Jump to content
skaroxFX

Polonia si Cehia luate la tinta

Recommended Posts

Posted

Polonia si Cehia luate la tinta

IPB Image

Moscova ameninta Varsovia si Praga din cauza scutului SUA

Tensiunile dintre Moscova si Varsovia se amplifica, dupa semnarea de catre SUA si Polonia a acordului ce prevede instalarea elementelor scutului antiracheta american in nordul Poloniei, langa granita cu Rusia. Seful fortelor strategice ruse

a avertizat ieri ca locatiile in care vor fi amplasate elemente ale scutului antiracheta in Polonia, Cehia sau in alta parte ar putea deveni tinte pentru rachetele intercontinentale rusesti. Pe de alta parte, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a exclus ieri prezenta observatorilor UE in regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, contrazicandu-l astfel pe presedintele in exercitiu al UE, Nicolas Sarkozy.

Seful diplomatiei de la Mos?cova, Serghei Lavrov, afirma marti ca Polonia a facut "o greseala" acceptand propunerea americana si ca "Rusiei ii pare rau de pozitia Poloniei in legatura cu Georgia". Pe fondul acestei situatii tensionate Lavrov va vizita astazi Polonia. Moscova a amenintat ieri prin vocea generalului Nikolai Solovtov, seful fortelor strategice ruse, ca va pune "tunurile" pe Po?lonia. Astfel, locatiile in care vor fi amplasate elemente ale scutului antiracheta american in Polonia, Republica Ceha sau in alta parte ar putea deveni tinte pentru rachetele inter?continentale rusesti, informeaza Agerpres. "Nu pot sa exclud varianta ca, in cazul in care conducerea politico-militara de la varf va lua o astfel de decizie, ambele locatii unde vor fi amplasate elemente ale scutului antiracheta in Polonia si Republica Ceha, dar si alte eventuale locatii similiare, ar putea fi tinte pentru rachetele noastre intercontinen?tale", a spus generalul Nikolai So?lovtov. Totodata, el a mai de?clarat ca pana la sfarsitul anului Rusia va efectua patru teste cu rachete strategice, intre care o noua racheta RS-24, care poate fi prevazuta cu mai multe focoase.

Lavrov nu vrea observatori UE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a mai afirmat, ieri, ca SUA au distrus echilibrul militar cu Rusia hotarand sa instaleze in Polonia elemente ale scutului antiracheta.

"Cu siguranta, Polonia nu a inteles ca a devenit elementul unui joc foarte periculos. Echi?librul intre capacitatile militare ale Washingtonului si Moscovei a fost distrus, din cauza Statelor Unite", a afirmat Lavrov, intr-un interviu publicat ieri de cotidianul polonez Polska.

Lavrov se va intalni azi cu omologul sau polonez, desi Varsovia l-a sprijinit ferm pe presedintele georgian Mihail Saakasvili in conflictul cu Rusia. Lavrov considera ca Polonia "s-a razbunat" pe Moscova, acceptand, in plina criza, instalarea pe teritoriul sau, pana in anul 2012, a zece interceptoare capabile sa distruga in zbor eventuale rachete balistice cu raza lunga de actiune, care vor fi cuplate la un radar de pe teritoriul ceh.

Potrivit acordului incheiat in august, dupa mai multe luni de negocieri, SUA vor putea instala in Polonia, pana in 2012, zece rachete interceptoare ca?pabile sa distruga in zbor even?tuale rachete balistice cu raza lunga de actiune. In?terceptoarele vor fi cuplate cu un sistem radar ce va fi amplasat in Cehia.

Noile elemente vor completa un sistem instalat deja in SUA, Groenlanda si Marea Britanie. De asemenea, Lavrov a exclus ieri prezenta observatorilor UE in regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, con?trazicandu-l astfel pe presedintele in exercitiu al UE, Nicolas Sarkozy.

sursa : infoportal

Posted

mda...ne paste un razboi mondial... romania e implicata si ea, au descoperit rusii intrun depozit din georgia f mult armament si munitie romaneasca :| acuma nu se stie cand au fost ele livrate...inainte sau in timpul razboiului :|

Posted

Cred ca rusii si-o cam iau in cap de acum. Gata au invins Georgia si de acum isi arata "muschii" in fata tuturor. Cineva ar trebuii sa puna capat acestui lucru 8-|.

