Jump to content
LeX LuTHoR

Criza scoate fast foodul din meniul românilor

Recommended Posts

Criza scoate fast foodul din meniul românilor

Aproape 50% dintre românii care au participat la un sondaj online realizat de gustos.ro spun că au rărit cumpărăturile din supermarketuri şi mâncarea fast food, din cauza crizei.

Peste 35% dintre românii chestionaţi au spus că sunt foarte îngrijoraţi de criza economică, iar 15% au luat decizia de a reduce drastic consumul personal, potrivit unui sondaj realizat de site-ul gustos.ro pe tema obiceiurilor de consum ale românilor în perioada crizei economice. Jumătate dintre respondenţi spun că au făcut reduceri doar moderate în ceea ce priveşte consumul, iar 12% nu au făcut nici un fel de schimbări. Întrebaţi dacă, de când au aflat de situaţia crizei economice, au început să cumpere mai puţină mâncare de la supermarket, aproape 50% au recunoscut că da, aproape 40% au spus că nu există nici o diferenţă faţa de perioada anterioară, iar 1,19% au cumpărat “chiar mai multă”.

În ceea ce priveşte produsele alimentare la care au diminuat consumul, majoritatea participanţilor, peste 60%, au plasat pe primul loc produsele fast food (hamburgeri, shaorma, pizza), 45% au declarat că au renunţat la băuturi alcoolice, pe acelaşi loc cu băuturile răcoritoare din comerţ, peste 35% nu au mai cumpărat dulciuri, în vreme ce în jur de 25% dintre respondenţi au spus că nu au renunţat la nici un produs alimentar.

Produsele la care au renunţat foarte puţini sunt brânzeturile, lactatele, legumele şi fructele, mai arată sondajul online, la care au participat aproape 1.600 de persoane. Însă peste 45% au rărit mesele la restaurant, iar 37% spun că nu e nici o diferenţă la capitolul frecvenţă, în timp ce 0,37% sfidează criza şi susţin că mănâncă chiar mai des. În general, la capitolul mâncare, aproape 75% spun că nu sunt afectaţi de criză şi nu mănâncă nici mai puţin, nici mai mult.

sursa : infoportal

Link to comment
Guest stefteo21

La mine nu se resimte criza :rofl1: Eu mănânc fast-food mai mult decât mâncam înainte şi cumpăr răcoritoare chiar mai des. În ceea ce priveşte mesele zilnice sau cumpărăturile de la supermarket NOO WAAYYYY sunt chiar mai multe ca înainte de criza !!!! :o

SO: Let's fuck the economical crisis ! :happy1:

Link to comment

depinde de om..sunt oameni care lucreaza foarte mult timp pe zi spre exemplu..si nu au timp sa isi faca acasa mancare..deci astia sigur nu vor renunta la acest tip de hranire ;) oricum preturile sunt cam piperate...ca urmare si a exploziei de fast fooduri din ultimul timp..au profit frumusel..de asta apar ca ciupercile dupa ploaie..e valabil si ptr cele gen fornetti.. :)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...