Jump to content
iReaLRauL

El vrea să-i separe pe siamezi

Recommended Posts

Prof. Vlad Ciurea va opera alături de un specialist indian.

Dacă analizele vor stabili că siamezii braşoveni pot fi separaţi, prof. dr. Ciurea va forma o echipă de medici alături de care să efectueze complicata intervenţie. Neurochirurgul român a declarat public că, mulţumită cotidianului Libertatea, a aflat de cazul gemenilor Brumaru şi că, la iniţiativa ziarului nostru, s-a decis să preia cazul lor.

Imagine IPB

Operarea gemenilor braşoveni uniţi în zona capului ar reprezenta cea de-a doua astfel de intervenţie din România. Acum 25 de ani, profesorul Constantin Arsene a separat o pereche de siamezi care însă nu au supravieţuit. “Am aflat din Libertatea de siamezii Brumaru şi, la iniţiativa ziarului, m-am oferit să preiau cazul lor. Operaţia de separare este foarte complicată, iar şansele ca micuţii să supravieţuiască intervenţiei sunt de 10-15%”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, din cadrul Spitalului de Urgenţă “Bagdasar- Arseni”.

Cel mic era să moară

După agitaţia ultimelor zile, cel mai mic dintre ei, Daniel, era la un pas de a-şi pierde viaţa. “Dacă unul dintre ei moare, operaţia de separare se va face de urgenţă pentru a-l salva pe celălalt. Dacă nu se întâmplă nimic, intervenţia trebuie făcută în cel mult două luni”, a spus prof. Ciurea. În următoarea perioadă, siamezii vor fi supuşi altor investigaţii medicale. Imediat după aflarea rezultatelor, dr. Ciurea se va consulta cu alţi experţi pentru a lua cea mai bună decizie. “Nu facem un experiment, ci vom încerca, dacă se poate, să îi salvăm”, a ţinut să precizeze specialistul. ?eful secţiei de neurochirurgie l-a contactat deja pe prof. Alex Gţl din India pentru a-l invita să se alăture echipei care îi va opera pe siamezi. “Acest doctor indian a mai operat, cu succes, o pereche de gemeni care trăiesc”, a motivat neurochirurgul alegerea.

Imagine IPB

Mama lor a pierdut noua sarcină?

Medicii braşoveni cred că mama siamezilor, Vasilica Brumaru, de doar 16 ani, care este din nou gravidă, în luna a patra, are probleme cu sarcina. Specialiştii spun că fie sarcina e într-o fază incipientă, care nu le-a permis să asculte cordul fetal, fie fătul s-a oprit din evoluţie.

SURSA

Link to comment

sansele sunt mici...dar poate , poate...si operatia va avea succes.

Medici sunt extraordinar de curajosi , bravo lor si Succes !! :tiphat:

Curajosi suntem toti la un moment dat , dar degeaba suntem curajosi daca nu rezolvam ceva important :-j . Sper ca micutii aceia 2 sa scape si sa-si duca traiul mult timp pe acest pamant ! :)

Link to comment

Curajosi suntem toti la un moment dat , dar degeaba suntem curajosi daca nu rezolvam ceva important :-j . Sper ca micutii aceia 2 sa scape si sa-si duca traiul mult timp pe acest pamant ! :)

fiecare cu ce ii este scris...sper sa scape amamndoi.

bafta doctorilor, ca au nevoie! intra`adevar niste oameni de apreciat :tiphat:

Link to comment

Sunt de parere ca aceasta operatie ( separare ) nu ar trebui sa se faca in Romania . Nu zic ca Romania nu are medici in stare sa efectueze o operatie , sau echipamente necesare pt o astfel de operatiune , din contra , Romania a avansat mult . Dar totusi este de preferat ca siamezii sa fie operati in afara , acolo se stie ca exista aparatura mult mai avansata , medici specialisti , care sunt cu ochii pe tine 24 din 24/h . Oricum , oriunde se va face operatia ( separarea ) sper sa iasa cu bn .

Link to comment

mai bine sa moara acum decat sa se chinuiasca toata viata ...

@kiar dak reuseste operatia astia nu or sa fie intregi :D

Daca operatia se face in Romania sunt sanse mici sa supravietuiasca , dar niciodata nu se stie cum le este calauzit viitorul .

Daca operatia va reusi , fii fara griji ca medici nu o sa-si ia ochii de pe ei , "cu una cu doua" . Si-o sa faca tot ce le sta in puteri sa-i faca "cat de cat" normali .

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...