    fe8-0-0-r1-FFM1.de.cw.net    

194.112.83.70    pantel-gw1-FFM1.de.cw.net    

193.19.192.21    bb-0-ev-e-0.evolva.ro        

193.19.192.25    bb-1-ev-e-3.evolva.ro        

193.19.192.29    bb-i-ev-2.evolva.ro          

193.19.192.4     evolva.ro                

majoritatea ce se pricep cat de cat, inteleg ce am scris/dat mai sus. intrebarea: de ce ?

nu sunt abonat la ei or anything else.. dar totusi e in romania.

multumesc :>

Guest adisoft83
Posted

traceroute-ul a fost dat pe un IP oarecare extern?

Edit.. mai precis pe ce IP?

Posted

nu mi-am facut ip-ul public de frica "flood-ului" :) e la moda sa faca lumea de astea :? anyway, ip-ul este din romania, nu voi furniza ip-ul, dar gateway-ului cred ca va fi lafel de folositor. 82.76.24.1 rds :>

edit:

82.76.24.x      -            

82.76.24.1      -                            

193.231.236.2   buh1-cr1-vlan12.rdsnet.ro    

62.231.74.98    buh1-cr2-gw-pcnet.rdsnet.ro  

213.154.128.65  atm2-nrp2-0.bb0.pcnet.ro    

82.137.12.138   www.pcnet.ro

asa se vede pcnet-ul, diferentza nu ? :roll:

edit2: p.s. incerc sa spun/sa arat ca EVOLVA este rutat pe extern de RDS. Sunt curios cum este pe pcnet/astral/connex/alt isp din ro.

Guest alexandrur
Posted

Asa e evolva a fost rutat pe extern de .......... de la rds!

Explicatia: se face trafic prea mare cu evolva si le rupea banda pe metropolitana. Si cum sunt ei .......... au rutat evolva pe extern!

In loc sa mareasca banda, mai bine plateste prostu depasirile de trafic!

Daca ma duc sa ii intreb de ce fac trafic cu unu din bucuresti as vrea sa vad ce raspund?

Parca intre mine si GETA (din pliant) era trafic gratuit?

Ce sa mai vorbim despre marirea benzii pe metropolitan, in timp ce la ceilalti provideri se asigura o viteza normala (1mb/s) noi astia de la rds ne cacam pe noi sa tragem cu 16KB/s pe metropolitana ca asa e lumea la rds!

SUBIECT EDITAT

Guest adisoft83
Posted

Daca .......... nu au ajuns la o inteleger este normal doar... suntem in Romania, nu? Iti dai seama rata de transfer si pingurile... :roll:

P.S: vroiam IP-ul la care ai dat traceroute nu de unde ai dat....

SUBIECT EDITAT

Guest adisoft83
Posted

GETA este acronimul de la Generic Extern Transport Agent. Sau pe scut G.E.T.A. Ce face acest G.E.T.A.? Se ia una bucata site/ip/orice cerere si se verifica... Este non-RDS? daca da se trimite prin layer-ul de transport al G.E.T.A. catre partenerii din germania. Aici alte routere G.E.T.A. gestioneaza cererea si o trimit mai departe. Eventual se ajunge prin satelit. Si abia apoi se intoarce in RO. Toate astea pentru a putea vorbi cu prietenu' de la etaj :>

Jalnic....

P.S.: Nu exitsa intelegere intre G.E.T.A. si Evolva/Astral/alt isp... Evolva are propria retea metropolitana, si de cand si-a incurcat bigudiurile cu GETA, are numai necazuri. Evident GETA vrea bigudiurile inapoi :).

Posted

plz vreau un traceroute complet de pe RoEDU/Mediasat/PCNet ... any in afara de RDS. traceroute desigura la evolva.ro :-)

Posted

@alexandrurur ai un avertisment

@adisoft83 ai un avertisment

RDS-ul nu e obligat sa dea de pomana la toti distribuitorii de net (cu care se afla in concurenta).

Evolva presupun ca nu se ridica la nivelul RDS-ului, deci iei ar fi trebuit sa vina cu o propunere la RDS pt a face o legatura intre cele doua retele metropolitane.

Voi vroiati sa bata RDS-ul la usa fiecarui distribuitor si sa-i intrebe : "vreiti sa va legam la noi ? hai ca va dam net pe gratis. nu o sa mai trebuiasca platiti o gramada de bani firmei straine de la care luati net. avem o retea proprie imensa deci utilizatorii vostrii o sa aiba legaturi decente cu o gramada de utilizatori din RO. noi nu am avut ce face cu banii si de am tras cablu la toti.(sau am facut contracte pt legarea retelelor metropolitane cu alte firme distribuitoare de net) ".

