Jump to content
Parazitu'

[Theodor Stolojan, desemnat pentru postul de premier de către Traian Băsescu]

Recommended Posts

Posted

Theodor Stolojan este numele premierului desemnat. Şeful statului a anunţat într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni. "Am avut în vedere un om capabil să facă faţă crizei economice de o parte şi pe de altă parte un om suficientă autoritate ca să potă gestiona buna funcţionare a Guvernului şi a instituţiilor statului", a spus Traian Băsescu care a ţinut să precizeze că mandatului noului prim-ministru este pentru de patru ani, nu unul fracţionat.

Theodor Stolojan este în politică încă din 1990: fost prim-ministru, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, candidat la preşedinţia ţării, consultant la Banca Mondială şi consilier prezidenţial. Acestea sunt doar câteva dintre funcţiile deţinute de-a lungul ultimilor 18 ani de actualul prim-vicepreşedinte al PD-L.

Theodor Stolojan a fost artizanul unificării liberale, alături de Valeriu Stoica, şi al Alianţei D.A. PNL-PD, alături de Traian Băsescu. Pentru Stolojan, Traian Băsescu a plâns în faţa românilor şi a candidat în locul lui la preşedinţie.

Însănătoşit după alegeri, a intrat în echipa de consilieri prezidenţiali, dar s-a retras în 2006, pentru a se ocupa de PLD.

La nici un an, PLD şi PD au fuzionat pentru a deveni Partidul Democrat Liberal. Din postura de prim-vicepreşedinte şi într-un cadru neconvenţional, Stolojan anunţa că vrea să fie prim-ministru.

Stolojan este un politician înstărit. Veniturile lui provin din tranzacţii la bursă şi din activitatea didactică, la care se adaugă pensia de la Banca Mondială. În plus, a obţinut aproximativ 15 milioane de euro din vânzarea complexului Clăbucet Sosire. Scandalurile nu l-au ocolit. Numele lui a fost vehiculat în legătură cu afacerea "Megapower", dar procurorii au dezmintit oficial că acesta ar fi avut vreo calitate procesuală în această cauză. Recent, PSD şi PC l-au acuzat că s-a implicat, din poziţia de consilier prezidenţial, în privatizările din energie.

Sursa: Realitatea TV

Posted

Presupun ca asta o sa faca mai multe decat Tariceanu,am vazut recent la o emisiune un mic scandal intre cei 2,si se pare ca Stolojan a avut castig de cauza.

Posted

mortu' asta abia sta in picioare.ma mir ca n-o mai bocit:))problema e ca basesu e si premierul,ca doar stolo o sa fie salahoru lui.era mai bine sa fi fost un premier cu un caracter mai puternic sa nu traga base sforile in tara si sa nu aiba putere deplina.daca pd-lul nu face alianta cu psd-ul, stolo nu va trece de parlament!

Posted

vorbesc de prezent.nu am zis ca geaona ar fi fost solutia optima.trebuie sa ne gandim la viitorul romanilor nu la trecutul lor.base vrea sa faca din tara asta o republica prezidentiala.stie ca daca va face alianta cu psd-ul va iesi din nou presedinte in 2009.nu stiu de ce au mai chemat romanii la vot.

Posted

Pur si simplu, Tariceanu mi se pare un om mai calculat. A iesit cu scantei faza cu salarile profesorilor, dar a stiut el ce face.

Si cu propunerea Nastase sunt de acord. Ambii au fost si ministri de externe la un moment dat si pot spune ca sunt mai prezentabili.

Cat despre Iliescu, batranelul asta e lunecos ca un peste. Putea sa-ti ia bricheta din buzunar, sa-si aprinda o tigara in fata ta, sa ti-o puna inapoi in buzunar si sa spuna ca n-a facut-o si tot l-ar crede toata lumea.

Posted

Poate ca nu sunt inca in masura sa "dezbat" asa ceva, dar din punctul meu de vedere era clar ca Stolojan urma sa fie ales :).

Acum poate si money are dreptate, ca e si o metoda de rasplata ca s-a retras din alegeri in favoarea lui Basescu, dar nu ar fi facut o alegere de genul asta daca nu avea si incredere in respectivu :)

Posted

Stolojan e baiat destept,a lucrat in finante,are ceva experienta...

Eu as dori sa devina premier,ce sa faci cu Geoana sau Tariceanu,astia nu se vor intelege niciodata cu Basescu si se reia povestea din 2005...

Posted

Stolojan din cate stiu nu a fost rau , comparativ cu ceilalati prim ministri , pe acea functie . Insa el a avut un Guvern de tehnocrati si si politicieni care indiferent de ce cred ei urmeaza politica partidului si orientarea sa de centru stanga respectiv dreapta -PSD respectiv PD-L .

Pe altcineva nu as fi vazut in aceasta functie . Insa va fi destul de rau fiindca avem un Guvern format dintr-o majoritate extrem de mare PD-L-PSD si daca mai adauga si UDMR ce opozitie vom avea? PNL?? Se stie ca Basescu la alegerile prezidentiale nu are contracandidat , plus ca acum are un prim-ministru in spate , daca mai are si Guvernul in buzunar pai cam devine rege de acum nu presedinte . Prea multa putere are si nimeni cine sa i se impotriveasca si sa ii spuna nu .

Posted

^desi asa pare la prima vedere, nu e chiar asa...

pnl nu e la guvernare, iar la timpul potrivit pot sa bage o motiune de suspendare a presedintelui si psd o sa voteze pentru ca nu il suporta pe basescu. bine ar fi sa puna presedinte la senat unu din pdl ca daca e sa il suspende pe basescu sa ii ia locul tot unu din pdl.

oricum majoritatea asta nu vad cum ar rezista. cel mai bine era daca facea pdl alianta cu udmr+minoritati + 30 de parlamentari de la pnl care sa se mute in partid la pdl. si atunci ar fi avut cam 60% si era perfect...

Posted

prea multa putere in stat pt un om care nu stim ce o sa faca cu ea.base ar vrea o alianta cu psd pt ca atunci nu ar mai avea niciun contracandidat.daca nu face alianta cu psd-ul e mai nasol pt ca stolo mai mult ca sigur nu va trece de parlament.daca face alianta si cu psd si cu udmr o sa ne intoarcem pe vremea lu ceasca cand avea 100%.si udmristii astia,curva politicii romanesti,de 12 ani tot la guvernare is.base o sa aiba putere absoluta in stat si asta nu se mai numeste stat democrat.

Posted

incep sa vad ca acest topic se imparte in discutii dintre sustinatori ai unor candidati diferiti :) ei bine..ce pot sa va spun eu..cred ca PSD a aratat cat de largi au buzunare...ca si Tariceanu la fel..de ce sa nu'l lasam si pe Stolojan sa vedem poate totusi fura mai cu folos :)

# PS: la ce se zicea mai sus..Sunt de acord ca Stolojan e mascariciu lui Base..sau ma rog..poate e cam dur..dar totusi..ei impreuna vor duce tara sper bine sper :|

Posted

era si normal ca Stolo :bye2: sa fie ales

bineinteles , nimic nu se va schimba...tot asa vom trai si tot aceleasi taxe vom plati , etc etc...nu avem diferente in guvern , parlament ,senat...toti sunt la fel... :roflag:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...