[StayHigh] Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Seism puternic în insula indoneziană Sumatra [1] [0] [0] JAKARTA / 20:40, 22.11.2008Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, a afectat sâmbătă seara insula indoneziană Sumatra, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).Seismul s-a produs la ora locală 23.01 (18.01, ora României), la 164 de kilometri sud-vest de oraşul Bengkulu, a adăugat USGS. Hipocentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 26 de kilometri. Seismul a fost urmat de o replică de 5,7 grade după zece minute.Până în prezent nu s-au raportat victime sau pagube. Centru de alertă pentru tsunami din Pacific a anunţat că formarea unui tsunami de mare amploare nu este preconizată. Totuşi, Centrul a adăugat că "există o posibilitate redusă ca un tsunami local să se producă".Aflat la intersecţia a trei plăci tectonice, arhipelagul indonezian este afectat de cutremure aproape zilnic.Un tsunami generat de cutremurul din decembrie 2004 a provocat moartea a 168.000 de persoane numai în provincia indoneziană Aceh, din totalul de 200.000 de morţi din 11 ţări din Asia.Luna aceasta, Indonezia a implementat un sistem de alertă pentru tsunami de precizie, pentru a împiedica o astfel de tragedie.Sursa: Mediafax
musLi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Doamne ce norocosi putem fi noi ca nu avem probleme cu dezastre naturale.
Cioby Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 si noi avem zone dinastea- de ex in vrancea dar cutremurele is mult mai rare.dezastrele naturale de la noi sunt provocate de oameni,cum ar fi alunecarile de teren.
musLi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Domnule "Cioby", vrei sa zici ca zona Vrancea de la noi se poate compara cu a lor?Fi serios!Ei au parte de cutremure in fiecare zi, noi?In afara de cel din `77 nu stiu sa fie altu la fel de puternic.Asa ca nu`mi spune tu mie ca avem zone ca ale lor.Ei practic stau pe un butoi de pulbere tot timpul.Si ca o informatie diversa dezastrele naturale se declanseaza de la sine, nu au influenta antropica deci omul nu are nici un aport in desfasurarea lor, daca sunt provocate logic ca nu mai sunt naturale...nu?
Anthyc(2) Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 si noi avem zone dinastea- de ex in vrancea dar cutremurele is mult mai rare.dezastrele naturale de la noi sunt provocate de oameni,cum ar fi alunecarile de teren.daca dezastrele naturale sunt provocate de om atunci de ce mai sunt naturale ? iar alunecarile de teren nu sunt provocate numai de om
extension0729 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 alunecarile de teren sunt in general provocate de ploi..
[omegga] Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 oamenii taie padurile.. padurile au copaci - copacii tin cu radacinile lor pamantul .. acolo unde se defriseaza in masa pamantul o ia la vale.. simplu ca buna ziua
[StayHigh] Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 alunecarile de teren sunt in general provocate de ploi..sunt provocate prostia omeneasca in mare parte...deoarece se defriseaza portiuni de teren instabile ;) asta ducand la alunecari de teren :)
Cioby Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Domnule "musLi" am spus ca si la noi sunt zone seismice doar ca,cutremurele sunt mult mai rare.n-am spus ca zilnic ii cate un cutremur cu magnitudinea de 10 deci nu inteleg unde-i problema ta?Anthyc depinde de mai multi facori dar defrisarea padurilor este un factor principal.Si inundatiile de ex ar putea fi contracarate daca am avea niste diguri mai solide.Mana omeneasca are un rol important in desfasurarea armonioasa a naturii.cum vroiai sa le zic,dezastre antropizate?