Jump to content
[Leonard]

Studiu: Persoanele care ascultă muzică la MP3 Player riscă să-şi piardă auzul

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Persoanele care ascultă muzică la MP3 sau CD Player pot să îşi piardă permanent auzul din cauza volumului ridicat. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor din Uniunea Europeană. Cele mai expuse riscului de pierdere a auzului sunt persoanele care ascultă muzică cel puţin o oră pe zi, cu volumul dat la maxim.

Până la 10 milioane de europeni, în principal adolescenţi sau copii, ar putea fi afectaţi de această problemă, informează BBC News. În prezent, experţii Comisiei Europene încearcă să găsească soluţii tehnice pentru rezolvarea acestei probleme.

Aproximativ 100 de milioane de persoane ascultă zilnic muzică la MP3 sau CD Player. Majoritatea oamenilor încearcă să acopere zgomotul traficului sau cel din trasportul în public şi dau volumul la maxim depăşind pragul admis de 89 de decibeli.

Meglena Kuneva, membru al Comisiei Europene, a declarat: " Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că un număr atât de ridicat de tineri care ascultă muzică cu volumul la maxim sunt expuşi unui risc de pierdere permanentă a auzului.". Experţii Comisiei Europene încearcă să afle în prezent dacă îmbunătăţirea tehnică a aparatelor la care se ascultă muzică ar putea reduce numărul celor care au probleme cu auzul din această cauză.

Antena3.ro

Posted

il folosesc de 5 ani si nam nimic :D

ma nici eu nu stiu de unde le mai scot astia.. si eu ascult muzica la casci de mult timp, si am multi prieteni care o fac si nu am absolut nicio problema..

Posted

Ascult ft des muzica la mp3 cand am cate un drum mai lung de parcurs ... dar il tin la un volum decent incat sa nu se auda in tot tramvaiul/metroul, si astfel incat sa`i aud si pe cei din jurul meu, nu`mi place sa ascult la volum tare pt ca mai tarziu ma doare capul. Daca asculti la un volum decent nu cred ca ai probleme.

Dar mereu cand merg cu metroul se mai gaseste cate unu cu casti, care sta 2 vagoane mai departe de mine si ii aud muzica ...

Posted

Ascult ft des muzica la mp3 cand am cate un drum mai lung de parcurs ... dar il tin la un volum decent incat sa nu se auda in tot tramvaiul/metroul, si astfel incat sa`i aud si pe cei din jurul meu, nu`mi place sa ascult la volum tare pt ca mai tarziu ma doare capul. Daca asculti la un volum decent nu cred ca ai probleme.

Dar mereu cand merg cu metroul se mai gaseste cate unu cu casti, care sta 2 vagoane mai departe de mine si ii aud muzica ...

aia nu se mai numeste ca asculti muzica, deja se numeste cretinism si incercare de afirmare..

Posted

Detalii detalii... Eu nu ascult tare la casti, am boxe pentru asta (stau la ultimul etaj, si apartamentul de dedesubt nu e locuit, e folosit doar pentru depozitare de marfa, deci liber la ascultare si bubuit geamuri :right: )

Posted

eu de obicei asc muzica la castile de la pc

pentru ca nu pot sa pun boxele [am o sora mica] mai ales pentru ca nu asc un gen "linistit" de muzica

eu asc mult rock

asa ca folosesc castile

inca nu am avut probleme din cauza asta

cius :beer:

Posted

au ador mzq la maxim... dak ascult incet ... parca nu are nici un farmec ba chiar nu imi place... bine`nteles rock nu pot sa ascult la max ca imi sparg creierii :D electro,techno, tecktonik mzq romaneasca , straina rap... cam ce asculta orice om normal :P

@in fiecare drum spre scoala sau spre casa , drum lung fara ipod nu ies din casa :D

Guest smiley_real92
Posted

o prostie ...not true.Nici macar cea mai mica prob nu am avut.

Posted

eu ascult dar nu mai mult de 30 min sa zicem max.. la castile de la iphone , la PC vara trecuta mergea muzica la max de dim pana la 3 cand veneau parintii :)

Posted

Studiul spune ca(,) cu timpul se vor ivi probleme la auz (surzire treptata). Problemele nu consta doar in surzire, mai inseamna si sa iti pierzi din echilibru sau sa ai probleme de concentrare.

Posted

sa surzeasca toti si apoi sa se laude k au ajuns k Bethowen :)) stupid pipL

Apropo, stiati k multi pietoni sunt loviti de masini pt k nu mai aud masina cand traverseaza? (evident au casti in urechi) Asa le trebuie.

Posted

cred ca ei se refera la "volum" adica daca e dat la maxim atunci poate iti pierzi putin din auz

si cand asculti afara la mp3 bineinteles ca nu prea te mai uiti la masini , sau eu mai stiu ce

:whistle:

Posted

@The Wizard

depinde ce casti / sistem folosesti , daca il dai la maxim sa iti "paraie"

eu am placa de sunet Sound Blaster 7.1 , seara cand vin ai mei acasa imi pun castile si vreau sa zic ca la maxim se aude foar clar si un Bass care iti vibreaza urechea castile sunt Pioneer se-m380

cand le dau la maxim ma cam ia durerea de cap de vrun an incoace nu stiu dece .... dar aceste este simptomu :)

Posted

da poate...in ani , daca asculti ca un nebun la maxim :)) se poate sa surzesti....da asta in ani...

la maxim asculta numai cei care vor sa se afirme, aia surzesc, nu cei ce asculta muzica la 1 volum decent :D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...