Dani Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Si iar ne uimesc arabii cu un design nemaivazut si superb, asta dupa ce am vazut Turnurile Z10 din Golful Persic si un Hotel Plutitor. Se va construi un hotel in forma de sfera atarnat pe o stanca de pe o insula artificiala, undeva intre Dubai si Abu Dhabi. Hotelul va fi construit la 300 de metri de plaja, va avea 200 de camere, 14 etaje, magazine, restaurante, zone pentru afaceri si numeroase activitati de divertisment. Totodata acest concept va promova si viata ecologica pe care trebuie s-o ducem noi de acum incolo. PREA TARE! Sursa
Stargate Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 oh boychiar atat de multe proiecte au astia?se pare ca sunt mai cu capul pe umeri decat toti americanii si rusii la un loc...
Parazitu' Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 hmm :) e foarte frumos..dar mie mi-ar fi frica sa fi cazat intr-un astfel de hotel..chiar nu am idee ce sustinere ar putea sa aibe in acele stanci gradul de risc care ar fi la un eventual cutremur..sau la precipitatii si infiltratii de apa in roca ? :) cam infricosator zic eu :)
musLi Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Interesant.Erodeaza apa si vantu stanca aia si se trezesc astia cu Hotel Sfera subacvatic
Cioby Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ma gandesc ca isi iau ei niste masuri de precautie,nu se baga ca cu capu' inainte.oricum trebuie apreciat faptul ca au initiativa si idei inovatoare
Narcisa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Interesant.Erodeaza apa si vantu stanca aia si se trezesc astia cu Hotel Sfera subacvatic Ai dreptate, dar cum spune si Cioby cred ca s'au gandit si ei la asta inainte de a proiecta asa ceva. Oricum, arata foarte bine :D
Parazitu' Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ai dreptate, dar cum spune si Cioby cred ca s'au gandit si ei la asta inainte de a proiecta asa ceva. Oricum, arata foarte bine :D totusi..se masoara si se fac calcule..insa proiectarea si stabilitatea acestuia tine de natura..de roca din acea zona..si te fortele care sunt executate acolo..sincer cred ca se vor expune unor riscuri mari cu proiectarea si validarea acestui proiect :) in ziua de azi totul e relativ ;)
Dani Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 daca vor arabii sa faca hotel pe stanca il vor face.. credeti-map.s. si isi vor lua toate masurile de precautie stati linistiti
huSt Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 multe proiecte,turisti multi,bani multi...au si bani sunt si destepti,bravo lor.
nu ma cunosti Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 au bani, pot face orice.. sincer sa fiu nu as fi surprins daca ar face un asfel de hotel in spatiu.
Denzel_Lsd Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 daca te duce capu...si ai si bani...nu ai nici o problema...in fine, au cam multe proiecte...si cu criza asta...sar putea sa nu le mai mearga mult timp nici lor :)@buna idee , frumos hotelul ..
nu ma cunosti Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 poate ca ar trebui sa ne intrebam altceva.. "oare cand o sa construiasca asa ceva in Romania?" #-o
MonK Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Cu arabii nu mi-e frica..... Daca nici aia nu sunt siguri pe ce construiesc,inseamna ca nimeni nu e...
NoComment Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 de obicei calculul de acasa nu se potriveste cu cel de la piata ...ei proiecteaza intr-un fel ... sa reziste ani buni de zile ... dar cine stie cat le "permite" stanca ... interesant ...
Cioby Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 nu trebuie sa aiba ei neaparat minti luminate.poate angajeaza proiectanti si arhitecti straini
MonK Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 de obicei calculul de acasa nu se potriveste cu cel de la piata ...ei proiecteaza intr-un fel ... sa reziste ani buni de zile ... dar cine stie cat le "permite" stanca ... interesant ...Unde exista bani cu lopata, exista si constructori care-si dau silinta.
Azra'il Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Prea tare... :oPS: Cei care ati zis ca se erodeaza stanca ar fi bine sa cititi cu atentie articolul. Scrie clar ca insula va fi artificiala, deci o vor proiecta special ca sa sustina hotelul ;)
MiTzA- Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Foarte frumos. Mi-ar placea sa ajung pe acolo :D. Cu arabii nu mi-e frica..... Daca nici aia nu sunt siguri pe ce construiesc,inseamna ca nimeni nu e...+1 :)