Jump to content
LeX LuTHoR

Cel mai puţin dorite slujbe din lumea ştiinţei

Recommended Posts

1. Biologul trierii ecologice

Dacă previziunile privind încălzirea globală se adeversc, un sfert din populaţia mamiferelor ar putea dispărea în câteva zeci de ani de pe faţa Pământului. Având în vedere că omenirea nu are suficienţi bani şi know-how pentru a le salva pe toate, unii oameni de ştiinţă apelează la trierea ecologică. Mai precis, aleg ce specii merită conservate şi care nu, idee venită biologului Terry Root, de la Universitatea din Stanford. Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din California a început deja să dea miez acestei ramuri, pledând pentru salvarea speciilor de plante unice din punct de vedere genetic şi a celor care conservă ecosisteme funcţionale.

2. Observatorul sexului între maimuţe

Aproape fiecare lot proaspăt de studii ştiinţifice include împerecherea între primate, printre ele numărându-se şi cercetarea lui Paul Vasey, de la Universitatea Lethbridge din provincia canadiană Alberta, care a descoperit că macacii japonezi au adesea un comportament bisexual şi că aleg o femelă în faţa unui mascul în 92% din cazuri. Vasey spune că împerecherea primatelor este esenţială pentru examinarea sexualităţii umane. Pentru a-i urmări pe macaci, cercetătorul călătoreşte la marginea oraşului japonez Kyoto şi, timp de trei până la şase luni, şase zile pe săptămână, se caţără pe un mic munte până la habitatul primatelor şi înregistrează cine se urcă pe cine, cât timp durează actul sexual, ce poziţii şi ce mişcări pelviene folosesc.

3. Fizicianul teoretician

Pentru a ajunge fizician teoretician în zilele noastre, un om de ştiinţă trebuie să-şi mizeze cariera pe foarte populara teorie a stringurilor (a coardelor). De când a fost vehiculată ideea că universul este compus din mici coarde vibrante, în anii ?70, teoria care postulează zece dimensiuni şi caută supersimetria perfectă a furat minţile multor fizicieni. Problema e că nici unul dintre ei nu ştie dacă se află pe calea cea bună, întrucât teoria nu este încă verificabilă, iar fizicianul Lee Smolin, de la Institutul Perimeter de Fizică Teoretică din Waterloo, Canada, spune că acest domeniu începe să se sufoce. Cele mai mari speranţe pentru verificarea teoriei sunt puse acum în acceleratorul de particule Large Hadron Collider de lângă Geneva, care ar urma să fie repornit vara aceasta.

4. “Vânătorul” de animale dăunătoare

William Parker, de la Universitatea Duke, SUA, s-a antrenat la ferma tatălui său din Arkansas pentru a intra în mintea şobolanilor şi a-i prinde în cursă. Specialist în ştiinţa chirurgicală, Parker capturează acum animale dăunătoare în cadrul unui studiu privind igiena. El testează vechea idee cum că mamiferele, inclusiv oamenii, crescute într-un mediu urban curat nu îşi dezvoltă atât de multe imunităţi precum cele crescute la ferme sau aproape de natură. În acest scop, el localizează o zonă infestată cu şobolani şi urmăreşte dieta populaţiei de guzgani. Cercetătorul prinde rozătoarele în capcane, le colectează şi le eutanasiază cu dioxid de carbon, comparând apoi reacţiile imune ale celulelor splinei prelevate de la şobolanii din sălbătice cu cele ale rozătoarelor crescute în mediul steril din laborator. Dacă va primi finanţare pentru următoarea etapă a cercetării sale, Parker plănuieşte să înalţe un mic hambar înţesat cu guzgani.

