Jump to content
[Leonard]

Barack Obama: Schimbarea soseşte în America

Recommended Posts

Imagine IPB

''Schimbarea soseşte în America'', a declarat marţi seara Barack Obama în primul său discurs de preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii la Chicago.

Obama, devenit marţi, la vârsta de 47 de ani, primul preşedinte de culoare al SUA, s-a prezentat în faţa a mii de simpatizanţi reuniţi într-un mare parc din Chicago pentru a sărbători victoria candidatului democrat la alegerile prezidenţiale.

'A fost nevoie de mulţi ani. Însă, în această seară, datorită celor realizate astăzi şi în timpul acestor alegeri, în acest moment istoric, schimbarea soseşte în America', a afirmat Barack Obama, de la o tribună instalată în Grant Park.

'Dacă se mai îndoieşte cineva că America este un loc unde totul este posibil, care se întreabă dacă visul părinţilor noştri fondatori este încă viu, care se mai îndoieşte de puterea democraţiei noastre, răspunsul îi este dat în această seară', a subliniat Barack Obama, în faţa a 65.000 de persoane.

'Este victoria voastră', şi-a asigurat el partizanii, reuniţi în masă pentru a sărbători alegerea senatorului de Illinois la Casa Albă.

Barack Obama şi-a salutat totodată adversarul republican, John McCain. 'Îl felicit' pentru campania sa, a spus el. De asemenea, a adus un omagiu soţiei sale, Michelle, şi celor două fiice, Malia şi Sasha, care l-au însoţit la tribună.

Barack Obama, care îşi va intra în atribuţii la 20 ianuarie 2009, va moşteni o situaţie economică extrem de dificilă. Statele Unite se află în recesiune, traversând cea mai gravă criză de după cea din 1929. De asemenea, ţara este angajată în două războaie, în Irak şi Afganistan.

agerpres

Link to comment

acesta va fi un presedinte excelent. multi oameni de culoare care au avut o pozitite inalta in politica americana au fost niste oameni extraordinari, care au schimbat soarta Americii. (ex. Martin Luther King, Malcolm X). de ce ? pentru ca oamenii de culoare au avut o viata grea in tinerete si si-au invatat lectia. si acestia vor sa usureze aceste greutati, foarte bine cunoscute de ei. we'll live and see :D Do it for Obama !

Link to comment

Black Obama...ce sa zic, a picat intr-un moment deosebit de dificil din toate pctele de vedere. Ii urez succes.

Coreckt`

Stargate ai jucat pe ReRe ? :blink:

Link to comment

Asa si? Nu-i inteleg rostul acestei discutii pe un forum romanesc. Cand se schimba presedintele Rusiei sau Frantei nu il intereseaza nimeni dar la idiotii aia de americani toti sar cu gura. Sa ii ia dreq criza aia sa nui mai vad. Au fost destul in centrul atentiei, e timpu ca alta tara sa ii ia locul

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...