Jump to content
Dani

Liftul spatial !

Recommended Posts

Posted

Omenirea tot timpul a fost interesata sa descopere spatiul extraterestru doar ca noi oamenii de rand nu stim prea multe. Ce stiu sa va spun e ca am avut o droaie de reprezentanti care au pasit pe Luna si pe Marte, cea mai mare realizare din spatiu este Statia Spatiala Internationala (ISS), care inconjoara Pamantul de 16 ori intr-o zi cu doar 27 000 de km/h si cu un vehicul care va duce turisti in spatiu, SpaceShipTwo. Nu toti se bucura cand vine vorba de zbor in spatiu. Japonezii se gandesc sa iasa din atmosfera cu liftul si le-ar trebui doar 36 000 de km. Cum vor face asta? Vor sa lege un satelit geostationar cu un punct fix de pe Pamant prin intermediul unor cabluri foarte rezistente si foarte usoare. Pentru acest lucru trebuie construita o contragreutate aflata la 100 000 de km de Pamant. Cablurile vor fi construite din nanotuburi de carbon, care sunt considerate cele mai dure si mai rigide materiale de pe Pamant (un cablu cu sectiunea de 1 mm2 poate sustine 6300 kg). Costurile se estimeaza la cica mai putin de 10 miliarde de $. Nu stiu ce sa cred si nu mi se pare imposibil cand vine vorba de japonezi. Vom sti sigur cand se va decide construirea acestuia.

Imagine IPB

Restul AICI

Posted

sper sa traiesc sa o mai vad si pe asta :)

da, e interesant proiectul , insa nush cat de mult v-a fi apreciat si de celelalte tari si in cati ani va fi gata..

Posted

e un proiect foarte interesant..dar sincer nu cred ca se va realiza prea curand...tre sa tinem cont de ce e in atmosfera terestra si extraterestra...sunt foarte multe impedimente..oricum cine va reusi sa construiasca asa ceva... jos palaria ;)

Posted

sa nu cumva sa ramanem blocati in lift :)))

Posted

Intrebare, cati dintre voi v-ati urca intr-un lift de acest gen? ^_^

Nici in filme n-am vazut asa ceva, totusi daca se realizeaza o sa-l incerc :))

Posted

Intrebare, cati dintre voi v-ati urca intr-un lift de acest gen? ^_^

Nici in filme n-am vazut asa ceva, totusi daca se realizeaza o sa-l incerc :))

Daca vei avea bani sa te uiti macar la el:)).

Va dati seama ce pas "mic" a facut omenirea?Sunt nebuni japonezii astia.Le mai lipsesc sa inventeze masina care merge cu dioxid de carbon:| :crazy:

Posted

prea multe nu cred ca o sa transporte in liftul ala. eficienta lui mi se pare indoielnica. cum zice si zsnadu, mai bine mici vehicule capabile sa transporte oameni si materiale. cost mai redus si transport in masa

Posted

In China/Japonia se spune ca sunt cutremure din cauza zgarie-norilor care apasa cu greutatea pe scoarta si se misca. Un turn de atatia km ar fi ilogic parerea mea daca ce se zice de aia e adevarat.

Masini in spatiu, ar fi tare, dar ar fi ilogic din nou, e greu pe ciment sa tii "banda" dar daca la cateva sute de km ar fi accident, si ar cadea masinile va dati seama paguba?

PS: Mi-ar placea cu adevarat sa raman blocat la cateva sute km blocat ca s-a oprit curentu :))

Posted

In China/Japonia se spune ca sunt cutremure din cauza zgarie-norilor care apasa cu greutatea pe scoarta si se misca. Un turn de atatia km ar fi ilogic parerea mea daca ce se zice de aia e adevarat.

Masini in spatiu, ar fi tare, dar ar fi ilogic din nou, e greu pe ciment sa tii "banda" dar daca la cateva sute de km ar fi accident, si ar cadea masinile va dati seama paguba?

PS: Mi-ar placea cu adevarat sa raman blocat la cateva sute km blocat ca s-a oprit curentu :))

nare nici o legatura greutatea turnurilor cu cutremure :| gandeste-te ca fiecare zgarienor are un mecanism anti-seismic ... da chiar daca ar fi sa faca lear trebuii foarte multi ani sa realizeze asa cva

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...