Jump to content
Anthyc(2)

Chirurgii au găsit un vierme în creierul unei paciente

Recommended Posts

Chirurgii au găsit un vierme în creierul unei paciente

Chirurgii americani din Arizona au găsit, în timpul unei operaţii pentru îndepărtarea unei tumori, un vierme viu în creierul unei paciente.

Rosemary Alvarez, din Arizona, a fost supusă unei operaţii pe creier după ce mâna îi paralizase şi nu mai vedea bine. În urma tomografiei medicii nu au văzut vreo tumoare, dar au decis s-o opereze după ce alte analize au indicat rezultate îngrijorătoare, informează Daily Mail.

În timpul operaţiei chirurgii au descoperit un vierme viu care penetrase creierul femeii.

"Desigur a fost o surpriză neobişnuită pentru cei din sala de operaţii. Era ceva adânc în creierul ei, cât de adanc poţi pătrunde", a spus chirurgul Peter Nakaji.

Doctorii au îndepărtat viermele şi sunt de părere că pacienta nu va mai avea probleme de sănătate. Ei au spus că nu pot fi siguri cum a ajuns viermele acolo, însă ar fi putut apărea după consumul de carne de porc prost preparată sau de la nespălarea mâinilor după folosirea toaletei.

"E nevoie de o singură persoană care nu se spală bine pe mâini pentru a răspândi microbi la mulţi oameni, iar unii dintre ei ar putea dezvolta această problemă", a mai spus Nakaji.

Rosemary Alvarez a spus că speră ca oamenii să înveţe din cazul ei.

sursa

Link to comment

:) am mai auzit de chestii extrase din creier..dar viermi? :| o intrebare fara raspuns presupun..totusi daca ar fi..pe unde ar intra un vierme in creierul unui om?Am gasit pe un site o medota interesanta pe care de altfel o stiam de eradicare a gaozarilor de viermi :)

Usturoiul - inamicul viermilor

Toate tratamentele descoperite de-a lungul timpului, de la antibioticul Metronidazol, primul medicament activ asupra Giardiei, pina la Zentel, cea mai noua arma de distrugere in masa a tuturor viermisorilor au ramas putin in urma. Explicatia e simpla: intens folosite in primii ani de la inventare, armele s-au tocit, viermisorii dobindinf rezistenta. Medicii spun ca in present, accentul se pune pe produse care nu se absorb in intestin, avind efecte secundare minore. Doctorul CP spune ca si medicamentele clasice sint bune - cu conditia sa facem copilului testele hepatice inainte de administrare. De asemeni, tratamentul trebuie sa fie repetat, la interval de un an -pentru ca asa cum s-a infestat o data - se poate reinfesta in colectivitate.

Cit priveste remediile naturiste, sa spunem ca ele sint mai utile ca preventie decit ca tratament. Intre cura anuala de antihelmintice, intervenim cu mijloace naturale. Usturoiul este un foarte bun aliat impotriva parazitozelor intestinale. Anumite substante pe care le contine "ametesc; viermii si acestia nu se mai opun miscarilor tubului digestive care ii impinge spre rect, eliminindu-i. Usturoiul poate fi dat ca atare copilului mai maricel. Sub 3 ani, se recomanda administrarea sub forma de mujdei, cu care se condimenteaza cartofii prajiti, o mancare apreciata de copii. Semintele de dovleac au acelasi effect - dar se se pot da copiilor mai mari.

Folosirea Propolisului imparte medicii in doua tabere. Unii sustin ca este contraindicat in tratametul giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mai mult rau - stimulind starea de agitatie a copilului, fara sa deranzeze viermisorii. Pe de alta parte - propolisul si-a demonstrat ca o activitate anti-microbiala impotriva bacteriilor, virozelor sau infectiilor fungale ca - printre altele: E.coli, chamydia,salmonella, giardia.

Link to comment

marketing -_-

Pamantul e un cub.

Cred ca doctorul ala a vrut sa devina faimos cu stirea asta bomba.

Eu nu cred ca e posibil asa ceva.

E foarte posibil, e doar o chestie de timp pana ce oul ajunge in sange, si de unde se poate fixa oriunde. Tenia este predispusa sa creasca in intestine, plamani si creier. La alte specii, viermii pot chiar controla mintea animalelor, intarziandu-le timpul de reactie, pentru a se inmulti mai rapid.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...