Deci intelegerea trebuia initiata de Evolva, nu de RDS.

Guest alexandrur
Posted

Mesaj pt Vrazvan!!!!!!

Vreau sa te intreb: "De ce fac trafic cu un abonat de pe evolva din bucuresti? parca traficul metropolitan era gratuit?"

"Baieti astia buni" de la Rds nu puteau sa se gandeasaca inainte sa arunce pe piata (pt reclama) faza cu trafic metro gratuit, cum sa rezolve problema cu evolva? Sau puteau sa zic "traficul ce evolva se contorizeaza"

Eu cred ca au rutat pe extern evolva pt ca abonatii rds faceau download la greu cu evolva (nimeni nu isi permite sa traga de afara) si in loc sa evolueze (sa-si mareasca banda) au taiat legatura!

Ce nu e logic!

Faza cu RDS-ul care da la toti pica pt ca nu stiu cine de pe evolve, astral si alti, ar trage de pe rds cu 16Kb/s cand toti ceilalti provideri de net au viteze pe metropolitana :> de cel putin 128KB/s.

Asa ca nu ii mai ridica in slavi ca nu tine!

Merci pt avertisment! :) :) :)

Fiecare cu ce-l doare!

Guest alexandrur
Posted

Revin cu informatii Suplimentare!

Intru pe pagina evolva si ce vad:

pt orice abonament: TRAFIC NELIMITAT

10Mbps viteza metropolitana

Asta pt ca sa nu se mai presupuna ca RDs este cel mai tare si vezi doamne el da la toti gratis!

Si iar intreb: cum sa stea un abonat evolva care are viteza de 10mbps sa downloadeze ceva de pe rds cu viteza de 16kb/s (atat e viteza la upload pe rds).

Daca RDS e superior evolva atunci inseamna ca nu a stiut sa negocieze un contract si sa puna conditii! Nu stiu cum tie ca firma superioara poate sa-ti rupa unu mai slab banda pe metroplitana!

Posted

Din moment ce nu am nici o legatura cu RDS (am alt provider) nu ma intereseaza chestia cu trafic metropolitan gratuit (desi parca s-a mai discutat si era intre abonatii CableLink daca bine imi amintesc).

Postez pentru ca alexandrur dupa parerea mea e un roman tipic, adica prezinta doar unele aspecte ale problemei care il avantajeaza pentru a-si argumenta afirmatiile, fara a tine cont de adevar. Zici ca evolva iti ofera 10 Mb metropolitan, dar uiti sa precizezi si ca aceasta conexiune nu se face prin cablu si faptul ca pretul unei asemenea conexiuni (cea mai ieftina cu 32 kb canal garantat) este de 150 de dolari. Nu stiu cu ce ii ajuta asta pe cei care ii aparai aici, abonatii CableLink cu abonament cu trafic si care daca si-ar permite si ar avea nevoie, nu ar avea abonament la 9 euro sau cat ar fi tarifele. In ce priveste ca alti provideri iti dau viteze pe metropolitan mai mari asta tine de politica firmei, dar la abonamentele mici cu canal negarantat nu cred ca iti ofera cineva mai mult de 128.

Oricum problema s-a mai discutat de nu stiu cate ori, din cand in cand se gaseste cate unu sa o dezgroape. Serviciile costa, providerii de net nu sunt societati caritabile.

Posted

ai si tu dreptate dar gandeste-te ca in romania (rds) un abonemant

nelimitat cu 128 kb/s e 40 de dolari ... da ? da . si aici (olanda) am

un abonament nelimitat cu viteza de 4000 kb/sec si platesc ... 47,95

€ p.l. ! ce zici ? atunci merita sa te abonezi la rds ??? in o tara saraca

daca esti om cu obraz nu iti permiti sa ceri atata pe ceva ce dezgusta

clientii . cel putin asa cred eu ...

Guest alexandrur
Posted

Bai Hasdeu eu cred ca esti un roman atipic adica prezinti doar unele aspecte ale problemei care te dezavantajeaza pentru a-ti argumenta afirmatiile, fara a tine cont de adevar.

Se pare ca nu iti aduci bine aminte: trafic metropolitan inseamna tot traficul facut pe reteaua metropolitana fara a tine cont de provider.

Asa infrmativ pt tine: sa stii ca traficul intre abonatii cablelink a fost gratuit mereu, inainte sa apare chestia asta cu GETA, exista chiar si un hub al abonatilor Cablelink Buburesti unde traficul era gratis!

Citez din Hasdeu: "Serviciile costa, providerii de net nu sunt societati caritabile."

Ce parere ai tu despre un ISP care dupa ce declara trafic metro gratuit vine si zice "nu nene nu mai e gratuit, nu mai vreu eu", asta fara sa anunte in prealabil!