Usor de zis ,greu de facut .

Rusii au o armata foarte puternica si bine dezvoltata ,cel mai bine e sa fi evitat conflictul pe cai pasinice,chiar daca sa zicem ca "cineva" ar castiga razboiul contra rusiei ,pierderiile in ambele tabere ar fi imense,si cel putin eu nu planuiesc sa mor intr`un razboi inutil:)

Posted

si cel putin eu nu planuiesc sa mor intr`un razboi inutil:)

Asta a crezut si o cunostinta de-a bunicii in prin al 2-lea razboi mondial, inainte sa fie impuscat in cap, rudele alungate din casa sub amenintarea mitralierei la cap, si bagati prin inchisori ;)

Posted

Cred ca rusii si-o cam iau in cap de acum. Gata au invins Georgia si de acum isi arata "muschii" in fata tuturor. Cineva ar trebuii sa puna capat acestui lucru 8-|.

oprestei tu daca poti .... cand te-ai uitat ultima oara pe harta sa vezi ca e rusia :|

Posted

un al 3lea razboi mondial ar fi un dezastru tinand cont de faptul ca armele au avansat mult... :-?

Ai dreptate.Dar cel putin desi unii cred ca Romania nu are armament serios se inseala.Cel putin eu cred ca Romania are arsenal distructiv numai ca nimeni inafara de armata nu stie de el..

Posted

Ai dreptate.Dar cel putin desi unii cred ca Romania nu are armament serios se inseala.Cel putin eu cred ca Romania are arsenal distructiv numai ca nimeni inafara de armata nu stie de el..

asta asa e... si americanii ne-au ajutat foarte mult la fel cum si noi ii ajutam pe ei....

daca va fi un al 3-lea rasboi mondial ...atunci pot spune ca am pus-o....

Oricum va fi multe tari iinplicate in el.... In loc sa ne dam de partea rusilor.. ca suntem mai aproape si sa ne aliem toata Europa noi ne dam bine pe langa americani....

Rusii cum sunt aproape una doua ne zapaceste... pana vin americanii noi suntem rupi... e deajuns o bomba si ne trezim in gaura neagra cu Elodia :dooh:

Posted

Doar crezi ca romania are armament serios; iti aduci aminte cum romanii au cumparat niste avioane obosite de la americani (hercules, parca...)? Niste avioane pe care ei nu le mai folosesc fiind depasite tehnologic? :blink: Apoi MIG-urile care cad cu regularitatea unui ceasornic? Halal reclama... :(

Sau niste vaporase de lupta care pot speria populatia civila care face braconaj in largul coastelor? :blink:

Daca va fi sa intre romania in conflict militar, sa speram ca vor sari in ajutor 'aliatii NATO' altfel...suntem cuceriti in max 2 saptamani. Spun asta, in urma serviciului militar executat cu arme automate ce dateaza din anii '70. Iar momentan, nr soldatilor (dupa reevaluarea celor doar cu contract) a scazut drastic, asa ca pur si simplu NU are cine sa apere tara.

Polonia si Cehia sunt pe muchie de cutit, iar rusii tot ameninta in speranta sa fie si ei luati in seama...se simt stransi din toate partile si maraie ca sa atraga atentia ca nu e de joaca cu ei. Si cam asa este...de cand cu armamentul nuclear... :crybaby:

Posted

hehehe nimeni nu stie exact ce armament si ce resurse detine rusia. daca ar avea o judecata buna, ar renunta la scut, pentru ca indiferent daca se baga sua si alte state pentru polonia respectiv cehia, tot pe teriitoriul lor vor avea loc bataliile [ nu neaparat in totalitate ] si pierderile nu se pot cumpara cu bani [ cele umane ]

ca si concluzie, toate tarile ar trebuii sa respecte rusia, mai mult sau mai putin

