Jump to content
IceMan

Pirateria electronică este legală

Recommended Posts

Posted

Românii vor putea de acum descărca liniştiţi de pe internet filmele preferate, cu condiţia ca acestea să fie folosite doar pentru uz personal şi să nu fie comercializate.

Această decizie a venit în urma votului acordat de forurile europene la sfârşitul lunii septembrie, în cazul unui pachet de legi care arată că nu se pot impune restricţii asupra drepturilor utilizatorilor de internet fără un ordin judecătoresc. Acest pachet afectează serios proiectul de lege emis de guvernul francez, care stipulează că descărcările ilegale de fişiere pot fi pedepsite cu întreruperea furnizării de internet, proiect susţinut atât de Sarkozy, dar şi de furnizorii de servicii de internet. În acest sens, preşedintele Franţei a depus o contestaţie împotriva amendamentului parlamentului european, cerând respingerea acestuia. Datele oficiale arată că 68% dintre softurile folosite pe piaţa românească sunt contrafăcute, iar pagubele aduse companiilor IT de pirateria din România se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro de la începutul acestui an.

Cu toate acestea, autorităţile afirmă că nu au existat cazuri în care utilizatorii care folosesc în scop personal materialele descărcate de pe internet să fie puşi sub urmărire sau chiar condamnaţi, această acţiune îndreptându-se împotriva reţelelor de piratare care câştigă bani de pe urma internetului.

sursa

Posted

Asta se numeste stire ... nu ca a murit Domenech Hitler si altii de care n-a auzit nimeni sau ca un EMO a reusit sa-si faca o lama BIC EMO! ...

@OT: Rock on ... acuma-i momentu` :D ... e o lege buna ... oricum si inainte de lege se faceau "mishmashuri" pe net :P

Posted

Eu nu inteleg un lucru... de unde stiu astia ca eu daca descarc un film il si vand ? :blink:

Cuvantul INVIDIE ... iti zice ceva? Noah bun daca iti zice ... pentru ca un individ INVIDIOS te va da in gat!

Asa va fi tot timpul ... se va gasi unul sa te-mpinga-n gura leilor!

Posted

Deci sa inteleg ca acum nu mai este interzisa post-area de crack-uri&etc pe forum,nu?

Nu, pe forum ramane interzis prin regulamentul intern.

Guest uLise - Mg
Posted

kwel , mai raman jocurile si toate celelalte programe :lol:

ps. raul cate zile au trecut ( semnatura ^_^ )

Guest smiley_real92
Posted

good ideea. oricum nu pot sa opreasca acest proces :lol:

Posted

Mi se pare o porcarie, daca fiecare va putea sa isi descarce programele, jocurile, fisierele media de pe net cine le va cumpara, sau mai bine zis cine ar cumpara un soft piratat cand l-ar putea cumpara original din magazin sau daca nu are bani il downloadeaza.

Posted

aici de ex. (Milano) la fiecare gura de metrou exista cel putin 1 african care vinde dvd filmate in sala de cinema...daca e sa-i aresteze pe astia si sa le dea amenda, ar lucra tribunalul pe degeaba, astia isi scot bani de 1 paine si cam atat. Problema este ca filmele si jocurile sunt puse pe net fara nici o restricite si pot fi folosite de oricine. Cum au vazut ca nici cu amenintarea cu inchisoarea nu merge...au facut lege care nu mai condamna...

Probabil cei care vor utiliza pe viitor vista, vor intampina probleme la accesarea programelor piratate. La mine, imi spune de fiecare data cand deschid word k e fara licenta si sa cumpar una in timp de 14 zile...sunt curios ce se va intampla la finalul numaratorii.

muhahaha....

Posted

La mine, imi spune de fiecare data cand deschid word k e fara licenta si sa cumpar una in timp de 14 zile...sunt curios ce se va intampla la finalul numaratorii.

Vei cumpara frumos programul cu licenta, nu-i asa ? :error: NU :blink:

Posted

Eu nu inteleg un lucru... de unde stiu astia ca eu daca descarc un film il si vand ? :blink:

Exista turnatori destui si legi care prevad pedepse mai reduse pentru complicii care se hotarasc sa toarne tot.

Posted

Mda, poate ca procurorii si autoritatile romane ar trebui sa se intrebe daca romanul isi permite sa plateasca 500 de dolari pentru o licenta de sistem de operare, sau 5000 de lire sterline pentru licenta unui program de procesari grafice, ori pe tot felul de jocuri care apar ca ciupercile dupa ploaie, sau prefera sa le downloadeze, sa ii aplice un crack si sa isi vada de durerea lui, fara sa-si amaneteze un rinichi. E doar un punct de vedere...

Posted

si de ar fi ilegal , nimeni nu ar asculta ..... si nu cred k au fost pedepsiti prea multi care au practicat pirateria ... ma rog , doar daca au fost prinsi :)

Posted

Din cate am observat aceasta stire nu e adevarata ... nu a aparut pe nici un site mai de renume in stiri, nici la tv, pe nici un site calumea din strainatate .... nu prea cred ca e reala treaba.

Posted

Cauta mai bine ... inainte sa ai placerea de a face scandal pe faza asta ... si daca nu gasesti ... nu strica bucuria altora :). Oricum a fost legal tot timpul pentru noi :P

Posted

Cauta mai bine ... inainte sa ai placerea de a face scandal pe faza asta ... si daca nu gasesti ... nu strica bucuria altora :). Oricum a fost legal tot timpul pentru noi :P

Exactly my point :)) pe noi nu ne influenteaza cu nimic :))

Nu fac scandal pe nimic dar am gasit faze pe net pe diverse siteuri ca si la germani ar intrat in legalitate si nus ce dar totusi pe spiegel.de nu apare nimic, si nu cred ca nu ar aparea asa ceva avand in vedere ce embargou e la ei privind pirateria :P

Posted

nu citisem asta.. in sfarsit o stire de interes.. si oricum mi se pare normal.. adica atunci cand un program calumea e 10% din salariul tau, e ca si cum ti-ar taia drumul catre calea informatica, pentru ca din banii aia omul mai are si alte treburi de facut.. cand om ajunge si noi la salariul francezilor sau a altor din tarile cu adevarat civilizate atunci da, dar acum..

si oricum daca ar trebui sa ii prinda pe toti cei cu programe piratate, ar mai ramane in libertate doar aia de pe varfu craiului..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...