Jump to content
IceMan

Rusia ar putea construi propriul accelerator de particule

Recommended Posts

Un om de ştiinţă rus a declarat, joi, că Rusia ar putea construi propriul accelerator de particule, la o zi după debutul cu succes al experimentului din Elveţia, relatează agenţia RIA Novosti în pagina electronică.

Viktor Matveev a declarat că mai mulţi oameni de ştiinţă din întreaga lume examinează în prezent o propunere avansată de cercetătorii ruşi privind construirea unui astfel de accelerator de particule. Proiectul a fost iniţiat de oamenii de ştiinţă din cadrul Institutului de Cercetare Nucleară din Dubna care au sugerat construirea dispozitivului în regiunea moscovită.

Matveev a precizat că un grup de oameni de ştiinţă străini a vizitat locaţia respectivă şi a concluzionat că "este unul din cele mai bune locuri din lume pentru o construcţie de acest gen". El a adăugat că primul accelerator de particule din lume a fost construit în oraşul Novosibirsk din vestul Sibieriei.

Cercetătorul rus a subliniat că dispozitivul rus va fi mai puternic decât cel din Elveţia şi va permite programelor interne de cercetare să se dezvolte.

La proiectul demarat la Geneva participă, începând cu anul 1984, peste 2.000 de fizicieni din 34 de ţări. Peste 700 de fizicieni ruşi de la 12 institute de cercetare s-au alăturat acestui proiect.

sursa

Link to comment

ei fac orice :), in presa am mai vazut o stire cum, ca "o nava rusa x" ar putea distruge toate cele 20 de nave nato aflate la acea vreme in Marea neagra...e sa fim seriosi ..nu au rusii banii necesari sa construiasca un accelerator.. ;) care spun ei ..va fi mai mare decat cel de la geneva =))

Link to comment

tot ce e posibil. sunt atatzia spioni care lucreaza pentru serviciile de informatie rusesti. de ce nu luati in calcul lucrul asta? poate si-au trimis spionii si au facut rost de proiect schitze si alte balarii.. si acum oamenii sunt gata sa construiasca si ei acelasi lucru. :)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...