Jump to content
Guest alex_007c

Sper k acum credeti ceea ce am scris despre Leonard Borlovan

Recommended Posts

Guest alex_007c
Posted

Sper k acum credeti ceea ce am scris despre Leonard Borlovan si sper sa va multumeasca si sursa:))

Leo Borlovan a fost, la 3 ani şi 4 luni, cel mai tânăr campion mondial la carting. El este fiul lui Alexandru Borlovan, care a câştigat multiple competiţii de raliuri.

L a o vârstă la care mulţi părinţi nu-şi lasă copiii nici să se joace cu ?maşinuţ ele de fier“, Leonard Borlovan conducea pe pistă un cart, cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră. Fiul multiplului campion naţional de raliuri, Alexandru Borlovan, acum în vârstă de 6 ani, s-a născut cu viteza în sânge.

La 3 ani conducea deja un cart, iar după patru luni a stabilit un record mondial pentru cel mai tânăr pilot care parcurge un tur de pistă, pe pista ?Green Garden“, de lângă localitatea Pula, din Croaţia. ?Am căutat să văd dacă mai există cineva mai tânăr, dar nu am găsit“, spune tatăl piciului. La 4 ani, Leo Borlovan a terminat campionatul judeţean cu o victorie, iar la 5 ani şi jumătate a intrat cu dispensă în Campionatul Naţional de Carting, la clasa ?Pufo“. În 2007, a debutat cu o victorie pe pista ?AMC“ din Bucureşti, iar la finele sezonului, a ridicat trofeul de campion al României.

Leo cel fără frică

?Nu i-a fost frică niciodată. E deosebit de conştient. Are reacţii de pilot, nu face mişcări dure care să-l scoată afară“, spune Alexandru Borlovan, tatăl, antrenorul şi totodată managerul micuţului. Pentru puşti, cursele de maşini şi carting se reduc la joacă. ?Cel mai bine mă simt în cart. Alte hobby-uri nu am. Vreau să ajung în Formula 1, competiţie în care idolul meu a fost Michael Schumacher“, spune Leo.

La începutul sezonului 2008, Borlovan junior a avut parte de primul accident serios din carieră. Chiar în timpul încălzirilor din prima etapă, de la Bacău, Leo s-a ciocnit cu un concurent care a frânat brusc în faţa sa. ?Cartul a fost distrus total. A scăpat însă nevătămat. Reacţia mea de atunci e de nedescris. Leo este viaţa mea, dedic totul pentru el. Când am văzut că e în picioare m-am mai calmat“, spune ?Sandy“ Borlovan.

Teamurile se bat pentru Leo

Uşor zduncinat moral, pilotul timişorean nu şi-a regăsit trena în următoarea etapă, însă şi-a revenit şi a câştigat cursa de la Târgu Secuiesc.

Leo va încerca să-şi păstreze titlul în umătoarele trei curse care au rămas. ?A fost destul de rău după accident. Dar bine că nu am păţit nimic. Doar câteva julituri. Şi costumul s-a rupt, a trebuit să-l arunc. Nu m-am speriat deloc. Acum sper să câştig din nou campionatul, pentru că am şanse“, mai spune Leo. Tatăl lui Leo îşi vede fiul deja în Formula 1. Spune că informaţiile despre fiul său au ajuns la managerii unor teamuri celebre din lume.

?Am foarte bine stabilit totul, planul eu îl fac. Drumul îl ştiu bine. Eu nu am avut şansa lui. La 12-13 ani îl văd într-un monopost. A avut şi anul acesta o bursă, dar am preferat să înceapă şcoala aici. Oferte sunt deja pentru el“, mai spune ?Sandy“ Borlovan.

Aleargă pentru Viola-Poli

La începutul anului, Leo Borlovan a intrat în vizorul lui Marian Iancu, patronul echipei de fotbal FC Timişoara. Tatăl micului ?Schumi“ a semnat cu echipa Viola-Poli, care acoperă o treime din bugetul pentru un sezon, respectiv 60.000 de euro. Cartul puştiului are numărul de concurs 1.

?E un copil micuţ, care are talent. Să dea Dumnezeu să reuşească, pentru că nu e un sport uşor. Şi e foarte costisitor. Dar e frumos“, spune Marian Iancu. Teamul sponsorizat de Iancu a câştigat trei titluri naţionale şi a participat de două ori la Cupa Mondială.

POLITICĂ

Guiness Book a refuzat să îl omologheze

Timişoreanul Leo Borlovan devenea, la 3 ani şi 4 luni, cel mai tânăr pilot care făcea o tură de pistă. Performanţa sa nu a putut fi însă înscrisă în ?Cartea Recordurilor“. Tatăl cartistului, campion multiplu la raliuri, Alexandru Borlovan, a încercat să facă demersuri în acest sens, însă fără succes.

Răspunsul specialiştilor de la Guiness Book a fost că nu încurajează tentativele de recorduri extreme la copii. Prin prisma acestei politici, din listă a fost şters şi brazilianul care la 4 ani a fost cel mai tânăr pilot din lume.

Sursa : http://www.expres.ro/articole/detalii-arti...nal-la-carting/

Posted

Nu trebuia neaparat un topic nou ca sa arati ca este adevarata stirea,trebuia sa pui sursa in topicul despre acest baiat :tiphat:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...