Intradevar serviciile costa si inca cat!

Posted

Dupa cum am scris nu ma interesa problema traficului, eu asa imi aminteam din ce s-a discutat pe forum ca traficul metropolitan gratuit este doar intre abonatii CableLink. Se poate sa ma insel nu e nici o problema.

Tot informativ pentru tine la firma platim un abonament > 1500 de euro pe luna ptr ca include transmisii de date. Abonamentul este de 512 garantat, iar pe metropolitan nu avem nimic mai mult de atat. Serviciile in schimb sunt prompte si de calitate, normal as zice la banii care ii iau. Dar nu striga nimeni de ce la o asa suma nu se poate da 5-10 mega pe metropolitan din moment ce in contract sunt prevazute drepturile si obligatiile partilor. Tu ca si client daca ai incheiat un contract in care ti se precizeaza traficul asa cum zici tu gratuit si apoi ti se ia acest drept poti sa ii obligi la executarea contractului, plata de despagubiri etc. Daca ai luat de buna reclama si nu ai citit contractul e alta problema. Poate fi o simpla chestie de marketing. Ce aspecte nu am precizat? (in afara de traficul metropolitan unde am precizat ca nu sunt sigur).

@ cristiano : e drept serviciile internet sunt scumpe in romania, comparativ cu restul europei, nu are rost sa reluam ce s-a mai discutat pana acum, da un search pe forum si o sa vezi opiniile celor care au mai postat pe tema asta

Posted

in primul rand, dupa cum a mai spus cineva, daca vrei viteza kb/mb/s trebuie sa platesti. nu am inteles de ce trebuia evolva(SC Kappa Invexim SRL) rutat pe extern, se putea foarte bine pune o limitare... si de 1kb/s putin ma intereseaza, chestia este ca firma este in .RO si de aia mi se parea normal ca sa fie totusi, tot pe .RO

evolva s-a legat de *N* noduri romanesti si a vrut viteza pe moka. normal ca la concurentza nu ia placut (RDS), si e normal, cea mai mare retea/ si cel mai mare ISP din romania. isi permite sa faca asta. tot ce m-a deranjat a fost ca evolva nu mai este pe .RO

all the best :>

Posted

Ati luat-o mult pe aratura. Subiectul se referea la traficul dintre evolva si rds.

Daca va luati de cuvinte cheie din publicitatea oferita de diferite firme, sunt curios ce parere aveti de marmota care invelea ciocolata ?

Ma mir ca nu faceti plangere la serviciile telefonice ca va taxeaza mai mult cand vorbiti pe alta retea.

Posted

Uitati-va daca in contract scrie ca traficul in metro e necontorizabil. Daca e asa ceva specificat in contract puteti sa va duceti linistiti si sa dati in judecata RDS-ul si sa cereti despagubiri,daca nu....shit happens :cry: .

In alta ordine de idei poate imi explica si mie cineva de ce in Romania serviciile Internet sunt mai scumpe si mai proaste(in acelasi timp) decat in tarile civilizate.

Si off topic: In craiova de la 1 iulie noii abonati au abonamente marite si banda de 256kbitsps. Noi, ceilalti fraieri, vom avea de la 1 august. Cum au reusit performanta asta ma depaseste. :evil:

Posted

Am facut contract de telefonie si ulterior mi-au dat ei (o tanti de la RDS, mai exact) telefon ca sa ma duc sa fac un act aditional ca primisera o oferta noua (nu are rost sa intru in detalii ). Cu aceasta ocazie m-a informat ca de la 1 august o sa am trafic inclus in abonament de 1GB in loc de 500mb si o sa mi se mareasca banda de la 128 la 256.

Cat despre faza cu 1 iulie si 1 august va prezint un citat de pe ymsg:

"Le dadui acum telefon. Cica abonatii NOI au incepand cu luna asta 1 G si abonati vechi(adica noi) avem tot 500 Mb si de la 1 august vom avea si noi trafic de 1 G....si cu vitreza cica la fel...abonati noi AU DEJA 32kb/s si noi tot de la `1 august o sa primim"

Deja nu ma puterea sa ma enervez, pur si simplu am o senzatie de lehamite vis-a-vis RDS, si atat! :!: Cum unii abonati au 128 si unii 256? In fine, bine ca si-au facut pomana si o sa avem toti 256 de la 1 august.

Guest adisoft83
Posted

Faza cu 256kbps sun sceptic... ar fi bine sa fie asa, insa... era si timpul.

BTW... threadu' asta a luat-o aiurea rau de tot pe aratura :roll: De la Evolva la vitezaconexiunii si la metropolitana... Beton.

@vrazavan: nu strica nimanui sa mai faca mishto din cand in cand :) :>

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...