5. Pădurarul fosilelor

Avându-şi sediul în Pădurea Naţională Nebraska, paleontologul Barbara Beasley trebuie să ferească de braconieri o porţiune de pământ public bogată în rămăşiţe fosile ce depăşeşte cinci milioane de acri în Marile Câmpii de Nord. Sarcina ei este să investigheze siturile vandalizate, să estimeze daunele şi să ajute forţele de ordine să-i prindă pe răufăcători. Unii braconieri, fie că fură dinţi pentru sute de dolari, fie cranii rare pentru zeci de mii de dolari, sunt îndeajuns de curajoşi să închirieze case pe timp de vară lângă situri arheologice şi puţini dintre ei ajung în instanţă, de obicei doar când sunt prinşi în flagrant delict.

6. Vânătorul de uragane

Echipajul de 20 de piloţi Weather Reconnaisance Squadron, parte a aviaţiei americane, zboară direct în mijlocul uraganelor devastatoare, câteodată chiar şi de patru ori când vine vorba despre misiuni de 12 ore. Şi asta pentru că sateliţii şi radarele nu pot măsura forţa şi creşterea în intensitate a unui uragan decât cu o precizie de circa 100 de kilometri, în timp ce viziunea de interior oferă o acurateţe de trei kilometri. Scopul principal al acestor misiuni este paraşutarea unor instrumente mai mici de un metru înăuntrul furtunii care să măsoare presiunea barometrică sau viteza vântului. În miezul uraganului, la o altitudine de peste 3.000 de metri, avionul poate avea o cădere liberă pe aceeaşi distanţă de trei kilometri, iar din anii ?60, patru zboruri însumând 36 de oameni au dispărut în vârtej.

7. Incinerator de deşeuri medicale

La centrul BioMedical Waste Solutions, aflat în Port Arthur, Texas, o flotă de camioane aduc tone de gunoaie în fiecare zi, unde un tehnician care poartă mănuşi, ochelari şi echipament de protecţie le încarcă în pâlnii din oţel inoxidabil cuplate la o autoclavă (recipient metalic închis ermetic, în care au loc procese fizice şi chimice sub presiune - la o temperatură ridicată). Operatorul aspiră apoi aerul din compartiment înainte să-l injecteze cu abur, fierbând şi sterilizând seringile, pansamentele însângerate şi recipientele cu spermă şi urină timp de 40 de minute, într-un miros groaznic.

8. Cercetătorul lipitorilor

“Munca noastră de teren constă în bălăcirea prin mlaştini, lăsând lipitoarele să se urce pe noi”, explică curatorul Mark Siddall, de la Muzeul American de Istorie Naturală, ai cărui subiecţi de cercetare sunt folosiţi din ce în ce mai mult în chirurgia reconstructivă şi în dezvoltarea de anticoagulanţi. “Până acum nu a fost identificată nici o boală la lipitori. Şi din câte ştiu eu, nimeni nu a fost exsangvinat (n.r. - golit complet de sânge)”, adaugă specialistul care a descoperit sute de noi specii, printre care o lipitoare care preferă broaştele sau anusul hipopotamilor.

9. “Tafonomia experimentală”

Modul în care un animal care cutreieră tundra se transformă în fosilă ţine de domeniul tafonomiei, ai cărei practicanţi studiază dezintegrarea viermilor, elefanţilor şi chiar a oamenilor pentru a observa mecanismele morţii şi ale descompunerii. De exemplu, Travis Rayne Pickering, de la Universitatea din Wisconsin, se concentrează asupra felinelor mari din Africa, în încercarea de a stabili dacă unele animale fosilizate au fost ucise de mâna omului - ca semn de dezvoltare a speciei noastre - sau de feline mari.

“Câteodată, carnea este îndeajuns de moale pentru a o apuca cu degetele. Dar, de regulă, trebuie să fierbi destul de mult pielea capului pentru a o desprinde şi trebuie să îndepărtezi şi ţesuturile creierului”, explică Pickering. În cadrul altor experimente, el foloseşte bucăţi de cremene şi pietre pentru a vedea ce însemne a lăsat omenirea după ce procesa carnea.

