Jump to content
Dani

Sequoia, cel mai puternic calculator din lume

Recommended Posts

Cei de la IBM au dezvaluit ca lucreaza la faurirea celui mai tare calculator din lume, si anume Sequoia. Sequoia va fi mai puternic decat cele mai puternice calculatoare din Top500 combinate si decat 2 000 000 de laptoape. Acest supercomputer va putea efectua cam 1 000 000 000 000 000 de operatii pe secunda (20 peta flopi). Chiar daca toti cei 6.7 miliarde de oameni ar avea un calculator bun le-ar trebui 320 de ani sa faca ce face Sequoia intr-o ora. Va fi folosit pentru simularea testelor nucleare, previziuni meteorologice si explorari petroliere. Mai aveti cel mai tare calculator din Europa si cel mai tare calculator din Oradea.

Imagine IPB

Sursa

Link to comment

vorbesti prostii.

mari prostii.

:) procesorul conteaza foarte mult, daca ai o placa sa zicem .. un gtx 285 si un amd la 4000+ iti va merge foarte naspa, deoarece procesorul e slab si limiteaza foarte mult placa video. ti-ar trebuii minim un dual core(e8600 ceva) pentru un gtx285. evident.. overcloacat procesorul .. pe la 3100 ghz ar fi ok.

Link to comment

vreau si eu unu ca asta

"Sequoia va folosi aproximativ 1.6 milioane de nuclee, construite de IBM și va rula sistemul de operare Linux. Procesorul dezvoltat pe tehnologia de 45nm este încă în lucru la IBM și până la sfârșitul proiectului ar putea apărea chiar procesoare cu opt sau 16 nuclee. Deși configurația finală a chipului nu a fost încă determinată, sistemul va avea 1,6 TB de memorie RAM."

:pumn:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...