Jump to content
Fury

Copiii care îşi petrec vacanţa la mare, mai predispuşi cancerului de piele

Recommended Posts

Posted

Copiii care îşi petrec vacanţele pe plajă se confruntă cu 5% mai multe riscuri de a dezvolta aluniţe, un factor de risc major pentru dezvoltarea cancerului de piele, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite.

"Părinţii copiilor mici ar trebui să fie mai prudenţi când îşi aduc fiii pe litoral, unde soarele este puternic, iar oamenii stau zile întregi afară, în costume de baie, expunându-şi pielea", a explicat Lori Crane, de la Colorado School of Public Health, principalul coordonator al acestui studiu.

"Recomandăm părinţilor ca, între orele 10 şi 16 , să le impună copiilor să stea în casă, pentru a reduce riscurile, iar dacă ei rămân, totuşi, în aer liber, atunci ar trebui să poarte tricouri cu mâneci lungi", a explicat Crane.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 681 de copii născuţi în 1998. Cercetătorii au observat că fiecare vacanţă petrecută la malul mării corespunde creşterii cu 5% a numărului de aluniţe apărute pe piele.

"Expunerea zilnică la soare nu pare să fie legată de o creştere a numărului de aluniţe, vacanţele petrecute la mare prezintă, însă, o legătură. Acest tip de vacanţe implică riscuri sporite în ceea ce priveşte dezvoltarea cancerului de piele", a explicat Crane.

În plus, băieţii prezintă cu 19% mai multe riscuri decât fetiţele să dezvolte aluniţe. "Acest lucru poate fi o consecinţă a faptului că băieţii preferă să se joace în aer liber", a declarat cercetătoarea americană.

În opinia acesteia, riscul creşte odată cu nivelul social, deoarece familiile cu venituri mai mari îşi permit mai uşor vacanţe la ţărmul mării.

mediafax

Posted

da..am auzit asta... :| oricum la mare nu e recomandat astora mici..stratul de ozon e din ce in ce mai subtire...si razele incep sa "arda" tot.. :| asta provoaca numeroase boli..unele din ele mortale chiar..

Posted

Am vazut vara asta niste turisti cu 2 copii, toti 4 erau arsi rau de tot se vedea sangele,cicatrice avea toti, si tot stateau la soare...erau prajiti bine de tot.

Posted

Sunt de acord.

esti de acord in ce privinta ? ca litoralul nostru lasa de asteptat ? oricum iti zic ca e mult mai frumos ca la bulgari ;)

cat despre cancer cam asa e ... dar ce sa faci e frumos la mare :)

Posted

sunt copii care se nasc la mare..si traiesc toata viata acolo....si nu fac cancer...cei cu varste fragede , nu trebuie expusi la soare foarte mult , e adevarat...da tre sa fi si cam diliu sa iti duci copilul pe plaje in soare la un an de zile...

Posted

sunt copii care se nasc la mare..si traiesc toata viata acolo....si nu fac cancer...cei cu varste fragede , nu trebuie expusi la soare foarte mult , e adevarat...da tre sa fi si cam diliu sa iti duci copilul pe plaje in soare la un an de zile...

pai da mai normal ca doar te acomodeaza organismul daca traiesti toata viata acolo.. cum de exemplu un copil din siberie e mult mai rezistent la temperaturi scazute decat unul din congo :P

da! sunt constient ca este mai predispus cancerului de piele.. e normal! oricum eu prefer muntele..

Posted

Copiii care îşi petrec vacanţele pe plajă se confruntă cu 5% mai multe riscuri de a dezvolta aluniţe, un factor de risc major pentru dezvoltarea cancerului de piele, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite.

mediafax

dap si daca respiram milioanele de bacterii din aer putem sa luam gripa si sa racim...

unii s-au prostit de tot :-j ,nasol.....

Posted

litoralul nostru este nasol ...numai manele..tzigani ..''valoare si talent''

mai bine e in grecia + ca ..sunt si acolo foarte multi romani (necocalari) ..care fug de litorarul nostru tocmai din cauza manelelor...si apei foarte murdare....

eh oricum cancerul de piele nu se face asa ...ca stai o saptamana la mare sau things...poate in timp...in multi ani

Posted

pai unde sa merg frate in vacanta daca sunt de la munte?la strand?

daca ne luam dupa toate stirile si toate ce se spun la tv ar trebui sa traim intr-un balon de plastic si sa nu mai iesim din casa.... :blink:

Posted

eu locuiesc la mare si nu suport caldura :| soarele lumina :| as fi vrut sa ma fi nascut la munte :-< pfff.. si da..litoralul nostru e cam de r***t :D da` mai sunt si portiuni curate ;;) in timpul toamnei si iernii mai ales :))) atunci ma duc eu pe plaja si ma bronzez :D :bananadance2: ah..vine vara :((

Posted

Deci care e faza? Daca stai la soare si faci alunite faci si cancer la piele?

Oricum mie imi place foarte mult litoralul nostru . Intr-adevar daca ai bani te distrezi :)

nu faci alunite de la soare....

doar ca nu este recomandat celor cu alune multe sa stea la soare..sau celor care au avut convulsii....

nu am patzit asa cv niciodata orikm :D

Posted

depinde foarte mult de organism si cat de obisnuit e cu caldura , eu unul stau langa mare si in fiecare vara am fost aproape non stop la plaja si spre deosebire de alti eu doar ma bronzez ( la sfarsit de vara parca sunt tigan ) f.foarte rar si foarte putin m-am ars sau sau m-am cojit . Iar lotiuni de plaja doar cand sunt cu fete :) .

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...