10. Echipajul care simulează condiţiile de pe Marte

Cum există numeroase probleme tehnice în drum spre Marte, precum evitarea excesului de radiaţie, menţinerea rezervelor de hrană sau a facultăţilor mintale, primăvara aceasta, şase participanţi de la Agenţia Spaţială Europeană şi de la institutul rus pentru probleme biomedicale în programul Mars500 se vor închide într-o serie de tuburi metalice într-un centru din Moscova, timp de 520 de zile. Acesta este timpul necesar călătoriei de 161 de milioane de kilometri până pe Planeta Roşie, sejurului de 20 de zile şi întoarcerii pe Pământ. Psihologii şi biologii vor analiza efectele odăilor înguste şi ale izolării sociale asupra participanţilor, care vor bea urină reprocesată şi vor înghiţi mâncare uscată congelată.

sursa : infoportal

Link to comment

mai uitati-va la televizor sau pe NG sau Discovery...sunt multe chestii de vazut..mai lasati calculatoru' ca deveniti obsedati :)

cum esti tu? :huh:

macar nu mai da sfaturi :)

slujbele din articol sunt ori ciudate,ori fara viitor si pur teoretice,ori periculoase.

nu ma mir ca sunt cele mai putin dorite.

Link to comment

' date='Jan 27 2009, 11:59' post='3431768']

cum esti tu? :huh:

macar nu mai da sfaturi :)

slujbele din articol sunt ori ciudate,ori fara viitor si pur teoretice,ori periculoase.

nu ma mir ca sunt cele mai putin dorite.

deza..ca de obicei se afirma ca musca in () calului :rofl2:

of..daca nu ai inteles ce voiam sa spun da un refresh..meseriile sau slujbele de mai sus sunt cunoscute si nu is chiar asa neobisnuite..pentru un taran ca tine e posibil sa fie necunoscute..ce sa zic..dar pentru unu care are cultura generala e mai esay :) fa un dush ;)

Link to comment

deza..ca de obicei se afirma ca musca in () calului :rofl2:

of..daca nu ai inteles ce voiam sa spun da un refresh..meseriile sau slujbele de mai sus sunt cunoscute si nu is chiar asa neobisnuite..pentru un taran ca tine e posibil sa fie necunoscute..ce sa zic..dar pentru unu care are cultura generala e mai esay :) fa un dush ;)

Biologul trierii ecologice

Observatorul sexului între maimuţe

Fizicianul teoretician

Incinerator de deşeuri medicale

“Tafonomia experimentală”

stiai tu de toate astea? respectele mele, esti documentat in ale bizarului si ciudatului.

Link to comment

2. Observatorul sexului între maimuţe

Pentru a-i urmări pe macaci, cercetătorul călătoreşte la marginea oraşului japonez Kyoto şi, timp de trei până la şase luni, şase zile pe săptămână, se caţără pe un mic munte până la habitatul primatelor şi înregistrează cine se urcă pe cine, cât timp durează actul sexual, ce poziţii şi ce mişcări pelviene folosesc.

:coffee::coffee::coffee:

Asta-i slujba de zoofil,de unde o stii Parazitule? :-?

Link to comment

deza..ca de obicei se afirma ca musca in () calului :rofl2:

of..daca nu ai inteles ce voiam sa spun da un refresh..meseriile sau slujbele de mai sus sunt cunoscute si nu is chiar asa neobisnuite..pentru un taran ca tine e posibil sa fie necunoscute..ce sa zic..dar pentru unu care are cultura generala e mai esay :) fa un dush ;)

tu ai cultura generala?e mai "esay" pentru tine,nu? :rofl1:

nu ma mai obosesc sa'ti raspund,dar... meserii,slujbe,same shit

cultura ta generala e egala cu cea a unei lipitori studiate 8-|

:coffee::coffee::coffee:

Asta-i slujba de zoofil,de unde o stii Parazitule? :-?

