Jump to content
LeX LuTHoR

Elevii români, căutaţi pe piaţa muncii din Germania

Recommended Posts

IPB Image

Elevii şcolilor de arte şi meserii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au împlinit 18 ani, au primit din partea unei firme de mediere a muncii din Germania oferte de a lucra, pe perioada vacanţei de vară, în agricultură, pentru un salariu lunar de 600 euro, relateaz? Agerpres.

Principalii vizaţi sunt elevii care studiază la clasele cu profil agricol ale şcolilor de arte şi meserii sau ale unor grupuri şcolare şi care, la final, trebuie să aibă practică efectuată în acest domeniu.

Elevilor li se cere să cunoască măcar regulile de bază ale limbii germane, să aibă 18 ani împliniţi, iar stagiul de practică efectuat în Germania să nu depăşească trei luni. Practicantul va primi un salariu de 600 euro pe lună, pentru 40 de ore de muncă, orele suplimentare putând fi remunerate sau plătite cu zile libere în luna următoare.

Angajatorul german se obligă să plătească asigurările, întreţinerea şi cazarea, unii fiind dispuşi să achite chiar şi costurile de transport ale elevilor. Dosarele trebuie depuse de elevi cu cel puţin trei luni înainte de începerea perioadei de practică, iar condiţiile ofertelor vor fi discutate cu fiecare elev.

sursa : adevarul.ro

Link to comment

Da, asa este.

Oricum putini sunt care ar lasa scoala acum sa plece sa munceasca in strainatate.

pai ca sa lucrezi in domeniul agricol ..:)) normal ca nu

cat despre oferta angajatorilor e foarte buna avand in vedere ca acesti elevi sunt in stagiul de "pregatire" inca

Link to comment

600 euro / 40h lucrate, e super ! ganditiva putin, 5 x 8 ore ( cum se lucreaza in romania ) = 40 ore pe saptamana ( 5 zile lucratoare ), deci in romania se lucreaza 40 ore pe saptamana, acolo 40 ore pe luna ceea ce e mai mult decat super :)

asa lucreaza elevii astia .. nu compara tu cum se lucreaza in romania si cum se lucreaza acolo

Link to comment

destepti germanii astia ... decat sa dea 1000 si ceva de euro pe luna unui german de-al lor mai bine vin la prostii de romani ca ei muncesc pe 600 de euro.

Pai da..romanii normal ca accepta, decat sa munceasca pe santier pt un salariu de mizerie mai bine fac munca pe bani convenabili in Germania.

Link to comment

Putini vor lasa scoala pentru bani :-j

Ai inteles tot ... e in perioada vacantei de vara, contractul fiind de maxim 3 luni. Cum ai ajuns la concluzia ca trebuie sa se lase de scoala ?

PS. Cred ca sunt 40 ore pe saptamana, nu pe luna.

Link to comment

Ai inteles tot ... e in perioada vacantei de vara, contractul fiind de maxim 3 luni. Cum ai ajuns la concluzia ca trebuie sa se lase de scoala ?

PS. Cred ca sunt 40 ore pe saptamana, nu pe luna.

Am inteles ca era pe termen de vacanta, se vorbea de ce se va intampla dupa.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...