Jump to content
[Leonard]

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine la ora de iarnă

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

In noaptea de sambata spre duminica Romania revine la ora de iarna

În noaptea de sâmbătă spre duminică, românii vor reveni la ora de iarnă. Asta înseamnă că ora 04.00 va deveni ora 03.00, iar ziua de 26 octombrie va fi cea mai lungă zi calendaristică din an şi va avea 25 de ore. În 2007, trecerea la ora de iarnă s-a făcut cu două zile mai târziu, pe data de 28 octombrie.

Prin introducerea orei de iarnă s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală, a Soarelui şi reducerea folosirii luminii artificiale. Benjamin Franklin a sugerat, în 1784, această metodă, dar a fost aplicată, pentru prima dată, în timpul Primului Război Mondial, în 1916, de câteva ţări din Europa. Au urmat ani în care introducerea orei de vară a fost propusă de mai multe ori, dar respinsă. Pentru o perioadă mai îndelungată a fost aplicată în SUA, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, între 3 februarie 1942 - 30 septembrie 1945.

În România, în ora de vară diferenţa orară faţă de GMT este de 3 ore. În restul anului, diferenţa orară faţă de ora meridianului Greenwich (GMT, adică Timpul Universal) este de 2 ore. Primii care au introdus ora de vară au fost germanii, începând cu anul 1916.

AGERPRES

Guest smiley_real92
Posted

dorm o ora mai mult :wub:

ai vrut sa zici o ora in plus de mu :))

same 2 me :P

ot:tot pc mi'a spus inainte :) s-a setat singur..deci e bn :)

Posted

Ce-i asa de important la stirea asta?

Calculatorul meu se updateaza automat, asa ca nu am nici o problema...sau necesitate sa aflu...

good point of view ! :-j

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...