Posted

Hai sa fim seriosi , cu Georgia si-au permis si ei sa atace pt ca stiau ca nu va fi o reactie prompta a comunitatii internationale. Cehia si Polonia sunt membre UE si NATO , asa ca in cazul unui atac , daca tarile aliate nu le-ar sarii in ajutor , respectivele aliante/parteneriate nu si-ar mai avea rostul si haosul le-ar lua locul. Rusia nu isi permite sa se puna in conflict cu o alianta , mai ales o alianta de a carei bani ( rezultati din exporturile de resurse naturale , depinde ). Oricum un atac asupra unei tari membra NATO nu cred ca e posibil pt ca alianta nu isi poate risca credibilitatea printr-o eventuala ezitare.

Posted

Hai sa fim seriosi , cu Georgia si-au permis si ei sa atace pt ca stiau ca nu va fi o reactie prompta a comunitatii internationale. Cehia si Polonia sunt membre UE si NATO , asa ca in cazul unui atac , daca tarile aliate nu le-ar sarii in ajutor , respectivele aliante/parteneriate nu si-ar mai avea rostul si haosul le-ar lua locul. Rusia nu isi permite sa se puna in conflict cu o alianta , mai ales o alianta de a carei bani ( rezultati din exporturile de resurse naturale , depinde ). Oricum un atac asupra unei tari membra NATO nu cred ca e posibil pt ca alianta nu isi poate risca credibilitatea printr-o eventuala ezitare.

nop, gresesti ! jumate de europa depinde de rusia, si nu invers :) gandeste-te ce s-ar intampla zeci de milioane de locuitori n-ar mai primii caldura iarna, centralele de termoficare nu ar mai functiona, deci polonia si cehia ar ramane fara apa calda, caldura + sute/mii de rafinarii/uzine inchise.

Posted

crynow mai postasem intr-un topic o declaratie de a lui Putin in care zicea ceva in genul : " nu ne-am permite sa taiem livrarile de gaz si petrol inspre UE pt ca ei depind de noi energetic si noi depindem de banii lor" , asa ca ceea ce zici tu nu prea tine. In urma intrruperii livrarilor resurselor naturale e clar ca ar izbucnii un razboi , razboi pe care Rusia nu l-ar putea sustine fara banii veniti in flux continuu.

Posted

crynow mai postasem intr-un topic o declaratie de a lui Putin in care zicea ceva in genul : " nu ne-am permite sa taiem livrarile de gaz si petrol inspre UE pt ca ei depind de noi energetic si noi depindem de banii lor" , asa ca ceea ce zici tu nu prea tine. In urma intrruperii livrarilor resurselor naturale e clar ca ar izbucnii un razboi , razboi pe care Rusia nu l-ar putea sustine fara banii veniti in flux continuu.

sincer mi-e greu sa cred ca rusia "traieste" numai din asta, din banii veniti de pe gaze naturale si petrol. mai degraba as lua acea fraza ca pe ceva politic, acum depinde si cand ai citit afirmatia respectiva, daca a fost inainte de razboiu din georgia tocmai ai avut demonstrat contrariul, si anume si-a permis sa stea saptamani in teritorii straine si sa piarda zeci de masini de lupta. daca e facuta dupa incidentele din georgia, o iau ca e o "fraza politica" si anume inducerea in eroare a "UE" .

si da, legat de ultima fraza sunt de acord, si adaug faptul ca daca ar incepe asa ceva, ar veni si sfarsitul lumii, pentru ca incoltita din toate partile de inamici, mai mult ca sigur o sa se ajunga si la atacuri nucleare. deci imi mentin ideea, si spun in continuare ca UE depinde de rusia si nu invers.

Posted

Nu cred ca EU depinde de rusia...Majoritatea statelor bogate din UE ca si americani au rezerve de petrol si gaze naturale pentru 5 ani (20 ani USA).Petrol se poate lua de la arabi fara probleme.Rusia se cam joaca cu focul,daca se opresc exporturile de petrol/gaze aliatii nu vor mai avea nimic de pierdut si vor invada rusia.

