Jump to content
[Leonard]

Copiii emo din Timişoara, urmăriţi de poliţie şi SRI

Recommended Posts

Altceva n-au ce face?Nu mai sunt criminali, mafioti, corupti de arestat?

Serviciul a fost conceput ca o instituţie fără caracter represiv, neavând competente în desfăşurarea activităţilor de urmărire penală. De altfel, Legea de organizare şi funcţionare prevede în mod expres că personalul S.R.I. nu poate efectua acte de cercetare penală, nu poate lua măsura reţinerii sau arestării preventive, iar subunităţile sale nu dispun de spaţii proprii de arest. În cazurile complexe, când sunt necesare cunoştinţe de specialitate, la cererea organelor judiciare competente, persoane anume desemnate din Serviciul Român de Informaţii pot acorda sprijin la efectuarea unor acte de urmărire penală pentru infracţiuni contra securităţii statului.

Sursa

Link to comment

hmm... mi se pare putin exagerata treaba asta incat sa se ajunga sa fie urmariti de politie,daca omu' vrea sa fie emo si are tendinte sinucigase e treaba lui nu ? pe langa faptu' ca are probleme d'astea care as putea sa le consider chiar psihice se mai leaga si politia de el,mai bine sa il lase in durerea lui :))

Link to comment

Generatia emo sau copii depresivi

Emo vine de la "emotional", si se refera la acel stil de viata, muzica, îmbracaminte care reflecta o mare emotivitate, de obicei negativa, o tendinta spre depresii autoinduse, spre o usoara paranoia si expresii care devin lozinci aproape, gen "nu ma întelege nimeni, o sa-mi tai venele". E foarte apreciat acest curent de copii si adolescenti, 12-17 ani. “Sunt ciudati, pentru ca se îmbraca ciudat, vor sa se diferentieze de ceilalti, dar sunt clonele celorlalti ca ei. Au o atitudine negativista, par niste copii tristi si vor sa para profunzi, dar nu pot, pentru ca ar fi falsi. Sunt totusi tristi dar nu stiu asta pentru ca nu sunt destul de maturi ca sa îsi dea seama. Sunt disperati în cautare de atentie, provin din familii bogate, care le satisfac toate dorintele materiale, dar nu acorda atentie cerintelor de natura spirituala”, caracterizeaza acesti copii, psihologul Diana Cozmescu. Parintii lor îsi permit sa le cumpere odraslelor telefoane care fac cât salariul minim pe economie, bilete de 1 milion la concertul celor de la RBD, haine de firma, dar nu stiu ce se petrece de fapt cu copiii lor. Astfel, copiii, ca sa atraga cumva atentia se fac emo. Ei nu concureaza în stilul de a se îmbraca sau de a se coafa cu noi ceilalti, ci cu cei din grupul lor. Exista si între ei o rivalitate: fiecare vrea sa fie mai emo decât celalalt. Fetelor nu li se potriveste deoarece îsi ascund feminitatea, iar baietilor nu li se potriveste pentru ca îi fac prea sensibili“. Ei cred ca sunt diferiti”, este de parere psihologul. Si din aceasta cauza asculta Tokio Hotel si My Chemical Romance, le plac desenele manga, culoarea roz, pierce-urile , parul vopsit negru si cu frizuri care le acopera jumatate de fata, Harry Potter si Cioran. “Se taie pe mâini, pentru ca asa e cool sa-ti exprimi suferinta. Vorbesc cu un ton mai jos decât e normal, tin capul în pamânt si cred ca cel mai tare lucru de pe planeta e sa fii deprimat si "neînteles".

Cine sunt ei si de ce sunt asa

Termenul de “emo” vine de la "emotional" care ne poate duce, eventual, cu gândul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.

“Emo” este, de fapt, starea pe care persoana ce se considera astfel o are datorita unor deceptii peste care nu a putut trece sau datorita simplului fapt ca “filmul a fost prea frumos pentru a se termina astfel” sau a unor versuri “ce deprima”.

“Cert este ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci, dupa cum au demonstrat si unii specialisti în domeniul psihologiei, de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gândi, de a actiona”, spune psihologul. “Parintii observa ca ei se comporta altfel decât se comportau ei când erau copii dar deseori nu-i înteleg, nu înteleg ce vor ei sa exprime. Cel mai adesea, parintii cred ca este o noua moda a tineretului si nu îsi fac griji deoarece sunt siguri ca o sa le treaca aceste tendinte” relateaza Diana Cozmescu. “Sunt însa unii parinti, care atunci când merg cu copii la cumparaturi si nu le dau banii lor în mâna observa ca adolescentul lor cumpara lucruri caudate. S-a întâmplat sa-i programeze chiar la psiholog”. Cert este ca unii dinte copii emo îmbratiseaza aceasta tendinta pentru ca li se pare la moda iar altii chiar se simt respinsi de parinti sau societate. “Unii dintre acesti copii sunt foarte sensibili. O palma, o cearta, o violenta petrecuta în familie sau în mediul în care ei traiesc îi face sa se refugieze în ceva. Au în ei un sentiment de frica iar fiecare zi pe care ei o petrec o percep ca pe ultima”, este de parere psihologul. Conform psihologului însa, nu e un lucru minunat sa duci un astfel de copil la psiholog deoarece copilul ajunge sa creada ca parintii îl considera nebun si vor sa scape de el. “ Parerea mea este ca parintele sa vina fie împreuna cu copilul, fie sa vina singur pentru ca un psiholog sa le spuna ce se petrece cu copilul lor si cum trebuie el ca parinte sa se comporte în acest caz”, adauga psihologul. De multe ori copiii emo au tendinta sa se urasca, sa se considere inferioare, sa fie extrem de aspre cu ele însele, toate acestea, culminând, uneori, cu tentative de sinucidere. Aceasta stare se manifesta în perioada adolescentei, sau perioada critica, când tinerii, încercând sa se regaseasca, au sansa sa se simta frustrati. Parerea mea este ca cred ca aia sunt fanatici religiosi. Cred ca daca mas intalni cu cativa daia ias rupe cu bataia :D

