Raul Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 IRINA - de la "eirene", nume grec insemnand "pasnica". ELENA / ELEONORA / NORA - nume grec ce inseamna "raza de soare". chiar sunt pasnica sometimes :P not. :P tie ti-ar trebui un cutit de Rambo si pistolul lui Chuck Norris :D
Irina Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 not. :P tie ti-ar trebui un cutit de Rambo si pistolul lui Chuck Norris :Dhahahahahahaha, :yum:
Razvan Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 si imi poti zice si ce inseamna hector? asa vreau sa ii zic copilului meu deca o sa fie baiat.. :X<in fine cand o sa fie>merci mult!
Narcisa Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 HECTOR [greaca] echein = a poseda, a avea cp :P
afroMAN Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ' date='Sep 16 2008, 18:02' post='3072970']CRISTINA / CRISTIAN - de la "christiana" , nume latin ce inseamna "cel care il urmeaza pe Cristos". 8-> ILEANA - de la expresia ebraica care inseamna "raspunsul Domnului". I am the answer!
BomB777 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 HORIA - de la "Heinrich", nume germanic antic ce inseamna "cap de familie". In dictionarul de latina scria ca inseamna "ora exacta" ALEXANDRU / ALEXANDRA - de la "Alexandros" , nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor". oo da
Agr3siv Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 LIVIA / LIVIU - de la expresia latina insemnand "albastru".Se explica de ce am o afinitate pentru albastru :DSame ;)+ MIHAELA / MIHAI - de la o expresie ebraica insemnand "cine se aseamana cu Domnul ?".
iLoveCalifornia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ALEXANDRU / ALEXANDRA - de la "Alexandros" , nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor".IOANA / ION / IOAN - de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului".ps : credeti in mine si veti avea moarte vesnica =)ALEXANDRU / ALEXANDRA - de la "Alexandros" , nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor".:rofl1:LIVIA / LIVIU - de la expresia latina insemnand "albastru".Se explica de ce am o afinitate pentru albastru :Dsi mie imi place albastru :X
Legacy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 cum te cheama ? :)sunt mai special eu :( oricum numele meu nu are trasaturi romanesti.. so... :D
vLaur Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 LAURA / LORENA / LAUREAN / LAURENTIU - de la "laurus" ("tufa de laur") sau de la "originar din Laurentum" (localitate veche lânga Roma). :)
tasedano Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 OCTAVIAN - provine din expresia latina insemnand "al optulea".Al optulea?Dar unde sunt ceilalti 7 :-? ?
IoNutzZ Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ION / IOAN - de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului".SERGIU (lat. "Sergius") - "servare" = "a salva", "servus" = "servitor".Singurul sergiu ? :>
eleodor Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 MARIN (lat. "marinus") - "marinarul" hahahhahahah )
Guest sarac.ro Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 RAZVAN - Varianta a numelui Radovan. Nume adus din India de catretigani, insemnand "aducator de vesti bune". [rus] razvati = a cauta un sens,un inteles RARES- hotarat ,isi conduce viata pe o cale sigura spre succes. Fire calma,responsabila,ia decizii ferme dar corecte.(Semnificatia am gasit-o pe un fel de breloc ce exista acum in comert ,in librarii)RARES- "cel cu parul rar", am gasit in dictionar etimologic, dar radacina lui e "rar", putem spune deci" cel rar"..
xtest Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 GEORGINA / GEORGE / GHEORGHE - de la "georgios", nume grec ce inseamna "fermier / taran".] Se intelege de ce-mi place la tara Ma mai numesc si Sebastian dar nu se regaseste in lista :(
wazzabi Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 GEORGINA / GEORGE / GHEORGHE - de la "georgios", nume grec ce inseamna "fermier / taran".] Se intelege de ce-mi place la tara Ma mai numesc si Sebastian dar nu se regaseste in lista :( SEBASTIAN [latina ] din Sebastia, un oras din Asia Mica; [greaca] sebastos = venerabil
skaroxFX Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ANDREI - de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic". hell yeah Gunther : Scandinavian origin, male, meaning battle-army, warrior. lol, ambele nume, same thing ^_^ I guess i was born to be a warrior :kar:
L0ckdawN Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 1.MARIUS / MARCU - de la expresia latina insemnand "barbatesc" (deriva de la "Mars", zeul razboiului la romani). 2.DENIS Varianta a numelui Dionisie and DIONISIE [greaca] Dios = al lui Dumnezeu + Nysa = numele unui munte munte
Luci Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 LUCIAN (lat. "lucire") - "luminoasa / luminosul". :> mai ma cheama si Evelin...poti afla ce inseamna ?daca inseamna ceva? :)
bga Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Frumos topic :clap: (Dumnezeu i puterea mea :) )
Ahilosu Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 De-ar avea asta vreo relevanta cu trecutul, prezentul sau viitorul nostru...
Gandalf Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 MIRCEA - probabil de la prenumele slav "Miroslav / Mirco" ("slava Pacii").OCTAVIA / OCTAVIAN - provine din expresia latina insemnand "al optulea".