Jump to content
RegenesisXXL

Amuzament pe baza religioasa

Recommended Posts

Posted

Bine ca esti tu destept.In caz ca nu stii,ce am spus face parte din Torah,adica primele 5 carti ale bibliei.In biblie e spus clar ca Vechiult Testament nu trebuie ignorat.ba chiar Iisus a spus asta.

Scoate Biblia si citeset din Noul Testament:Matei 5:18-19;Matei 5:17 ;Matei 5:27;ioan 1:17(si multe altele).Si in Torah se vorbeste doar de crimele lui Dumnezeu.In Noul Testament se spune ca 90% din populatie ajunge in iad.In special in Scripturi.

Bine ca esti tu destept.Ceea ce am spus eu este din Torah,adica primele 5 carti ale bibliei.Iar in Noul Testament se spune clar ca nu trebuie sa ingnoram vechiul testament.

Scoate Biblia si citeste la:Matei 5:17;Matei 5:27;Ioan 1:17(si multe altele).

Si asata este doar despre homofobia,sclavismul si sexismul lui Dumnezeu.Despre faptul ca 90% din oameni ajung in iad,este spus in Noul testament.

N-am eu timp de biblie acum..daca stau sa ma gandesc nici nu am asa ceva prin casa...vad ca tu esti mai interesat de ea :) .....abia astept sa inceapa scoala sa scap de voi :)) ....in fine...fiecare cu credinta lui si gata... have a nice life ...Dumnezeu sa te binecuvanteze ! :))=))

Posted

prea multe filme, iar 300 vad ca spulberat mintile tinere prin duritatea imaginilor. Legat filmul de religie, e o aiureala de la cap la coada. ;)adica nonsens ... move on

Posted

Ce nu se stie de fapt,este ca Biblia nu a mascat niciodata faptul ca a vorbit despre sex.De fapt,intregul Cantec al lui Solomon descrie un cuplu care "si-o pun",complet si cu versuri ca " Eu sunt un perete si sanii mei sunt ca niste turnuri"

Acest vers este foarte explicit,informandu-ne ca egiptenii sunt ca animalele de ferma si ca pot ejacula in cantitati care ar rivaliza inundatiile anuale ale Nilului.

Tine in minte faptul ca egiptenii ii aveau ca sclavi pe evrei,ei erau tipii negativi.Asa ca intelegi reputatia lor,mai ales ca cel mai rau lucru care puteau sa-l spuna dusmanii era:Haide!Duceti-va inapoi la barbarii aia cu sulele mari!Sper ca sunteti fericiti cu sculele lor enorme"

Imi si imaginez scena:Un soldat egiptean bate un biet sclav cand Moise,imbracat in negru din cap pana-n picioare,isi da drumul de pe tavan.Miscandu-se cu gratia unei pisici,el se strecoara in spatele soldatului si,luandu-i capul in maini,suceste gatul omului dintr-o miscare.Dupa ce trupul fara suflet cade la pamant,Moise isi aprinde o tigara.

Astea is cele mai tari =))

Posted

tin sa mentionez ca defapt era vorba despre 47 <Hitman> si in niciun caz despre splinter cell :(

aceastea fiind spuse: mi se pare amuzant,

hai sa va zic eu ceva la care m-am gandit atunci cand am ales sa cred sau sa nu cred: in primul rand stiinta spune ca e opusul religiei, why? simplu: vrea sa demonstreze ca defapt universul nu a fost creat de o divinitate, in timp ce religia spune ca e o continuare a stiintei, why? pentru ca stiinta e cea care face intr-adevar ceva pentru omenire.. in fine intr-o ora de religie il intreb pe preot "domn profesor.. noi trebuie sa facem ceva pentru binele intregii lumi asa e?" .. la care el "da".. continui: "si atunci eu inteleg rolul cercetarii, insa religia ce face in acest scop?" .. pute-ti ghici ce mi-a zis "se roaga" .. poate am juma de creier dar din punctul meu de vedere is niste trantori si atat..

ps: nu e vorba de trecut e vorba de prezent..

Posted

Uitati-va la filmul asta: Zeitgeist.

http://video.google.com/videoplay?docid=-1817848131611744924

Are 2 ore da ii fain.

Are 3 parti.In prima parte spune despre religie, si despre cum crestinismul ii doar o alta religie pagana.

Nu stiu daca ii chiar adevarat totul ce spune acolo dar are dreptate in legatura cu cateva chestii.