Posted

Invadeaza Rusia :))

Pe ce motiv?Contract expirat la GAZPROM?

Nu prea stiu ce sa zic,s-ar putea ca rusii sa nu aibe mila,si sa lanseze tot arsenalul lor nuclear spre tarile membre NATO,in caz de un conflict major.

Americanii nu-s in Irak ca sa mentina ei pacea in zona,ca d-asta nu mai pot ei,sau ca sa creasca nivelul de trai acolo,sunt pentru petrol,iar arabii sunt constienti de asta,d-aia l-au si scumpit.Se stie ca toata lumea in afara de rusi si satelitii lor,au nevoie de ei.

Eu zic ca NATO prea intra in coasta Rusiei.Razboiul din Georgia a fost o amenintare,si eu cred ca Bush dicteaza tot.Dupa cum a zis si Putin la summit,de ce mai exista NATO?URSS si Pactul de la Varsovia,nu mai sunt,s-a dus mentalitatea comunista de a cuceri lumea.

Chiar rusii s-au oferit sa foloseasca radarul lor pentru asa-zisul scut,si sa acopere intreaga suprafata a Europei,daca e menit impotriva teroristilor.Dar cum NATO a refuzat,da de gandit,nu stiu la ce teroristi se refera cei din vest,dar categoric,nu se refera la talibani si Al-Qaeda.

Posted

eu in locul generalului Ameriicii , toate nuclearelle oricate ar fi le-as trimite in mijlocul rusiei , sa vada si ei , plm sa deie Dumnezeu sa fie al 3-lea razboi dupa 80 ani , dupa aia MA DOARA IN COT CE FACE SI DE MA F*TE IN CUR RUSIA SAU AMERICA , dar noi 100 % prindem in urmatorii 10 ani un al 3-lea razboi mondial :| , sa **t in cur rusoaicele , ps acum mias dori sa loc in austria unde e liniste pace pt urmatorii +500 ani

Posted

Adik tu nu te gandesti la copii tai care vor lupta pe front daca va fi al 3 razboi mondial cand vei avea tu 80 de ani.

Si stai tu calm k daca ar fi al 3 razboi mondial nu va fi asa linistita Austria poate Australia vruiai sa scri.

Posted

eu in locul generalului Ameriicii , toate nuclearelle oricate ar fi le-as trimite in mijlocul rusiei , sa vada si ei , plm sa deie Dumnezeu sa fie al 3-lea razboi dupa 80 ani , dupa aia MA DOARA IN COT CE FACE SI DE MA F*TE IN CUR RUSIA SAU AMERICA , dar noi 100 % prindem in urmatorii 10 ani un al 3-lea razboi mondial :| , sa **t in cur rusoaicele , ps acum mias dori sa loc in austria unde e liniste pace pt urmatorii +500 ani

Oau tu si restul care ganditi la fel ar trebui sa candidati pt un premiu nobel :banghead:

Ar murii o gramada de oameni nevinovati doar ca sa cada un guvern?Pt ce?

Daca au astia ce conduc america ceva cu aia ce coduc rusia sau viceversa sau oricare alti sefi de state ar trebui sa -se intalneasca ei personal sa isi dea omoru si gata...

Fuck biatches and don`t make war :cool2:

Posted

=)) rusii iar le ard in declaratii...e deajuns sa incepa un razboi cu ucraina/polonia si pierderile de fiecare aprte vor fi enorme..dupa cum taota lumea stie polonia si ucraina au fost membre urss, armatele lor sunt foarte bine organizate si foarte performante:)

Posted

Rusia in momentul de fata cred ca in proportie de 80% face fata la NATO si UE.Cum am mai spus si in alt thread in aer pluteste un nou Razboi Mondial,iar el va fii declansat iminent.

Posted

unii nu isi dau seama ce inseamna un al 3lea razboi mondial :| armele nu mai sunt ce au fost, au evoluat f. mult in ultimii ani, multi oameni nevinovati ar murii, si dupa razboi o sa fie un haos total :|

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...