IceMan Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Cum saptamana trecuta am incercat sa inventariez cateva dintre opiniile pesimiste privind influenta internetului asupra tinerei generatii (care opinii convergeau catre ideea ca “internetul ne tampeste”), era imposibil sa nu remarc un articol publicat de ZDNet sub interogatia “Navigarea prin internet ne altereaza creierul?”. Spre usurarea mea - avand in vedere ca imi petrec o buna parte a timpului in web - ideea desprinsa dintr-un studiu realizat de un neurolog de la UCLA este ca utilizarea internetului si a modalitatilor de comunicare facilitate de acesta ne-a modelat creierul, facandu-ne mai apti sa filtram informatia si sa luam decizii rapide. Adica e de bine... pana la paragraful al doilea, in care suntem informati ca noile tehnologii au si dezavantaje, cresterea “dramatica” a numarului de diagnostice ADD (Attention Deficit Disorder) fiind un indiciu in acest sens.Mai multe aici
orbit drops Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Adica e de bine... pana la paragraful al doilea, in care suntem informati ca noile tehnologii au si dezavantaje, cresterea “dramatica” a numarului de diagnostice ADD (Attention Deficit Disorder) fiind un indiciu in acest sens.s si eu printre astia...<_<
Stalk3r Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 bun dar o revista cu internetul au foarte mult in comun , de ce nu ne tampeste de cap si revistele ? :) .. (suna funny i know:)) )
iNm Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Eu zic ca statul pe web cu moderatie , nu dauneaza deloc. Din pacate suntem cam invinsi din start la capitolul asta. Prea multa informatie si prea multe oportunitati ca sa nu fi prins ca intr-o panza de paianjeni. Eh asta e , nu ma plang :D
Darius Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Iti distruge mintea, dar si corpul.gresesti grav daca stii cat e destul .
Velasquez Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 E evident ca calculatorul in exces nu face bine , iar daca stam pe internet navigand pe site-uri/forum-uri/etc.. nu ne va face bine , dar nimeni nu baga de seama . :-j
[StayHigh] Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Cum saptamana trecuta am incercat sa inventariez cateva dintre opiniile pesimiste privind influenta internetului asupra tinerei generatii (care opinii convergeau catre ideea ca “internetul ne tampeste”), era imposibil sa nu remarc un articol publicat de ZDNet sub interogatia “Navigarea prin internet ne altereaza creierul?”. Spre usurarea mea - avand in vedere ca imi petrec o buna parte a timpului in web - ideea desprinsa dintr-un studiu realizat de un neurolog de la UCLA este ca utilizarea internetului si a modalitatilor de comunicare facilitate de acesta ne-a modelat creierul, facandu-ne mai apti sa filtram informatia si sa luam decizii rapide. Adica e de bine... pana la paragraful al doilea, in care suntem informati ca noile tehnologii au si dezavantaje, cresterea “dramatica” a numarului de diagnostice ADD (Attention Deficit Disorder) fiind un indiciu in acest sens.Mai multe aiciIce asta depinde si de varsta,mentalitatea,educatia si viata personala a persoanei in cauza..care utilizeaza netul..au fost multe cazuri nasoale din cauza dependentei de net si a chestiilor de genul..e o chestie clara oricum..ceea ce e in exces dauneaza..si asta face referire la orice din viata cotidiana.. :)# aveti grija cat timp dedicati si vietii personale..netul e si el bun in felul lui dar nu tre sa fie pe primul plan ;) #bft
c1ocan Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 gresesti grav daca stii cat e destul .Omule, citeste prima oara stirea, apoi replyul meu si poate vei intelege, dependenti de net au limita? god...
Guest stefteo21 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Netul dauneaza ziceti da ? Buun.. atunci uitati-va la televizor, care este un mijloc de manipulare mass-media excelent. Ne ascunde adevarul de zi cu zi si ne prosteste cu un divertisment de proasta calitate. Toate posturile T.V. sunt controlate de "oameni mari", iar daca vreti o informatie adevarata atunci aia o gasiti pe internet. ON : Poate au dreptate, dar informatia de pe internet este nelimitata, poti fi oricine vrei tu, oriunde si oricand. Cat despre brain damage si afectarea relatiilor sociale... eu personal nu prea cred.
john™ Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 eu cred ca asa este cum zice ala cu relatiile sociale acolo te afecteaza ce-l mai mult findca tu pe mess tot timpu cand vb cu o timp esti mare tare nai nici un fel de emotie parca am fi roboti dar cand vb fata in fata in fata te trec tot felu de emotii..prin concluzie cand ajungi sa ai o intalnire fata in fata iti va fi foarte greu cat despre "barin dmg" nu stiu ce sa spun se poate sa te si tampesti daca citesti undele articole care te sperie sau mai stiu eu ce ...devi emo cine stie :P
Tweety Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Nu cred ca ne-a "modelat" creierul in totalitate,dar o mica parte da. Concluzie:Ne tampeste!