seby_868 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Salut .... :tiphat: Sunt curios si eu de o chestie ..... :whistle: Am tot primitit pe e-mail tot felu de oferte cu persoane care vand baze de date cu 2.000.000 de adrese de e-mail Intrebarea mea e urmatoarea cum se poate crea o baza de date de acest fel?Se poate numi baza de date si o fila de excel sau word in care sa fie scrise doar acele adrese ...
The Wizard Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 ^da...de obicei adresele de mail de la persoane se vad la companii ca sa isi faca reclama la produse.
seby_868 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 ^da...de obicei adresele de mail de la persoane se vad la companii ca sa isi faca reclama la produse.aia am inteles da intrebarea mea e urmatoare: ...Daca se poate numi baza de date un fisier exel sau word cu adrese de e-mailsau este un program care contine toate acele adrese ? mersi :tiphat:
antidote Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Dupa cum spune wikipedia:O bază de date, uneori numită şi "bancă de date", reprezintă o modalitate de stocare a unor informaţii şi date pe un suport extern (un dispozitiv de stocare), cu posibilitatea regăsirii rapide a acestora.Prin urmare, o baza de date nu inseamna numai mysql, sql, postgre, oracle, acces, etc. La fel de bine un fisier excel poate fi numit baza de date.Revenind la prima intrebare legata de cum poti face un astfel de db, se poate in mai multe moduri, unele mai facile altele mai anevoioase. Cel mai rapid este sa folosesti un web spider care sa iti caute toate adresele de mail intalnite in paginile web(metoda asta in schimb nu va genera un db foarte bun existand posibilitatea de a regasi multe mailuri inactive sau incorecte). O alta metoda mai putin facila este crearea unui newsletter sistem prin care sa atragi oamenii sa se inregistreze la lista ta de mailuri periodice, astfel obtii o lista foarte buna da rintr-un timp mai indelungat si poate nu la fel de mare ca prima. Apoi mai exista metoda de cutare si verificare "ad labam" :> de mana care o sa iti ia cam o vesnicie sa strangi si centralizezi 2 milioane de adrese de mail. Daca vrei cu adevarat sa faci asta incearca sa le combini pe toate 3 si ai foarte mare grija sa nu faci spam, poti ajunge sa iti faci mai mult rau decat bine.Bafta!P.S: ca o nota personala ... eu nu as cumpara lista aia daca as vrea imi promovez afacerea/serviciul/produsul prin e-mail marketing.
seby_868 Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 Dupa cum spune wikipedia:Prin urmare, o baza de date nu inseamna numai mysql, sql, postgre, oracle, acces, etc. La fel de bine un fisier excel poate fi numit baza de date.Revenind la prima intrebare legata de cum poti face un astfel de db, se poate in mai multe moduri, unele mai facile altele mai anevoioase. Cel mai rapid este sa folosesti un web spider care sa iti caute toate adresele de mail intalnite in paginile web(metoda asta in schimb nu va genera un db foarte bun existand posibilitatea de a regasi multe mailuri inactive sau incorecte). O alta metoda mai putin facila este crearea unui newsletter sistem prin care sa atragi oamenii sa se inregistreze la lista ta de mailuri periodice, astfel obtii o lista foarte buna da rintr-un timp mai indelungat si poate nu la fel de mare ca prima. Apoi mai exista metoda de cutare si verificare "ad labam" :> de mana care o sa iti ia cam o vesnicie sa strangi si centralizezi 2 milioane de adrese de mail. Daca vrei cu adevarat sa faci asta incearca sa le combini pe toate 3 si ai foarte mare grija sa nu faci spam, poti ajunge sa iti faci mai mult rau decat bine.Bafta!P.S: ca o nota personala ... eu nu as cumpara lista aia daca as vrea imi promovez afacerea/serviciul/produsul prin e-mail marketing.mersi mult :beer: :tiphat: