Jump to content
turbomaxim

Britanicii l-au inlocuit pe Dumnezeu cu extraterestrii

Recommended Posts

1.Potrivit unui studiu realizat de britanici, doar 54% dintre cei intervievati cred in Dumnezeu, in timp ce 58% dintre ei cred in fenomenele supranaturale.

Potrivit concluziilor cercetatorilor, femeile sunt mai tentate sa creada in fenomene supranaturale si sa consulte un mediu decat barbatii.

Mai mult, peste 35% dintre britanici cred ca aparitia omului pe pamant a fost provocata de civilizatiile extraterestre, spre deosebire de doar 30% care cred in influenta divina.

De altfel, rezultate asemanatoare au fost inregistrate si in alte tari europene precum Franta sau Belgia. Asta dovedeste "nevoia oamenilor de a iesi din cotidian", potrivit sociologilor.

Impartim galaxia cu pana la 38.000 de civilizatii extraterestre!

Sau cel putin asta crede un cercetator al Universitatii Edinburgh din Marea Britanie

Numai in ultimii ani oamenii de stiinta au descoperit 337 de noi planete in afara Caii Lactee, fapt care a permis reconfigurarea estimarilor privind numarul de forme de viata existente in Univers.

Duncan Forgan, cel care a realizat studiul publicat in "Journal of Astrobiology" a explicat ca este imposibil de stabilit un numar exact al formelor de viata extraterestra pentru ca cercetarile se bazeaza pe mai multe scenarii posibile.

Astfel, numarul minim de 361 de civilizatii a fost estimat in urma presupunerii ca desi procesul evolutiv este unul facil, aparitia vietii este un lucru rar.

Un al doilea scenariu a pornit de la ideea opusa si anume ca aparitia vietii este facila, dificila fiind evolutia unor forme de existenta inteligente. Numarul rezultat in urma acestui scenariu a fost stabilit la 31.513 de civilizatii.

Numarul maxim estimat de specialisti, de 37.964 de forme de existenta, a rezultat din premisa ca viata poate fi usor “transportata” de la o planeta la alta cu ajutorul asteroizilor.

Pentru a ajunge la aceste cifre Duncan Forgan a simulat o adevarata galaxie, asemanatoare cu a noasta, care si-a dezvoltat sisteme solare, pe baza a ceea ce stiu specialistii despre planetele vecine galaxiei noastre.

Ne distrugem flora si fauna de pe Pamant, am cauzat disparitia unor specii intregi de animale si dezechilibre in ecosisteme prin iresponsabilitatea noastra. Nu ne preocupa viata animalelor si plantelor de pe Pamant, dar in schimb ne preocupa existenta unor forme de viata pe alte planete la care oricum nu avem cum sa ajungem? Ce prostie! Iar simularile alea nu inseamna nimic. Nu cred ca se va stii prea curand, sau vreodata, daca exista viata pe alte planete, si chiar de ar exista, oricum nu putem ajunge la ei, pentru ca pana si luminii ii ia sute, sau mii, sau zeci de mii de ani sa parcurga distanta dintre noi si ei. Deci, chiar de ar exista, e irelevant. Asa ca lasati extraterestrii in pace, si aveti grija de formele de viata pe care le avem deja ;)

Link to comment

oricum traim intr-o lume nebuna si periculoasa..iar gandirea majoritatii oamenilor nu e nici pe departe cea corecta si buna...cu ganduri bune si fapte eroice =)) fiecare pentru el..si pentru binele sau..

# hmm.. parerea mea..ca nu se poate dovedi niciodata..ca au sau nu dreptate :)) Eu cel putin cred in Cel Divin..am fost ajutat de cate ori am avut nevoie.. :) zic eu..

Link to comment

"Astfel, numarul minim de 361 de civilizatii a fost estimat in urma presupunerii ca desi procesul evolutiv este unul facil, aparitia vietii este un lucru rar.

Un al doilea scenariu a pornit de la ideea opusa si anume ca aparitia vietii este facila, dificila fiind evolutia unor forme de existenta inteligente. Numarul rezultat in urma acestui scenariu a fost stabilit la 31.513 de civilizatii.

Numarul maxim estimat de specialisti, de 37.964 de forme de existenta, a rezultat din premisa ca viata poate fi usor “transportata” de la o planeta la alta cu ajutorul asteroizilor."

bine, una e sa admiti sau sa nu excluzi faptul ca exista extraterestri si alta e sa-i si numeri...

Link to comment

ce misto mie imi place extraterestrii sunt de 1000de ori mai credibili ca d-zeu si unii pot fi atat de evoluati sa fie ca d-zeu:))

da... stim ca "tie iti place extraterestrii" .... mai invata sa scrii..

OT: nu stiu ce sa zic ... la cate planete noi sau descoperit este imposibil sa nu fie vreo forma de viata pe vreuna din ele

Link to comment

L-ai vazut tu pe Dumnezeu?NU

dar asta nu inseamna ca nu exista.

Si la o adica de ce nu ar putea exista concomitent si Dumnezeu si extraterestri?

daca exista extraterestii ar trebui sa facem ceva temple in forma de nave spatiale =))

@cum sa faci o asemenea asemanare #-o , ==> extraterestii stau la baza rasei umane :-j

Link to comment
Guest HateLord

daca exista extraterestii ar trebui sa facem ceva temple in forma de nave spatiale =))

@cum sa faci o asemenea asemanare #-o , ==> extraterestii stau la baza rasei umane :-j

Gresit. Extraterestrii stau la baza unei imaginatii prea bogate. Parerea mea este ca sunt numai aberatii.

Link to comment

Gresit. Extraterestrii stau la baza unei imaginatii prea bogate. Parerea mea este ca sunt numai aberatii.

La fel de plauzibila este ipoteza existentei extraterestrilor pe cat e cea a "divinitatii" . Sa poate ca ambele sunt defapt acelasi lucru .

Nu putem decat sa ne dovedim unuia altuia ca nu putem dovedi nimic . Nu exista o dovada concreta asupra existentei unei fiinte divine cum nu exista nici a uneia non-pamanteana . Exista unele speculatii despre OZN-uri si "micii oameni verzi" insa raman doar speculatii . Nu va ganditi la o fiinta extraterestra ca la un alien sau un mare brontozaur cu 10 capete . Orice de la un aminoacid pana la o fiinta poate fi considerat o forma de viata . Pot exista si civilizatii mult mai avasante sau nu decat a noastra , similara sau nu . A zice ca nu exista altceva decat oamenii in tot Universul e ca si cum ai da cu bata in balta . In toata infinitatea lui trebuie sa mai existe ceva .

@HateLord . Si Dumnezeu sau orice zeitate din cultura pamanteana sta la baza imaginatiei prea bogate . Pana acum nu exista o dovada a existentei uneii divinitati , o dovata incontestabila ci doar relatari . Se stie ca istoria este foarte interpretabila si nu bazata pe fapte concrete ci pe puncte de vedere subiective .

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...