nu te'ai uitat la pozele lui? :)

Link to comment

joburile astea chiar exista. nu cred ca sunt joburi 100% ci parti sau activitati din joburi primare. de exemplu la sexul intre maimute, ati vazut n documentare despre cum se imperecheaza maimutele... cine le-a filmat, le-a observat si a scris un text informativ pe care sa-l auziti voi? veterinarii sau cercetatorii... posibil sa vorbesc aiurea, corectati-ma daca gresesc.

la fel si cu celelalte joburi

Link to comment

' date='Jan 27 2009, 23:47' post='3434420']

tu ai cultura generala?e mai "esay" pentru tine,nu? :rofl1:

nu ma mai obosesc sa'ti raspund,dar... meserii,slujbe,same shit

cultura ta generala e egala cu cea a unei lipitori studiate 8-|

nu te'ai uitat la pozele lui? :)

Luciane am zis in mare parte ca le stiam..deza..m-ai ranit asa tare.. :( tu te-ai uitat in oglinda?sau pardon..stai la oi..iar pe acolo nu exista tehnologie..ce sa mai vb de carti sau televizor..epoca primitiva..

#daca stai si te mai uiti un pic pe la tv..si mai citesti o revista..descoperi lucruri noi..cum ziceam mai sus @Lucian @Deza 2 disperati de net...care stau inchisi in casa ca la puscarie..n-au de unde ei sa stie de viata reala si de ce se intampla..

#daca nu va simteati jigniti nu raspundeati in asa maniera..ce sa va fac..mai iesiti afara.. stiu ca aveti femei virtuale..ce sa va fac..dar poate dati si de vreuna reala :) (PS:pana una' alta..femeia mea calculatorul e valabila la aman2 ) =))

Link to comment

Luciane am zis in mare parte ca le stiam..deza..m-ai ranit asa tare.. :( tu te-ai uitat in oglinda?sau pardon..stai la oi..iar pe acolo nu exista tehnologie..ce sa mai vb de carti sau televizor..epoca primitiva..

#daca stai si te mai uiti un pic pe la tv..si mai citesti o revista..descoperi lucruri noi..cum ziceam mai sus @Lucian @Deza 2 disperati de net...care stau inchisi in casa ca la puscarie..n-au de unde ei sa stie de viata reala si de ce se intampla..

#daca nu va simteati jigniti nu raspundeati in asa maniera..ce sa va fac..mai iesiti afara.. stiu ca aveti femei virtuale..ce sa va fac..dar poate dati si de vreuna reala :) (PS:pana una' alta..femeia mea calculatorul e valabila la aman2 ) =))

in ce maniera am raspuns? cred ca tu te-ai simtit mai jignit din moment ce ai lansat o gramada de baliverne despre noi :)

sper totusi ca intr-o buna zi sa ies si eu la fel de mult pe afara ca tine, si implicit sa am multe femei, bani, masini, vile cat cuprinde si sa am vaste cunostinte despre imperecherea maimutelor.

Link to comment

in ce maniera am raspuns? cred ca tu te-ai simtit mai jignit din moment ce ai lansat o gramada de baliverne despre noi :)

sper totusi ca intr-o buna zi sa ies si eu la fel de mult pe afara ca tine, si implicit sa am multe femei, bani, masini, vile cat cuprinde si sa am vaste cunostinte despre imperecherea maimutelor.

Luciane..nu am nimic cu tine.. :) recunosc ca esti un copil cu probleme speciale...insa astfel de meserii le stiu si astia de scoala generala..sau ma rog...is copii inca..dar au idee cam despre ce e vorba.. :) eu nu inteleg unde traiesc unii.. #-o

# si o parte din meseriile de mai sus..sunt chiar foarte fascinante..daca ai avea putina idee despre ce e vorba..dar daca vorbesti in necunostinta de cauza e normal sa ai pareri de genul tau.. :) ma rog..ma abtin..

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...