Jump to content
[omegga]

Apa pe marte

Recommended Posts

Posted

Phoenix sonda care a confirmat prezenta apei pe Marte si-a incheiat misiunea istorica

Phoenix, sonda marţiană americană, şi-a întrerupt comunicaţiile cu Terra, şi este aproape sigur inutilizabilă, a anunţat NASA. Inginerii nu au mai primit niciun semn de la sondă de duminică, 2 noiembrie, când a fost stabilită o scurtă legătură cu Pheonix, pentru ultima oară, anunţă BBC.

Barry Goldstein, coordonatorul acestui proiect NASA, este cel care a confirmat informaţia printr-un interviu telefonic. "Am declarat sfârşitul misiunii Phoenix", a precizat Goldstein, însă echipa de cercetători va continua să lase frecvenţele de comunicare deschise, pentru a intercepta orice semnal, în cazul în care Phoenix s-ar resuscita.

Această probabilitate este foarte redusă, potrivit inginerilor americani, din cauza deteriorărilor suferite de Phoenix datorită condiţiilor meteorologice vitrege de pe Marte. "Totuşi, deoarece suntem surprinşi de robusteţea vehiculului, vom asculta în continuare. Vom deschide staţiile de emisie-recepţie constant, la fiecare două ore, pentru a încerca să comunicăm cu Phoenix", a spus Barry Goldstein.

Phoenix a aterizat pe solul planetei Marte în luna mai. Cele cinci luni ale misiunii au depăşit cele 90 de zile la care se aşteptau cercetătorii iniţial, în această perioad fiind transmise numeroase date valoroase, care au permis, printre altele, confirmarea prezenţei apei îngheţate la polii planetei roşii. Phoenix s-a luptat în toată această perioadă cu temperaturile scăzute şi cu întunericul unei ierni avansate.

Temperaturile de pe Marte au trecut deja sub minus 95 de grade Celsius şi vor scădea şi mai mult pe timpul iernii. În plus, panourile solare ale sondei Phoenix nu pot să înmagazineze suficientă energie deoarece Soarele rămâne mult prea jos sub linia orizontului, în timpul zilei marţiene.

Chiar dacă sonda a încetat să mai funcţioneze, analiza bogatei colecţii de date ştiinţifice pe care aceasta le-a trimis către Terra abia a început.

Sursa antena3.ro

Posted

Experimente Sci-Fi se fac insa nu cred ca v-a exista viata pe Marte in urmatorii 2000 de ani! ;)

2000 de ani ? =)) fii serios .. acum cateva sute de ani ne bateam cu sabii ..tehnologia avanseaza repede ..

Posted

mda..cand ii aud imi vine sa lesin de ras...pamanatul este si va fi singurul care va puteam indeplini conditiile minime de viata..eu zic ca nici o alta planeta nu va putea fi adaptata la conditiile pe care tre' sa le indeplineasca ptr a sustine viata.. in fine fiecare cu a' lui ;)

# bft

Posted

' date='Nov 11 2008, 21:17' post='3212376']

au gasit apa .. si ?

nu se poate traii pe Marte .. nu sunt conditiile necesare

Nu au mers pe Marte ca sa gaseasca viata, ci doar urme de viata.

Posted

in mod sigur japonezii vor face o magaoaie automata-robotizata de terraformare pt a sustine viata; daca reusesc sa cultive orez, raman clar marte chinezesc =)) (asiatic mai general...ca si asa nu mai au loc pe pamant)

Posted

apa = viata .... :-\

Nu. La fel cum focul are nevoie de trei elemente pentru a arde: oxigen, combustibil si flacare de aprindere. Daca scoti un 'picior' al triunghiului, nu vei avea foc. La fel si cu viata, care are nevoie de mai multe elemente pentru a exista.

Posted

minciuni ! luativa gandul ca omenirea va putea trai pe alta planeta.

sute de milioande de dolari, poate miliarde aruncati pe apa sambetei, sa vedem macar daca informatiile transmise ne vor ajuta cumva. in afara de prezentai apei nu stim nimic. ah da, si temperaturi scazute ...

Posted

' date='Nov 11 2008, 21:17' post='3212376']

au gasit apa .. si ?

nu se poate traii pe Marte .. nu sunt conditiile necesare

Eu tind sa cred ca se poate trai pe Marte doar intr`un spatiu securizat, adica intr`un fel de acvariu sau ceva de genu, cu o sursa proprie de oxigen alta in afara de cea de pe Marte. Cel putin asa cred eu. Poate am vazut prea multe filme :))

Posted

Eu tind sa cred ca se poate trai pe Marte doar intr`un spatiu securizat, adica intr`un fel de acvariu sau ceva de genu, cu o sursa proprie de oxigen alta in afara de cea de pe Marte. Cel putin asa cred eu. Poate am vazut prea multe filme :))

pana vine un politist si trage un foc de avertisment pe plan vertical :))))

Posted

Nu. La fel cum focul are nevoie de trei elemente pentru a arde: oxigen, combustibil si flacare de aprindere. Daca scoti un 'picior' al triunghiului, nu vei avea foc. La fel si cu viata, care are nevoie de mai multe elemente pentru a exista.

nu cred ca se aplica si in cazul apei

Posted

#-o e o foarte mare diferenta intr-e foc si apa .. , unde exista apa exista si viata , (bacterii etc etc) nu ma refer la balene ..........

Degeaba exista apa daca nu exista oxigen, o temperatura si un mediu propice vietii. Au fost destule sonde care au cautat cu senzori de substante organice pentru viata si nu au gasit nimic. Nu se elimina posibilitatea ca sa existe bacterii la nivel subteran. Doar ca sansele sunt mici, din moment ce apa este inghetata, si se gaseste doar la poli, unde temperatura este foarte scazuta.

nu cred ca se aplica si in cazul apei

Se aplica in multe cazuri, focul era doar unul dintre ele.

Posted

Ce legatura are apa cu colonizarea pe marte?

Pai topicul nu se refera la nici o colonizare. Sonda Phoenix a mers pe Marte ca sa gaseasca apa.

Posted

temperatura scade, apa e.. mai trebuie oxigen :)

Scade temperatura dar nu stiu cum ai supravietui tu la -95 de grade 8-|

@Nu au trimis sonda special pt apa 8-| au trimis in cercetare a planetei Marte .... #-o

Posted

Daca voi credeti ce zic americanii, sunteti niste naivi. Sunt numai minciuni inventate de ei ca sa intre din nou in centru atentiei si sa isi pastreze puterea...Aparent e o tara puternica dar daca te uiti mai adanc, nui decat o pestera plina de homo sapiens subdezvoltati mincinosi care le pasa doar de tara lor si nu de pamant

Posted

Daca voi credeti ce zic americanii, sunteti niste naivi. Sunt numai minciuni inventate de ei ca sa intre din nou in centru atentiei si sa isi pastreze puterea...Aparent e o tara puternica dar daca te uiti mai adanc, nui decat o pestera plina de homo sapiens subdezvoltati mincinosi care le pasa doar de tara lor si nu de pamant

Si tu esti tot Homo Sapiens.

N-ai cum sa dovedesti asta decat daca te duci tu pe Marte si ne arati ca e cum zici tu. Pana atunci lasa rasismul si priveste tu mai adanc prin prejudecatile rasiale.

Nu-i mai judeca pe ei ca nu le pasa de Pamant ca probabil nici tu nu dai doua parale pe el.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...