Luci Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Marijuana poate ajuta la reducerea pierderilor de memorie în cazul persoanelor în vârstă şi ar putea fi benefică în tratarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio, informează telegraph.co.uk.Contrar părerilor tradiţionale, bazate pe observaţie, potrivit cărora consumul de marijuana ar avea efecte negative asupra memoriei, cercetătorii au descoperit recent că planta împiedică deteriorarea cerebrală, ajutând creierul să se menţină tânăr.Cercetătorii au descoperit că anumite elemente care se regăsesc în marijuana au efecte benefice asupra creierului persoanelor în vârstă, reducând inflamarea şi stimulând chiar formarea de noi celule ale creierului.Rezultatele cercetării sugerează posibilitatea dezvoltării de medicamente cu proprietăţi similare marijuanei pentru a ajuta în prevenirea şi tratamentul bolii Alzheimer.Acestea ar trebui să aibă proprietăţi similare cu cele ale tetrahidrocanabinolului/ dronabinol (THC), care este principala substanţă psihoactivă din canabis, însă fără efectele halucinogene asociate.Deşi etiologia bolii nu este cunoscută, inflamarea cronică a creierului este considerată cauza determinată a pierderilor de memorie."Pot oamenii care fumează marijuana să prevină boala Alzheimer dacă aceasta există în familie? Nu susţinem asta, dar metoda ar putea funcţiona dacă ar putea fi dezvoltate medicamente care să reproducă cele mai importante proprietăţi ale marijuanei asupra receptorilor din creier, pentru a preveni pierderile de memorie care apar odată cu înaintarea în vârstă", a declarat doctorul Gary Wenk, coordonator al cercetării.Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Societăţii de Ştiinţe Neurologice, după ce testele efectuate pe şoareci au indicat efecte pozitive ale canabisului asupra capacităţii animalelor de a învăţa şi a-şi reaminti informaţii.mediafax
iLoveCalifornia Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Sa vezi babe si mosnegi fumand marijuana pe banca in parcuri.Mai ales la sah , trage mosu pe nas face o mutare :lol:
[StayHigh] Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Sa vezi babe si mosnegi fumand marijuana pe banca in parcuri. Mai ales la sah , trage mosu pe nas face o mutare :lol: totusi daca are un efect benefic si 100 care nu sunt benefice nu cred ca e bine sa o folosim in scopuri de genul "facerea de bine" :) ca mai mult rau ne facem :P
NoComment Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 am mai auzit ca unele droguri , ierburi au efecte bune ... dar la cat de legalizata e marijuana la noi in Romania ... picam la puscarie pe capete ... pentru o frunza :)
Anthyc(2) Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 nu prea cred mai mult rau ne facem si nu cred ca o sa vezi pe drum mosi care trag pe nas sau mai stiu eu ce
Guest Kamikaze Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 nu prea cred mai mult rau ne facem si nu cred ca o sa vezi pe drum mosi care trag pe nas sau mai stiu eu ce marijuana nu se trage pe nas
RaifalM3n Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 unii habar n-au ce e ala drog si vorbesc...sunt curios ce vor face `... tratament pe tigare nu cred, ci se va face o pastila` cu extract mai mult ca sigur.
n4pst3r Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Stiam eu ca nu-i bine sa ma las... de-aia tot verific aragazul de 3 ori dupa ce-l inchid.
[IlluSioN] Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 o sa ma duc sa'i duc lu bunicu .. sa vedem dak chiar asa e
THuG-Radu Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Sa vezi babe si mosnegi fumand marijuana pe banca in parcuri. Mai ales la sah , trage mosu pe nas face o mutare :lol: Nu se trage pe nas, se fumeaza. Bun, asta stiam, hai si cu alte avantaje ale marijuanei :D , sau mai bine, hai cu legalizarea ei
Guest smiley_real92 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 bine de stiut,dar putin probabil... :lol:
Stargate Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 probabil doar in olanda sa ai sanse sa gasesti un joint integral din iarba, oricum nu cred ca va da OK la tigari, ci la un nou tip de pastile - deci amatorii de senzatii tari, vor fi dezamgiti.