Link to comment

Prea mult gibberish in textul de mai sus ca sa il citesc in totalitate . Lucrul care ma intriga la el este alaturarea termenului de emotional cu trendul "emo" .

Ei cred ca sunt diferiti”, este de parere psihologul. Si din aceasta cauza asculta Tokio Hotel si My Chemical Romance, le plac desenele manga, culoarea roz, pierce-urile , parul vopsit negru si cu frizuri care le acopera jumatate de fata, Harry Potter si Cioran. “Se taie pe mâini, pentru ca asa e cool sa-ti exprimi suferinta

Pierce-uri poate toata lumea . Nu numai emo , rockeri , si alte trenduri . E adevarat ca uneori se imbraca destul de penibil , sa vezi elevi / eleve de gimnaziu imbracate ca niste pitzipoance . Dar nici cu "cocalari" cu 13 lanturi , camasa desfacuta pana la burta dar si cu acea catarama de la curea scoasa peste camasa , caci neh trebuie sa vada tot omul ce curea are "barosanu" , nu-s mai prejos .

Termenul de “emo” vine de la "emotional" care ne poate duce, eventual, cu gândul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.

Poate nu usor de impresionat , dar sensibilitate , afectivitate ce-i rau in asta? De putin romantism ati auzit vreodata ?

E usor sa arunci 2 citate intr-un post si gata sa critici .

Parerea mea personala este ca se acorda prea multa atentie acestui trend , daca nu i-ar mai privi lumea ca pe niste ciudati nu ar mai fi asa popular . La urma urmei e o tara democrata asa ca poti face parte din orice cult / trend vrei tu . Acum cativa ani se faceau comentarii de genul asta la adresa celor ce ascultau muzica rock - sau cum va place sa ziceti rockeri . Sincer sa fiu nu cred in existenta acestor rockeri , rapperi , manelisti , etc , doar niste insi cu un stil de viata mai mult sau mai putin sanatos . Fiecare se imbraca cum ii pofteste inima , unii cu un still vestimentar mai dezvoltat altii merituosi in a fi incarcerati - asta e .

Ce muzica , cum te imbraci prea putin ma deranjeaza . Si cu aceste critici fata de homosexualitate , cum este privita de lume . Frate daca nu ma derajezi poti trai sanatos . Atata timp cat nu am nici o tangenta cu ei si nici ei cu mine pot sa-si taie venele din 2 in 2 ore , sa faca liniute cu lama de ras .

Link to comment

Poate nu usor de impresionat , dar sensibilitate , afectivitate ce-i rau in asta? De putin romantism ati auzit vreodata ?

E usor sa arunci 2 citate intr-un post si gata sa critici .

Agree...

Ia ganditi-va unde se petrec toate astea? In romania. Romania cu o populatie cunoscuta pt stereotipuri. Ca si toti prostii de la colt de strada 'baaa esti roacker? satanistule!'. Si ce, poti sa-i zici bai cocalare? Nu, pentru ca are cu el satra. Prosti, dar multi.

Deci eu la inceput am fost 100% impotriva 'cultului' astuia. Dar sincer, cand vad ceea ce se petrece mi se face mila de ei.

Se rezuma la taiat vene si la ganduri sinucigase? Eu ma indoiesc. Sunt adolescenti de obicei marcati afectiv de ceva. Not their fault.

Link to comment

Politia romana nai ce sa le ceri..Astia cred ca daca sunt EMO se omoara acum #-o ....Astia au vazut ca sau omorat 1-2 EMO :)) si acu iau masuri,dar nu vad cati oameni normali se sinucid :-??

Mai baietas mai treci pe la scoala si mai invata putina gramatica :P. Lasa comentariile de genul asta .

Asta cu SRI e doar o fatada sa mai spele niste bani sau sa mai fure ceva ca neh , Q7 nu apare singur in garaj nuh? .

Nu inteleg care e problema cu , care trend te asociezi , cum te imbraci cum esti in general . Si daca as fi satanist care e problema? E o tara libera si pot sa ma "manifest" cum doresc in limitele decentei .

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...