Gandalf Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 In 5 ani de zile vor fi disponibile primele mini reactoare nucleare pentru civili datorita laboratoarelor de stiinta Los Alamos proprietate guvernului SUA, aceste laboratoare au realizat si prima bomba atomica.Mini reactoarele nucleare pot sustine fiecare pana la 20000 locuinte, acestea vor putea fi comercializate peste 5 ani.Noul reactor este foarte apropiat de marimea undei cazi de baie. Este complet izolat si inafara de realimentarea lui la fiecare 7-10 ani, nu are nevoie de interactiunea oamenilor pentru intretinere.Nu contine piese aflate in miscare si paote fi acoperit cu beton si ingropat si excavat doar pentru realimentare.Guvernul american i-a acordat licenta de construire firmei din Arizona, Hyperion, care vrea sa le scoate pe piata in 5 ani."Obiectivul nostru este sa generam electricitate pentru 10 centi pe watt oriunde in lume", spune directorul John Deal.Reactorul va produce 27 MW. Produce electricitate 100% tot timpul, depasind de 15 ori puterea celei mai mari turbine de vant(400m inaltime ,producand 5MW).El costa 25 milioane de dolari iar combustibilul nu va fi imbogatit la nivelul celui folosit pentru armament.Hyperion deja a primit peste 100 comenzi de la companiile petroliere si electrice, dar si de la tarile aflate in curs de dezvoltare."Acum avem o lista de asteptare de 6 ani", "Suntem in discutii cu dezvoltatori din insulele Cayman, Panama si Bahamas".Hyperion si-a propus sa realizeze 3 fabrici ,lucru care ar mai micsora pretul costurilor.
Valek Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Si dupa comercializare se descopera o defectiune, urmand ca acestea sa ... explodeze? :)
The Wizard Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 la noi nu o sa vina...nu exista interes sa avem energie ieftina, ci cat mai scumpa sa poate suge si alesii ceva. poate daca se schimba guvernul...
tryby Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Misto ... imi iau si eu unu ... daca ma cert cu nevasta il arunc in aer
Guest stefteo21 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 25 milioane ? :crybaby: Mai bine imi fac acoperisul din panouri solare si alea nici nu trebuie alimentate odata la 10 ani, nici nu presupun riscuri si nici nu costa atat.
Cumparator Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 e bun ca evoluam .... cate putin dam inaintepana cand apar astea se gaseste ceva mai bun
musLi Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Imi cumpar si eu unu asa de fite .Cam scumpe totusi si cam periculoase totodata, insa daca pot sustine pana la 20000 de locuinte si daca pretul de 25 de milioane vine impartit la numarul de locuinte e un cost acceptabil.
Stargate Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 adica 1250 $ de locuinta pt 7 ani? e bine-asa.179$ /an merge la bani...dar nimeni nu ia in considerare reziduurile radioactive reultate? Vor umple zone intregi care vor fi de nefolosit pt 100 ani...cel putin. Energia solara si eoliana este absolut nepoluanta. Dupa mine, clar nu poate face soarelui o minicentrala atomica. Daca se crapa ceva la acea centrala, ce faci cu cele 20.000 locuinte? le muti? unde? Cred k oamenii se cam grabesc cu utilizarea la scara mica a energiei atomice.
[StayHigh] Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Sunt de acord cu Stargate..deci se economisesc bani..dar totodata se ridica foarte tare riscul producerii de catastrofe mondiale...mai bine ne-am intoarce in epoca pietrei..poate or trai mai mult generatii dupa noi decat sansele de a trai de acu incolo in urmatoriul mileniu.. -_- intrebator..
TombRaider Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ' date='Nov 19 2008, 21:53' post='3234333']Sunt de acord cu Stargate..deci se economisesc bani..dar totodata se ridica foarte tare riscul producerii de catastrofe mondiale...mai bine ne-am intoarce in epoca pietrei..poate or trai mai mult generatii dupa noi decat sansele de a trai de acu incolo in urmatoriul mileniu.. -_- intrebator..mai bine nu :-)
Cioby Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 oricum ar ajunge la noi peste 50 ani si este si poluant.decat sa avem mai multe mini cernobaluri mai bine ne lipsim
[StayHigh] Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 mai bine nu :-)nu prea inteleg... +1 ? :-? fii mai explicit te rog daca se poate..sau o facem doar de dragu de a posta ..