Pana si ziua de nastere a lui Iisus e de origine pagana.Zeul Mithras are aceasi zi de nastere.Mai sunt si altii dar i-am uitat.parca si Zeus e nascut in aceeasi zi,da nu-s sigur.Oricum,biserica a recunoscut ca Crestinismul se aseamana f mult cu religii pagane,dar a spus ca diavolul a facut imitatii ca sa ii faca pe oameni sa nu creada ca Crestinismul e real.Dar Biblia spune ca diavolul nu a stiut ca Iisus e fiul lui Dumnezeu,ci a crezut ca e doar profet,ca daca ar fi stiut adevarul,nu l-ar mai fi sacrificat pe cruce.Asta mi se pare o mare contradictie intre biserica si biblie(ba stia,ba nu stia)/LOL

Posted

stii care e treaba? si zeus l-a trimis si fii-su printre oameni, iara daca citesti despre mitologia nordicilor <partile cu baldur> ai sa vezi cat de multe lucruri se aseamana.. si totusi e o diferenta asa de mare intre ele <la timp ma refer aici>

Posted

Pana si ziua de nastere a lui Iisus e de origine pagana.Zeul Mithras are aceasi zi de nastere.Mai sunt si altii dar i-am uitat.parca si Zeus e nascut in aceeasi zi,da nu-s sigur.Oricum,biserica a recunoscut ca Crestinismul se aseamana f mult cu religii pagane,dar a spus ca diavolul a facut imitatii ca sa ii faca pe oameni sa nu creada ca Crestinismul e real.Dar Biblia spune ca diavolul nu a stiut ca Iisus e fiul lui Dumnezeu,ci a crezut ca e doar profet,ca daca ar fi stiut adevarul,nu l-ar mai fi sacrificat pe cruce.Asta mi se pare o mare contradictie intre biserica si biblie(ba stia,ba nu stia)/LOL

Exista o gramada de zei pagani care s-au nascut pe 25 decembrie, dintr-o virgina, iar la moarte au inviat.

Uita-te la filmul acela o sa vezi cati zei s-au nascut pe aceasi data ca si Iisus.Coincidenta?

Daca nu ai chef sa vezi tot filmul uita-te de la minutul 16:55 pana la 20:00

Posted

Dar Biblia spune ca diavolul nu a stiut ca Iisus e fiul lui Dumnezeu,ci a crezut ca e doar profet,ca daca ar fi stiut adevarul,nu l-ar mai fi sacrificat pe cruce.Asta mi se pare o mare contradictie intre biserica si biblie(ba stia,ba nu stia)/LOL

O trimitere sa ma conving?unde anume spune asta?Habar nu ai ce vorbesti

Posted

Daca ai sti cat de cat biblia ai sti ce vorbesc.Asa ca taci din gura.

Nu imi spui tu mie "taci din gura" ca nu ne tragem de sireturi.

Spre marea ta surprindere afla ca ,cunosc foarte bine Biblia,asa ca te rog da'mi o trimitere ca sa pot citi cu ochii mei(eu nu stiu de acea "contradictie" de care vorbesti).

Ai facut o afirmatie,te rog sa vii cu argumente.Nu ma intereseaza ca "pasiunea" ta este sa te certi cu altii pe teme crestine(religioase),nu imi place cand cineva se da destept cu idei luate de la altii.

Inca o data iti spun ai grija pe ce "ton" imi vorbesti,nu te'am jignit si nu suntem de'o seama.

Posted

Nu imi spui tu mie "taci din gura" ca nu ne tragem de sireturi.

Spre marea ta surprindere afla ca ,cunosc foarte bine Biblia,asa ca te rog da'mi o trimitere ca sa pot citi cu ochii mei(eu nu stiu de acea "contradictie" de care vorbesti).

Ai facut o afirmatie,te rog sa vii cu argumente.Nu ma intereseaza ca "pasiunea" ta este sa te certi cu altii pe teme crestine(religioase),nu imi place cand cineva se da destept cu idei luate de la altii.

Inca o data iti spun ai grija pe ce "ton" imi vorbesti,nu te'am jignit si nu suntem de'o seama.

Ok,sa zicem ca ma insel(desi am dreptate).Dar cu celelalte crime care le-a facut si sexismul,sclavismul,cum ramane.taci draq din gura.

Posted

Ok,sa zicem ca ma insel(desi am dreptate).Dar cu celelalte crime care le-a facut si sexismul,sclavismul,cum ramane.taci draq din gura.

Deci cu tine nu mai am ce discuta,astept interventia unui moderator, ca nu suntem pe tarina cu oile.

Posted

Apropo,dragi "crestini".Voi stiti cati oameni ajung in iad?In caz ca nu stiti,va spun eu.

90% din populatia planetei ajunge in iad.Zilnic aprox. 250000 oameni mor,din care numai 10 % ajung in rai.

Ala care a spus"pls die",a facut un pacat care il trimite in iad.

Biblia spune ca toate natiunile care nu se inchina la God ajung in iad.La fel ca si majoritatea crestinilor.Toti cei care am facut sex si nu suntem casatoriti,ajungem in iad.Numai cei care cica il recunosc oe Iisus ca mantuitor si duc o viata spirituala au o sansa sa atinga raiul.Iar in Biblie se spune clar ca daca cineva nu este botezat,ajunge in iad(inclusiv copii).De fapt Biblia relateaza cum God a ucis copii si femeile insarcinate de multe ori.La fel cum a ucis si barbatii.Si a tinut femeile virgine ca sa fie violate si apoi sa arda in iad ptr ca nu au tipat suficient de tare.

de unde stii tu cine ajunge in iad si cine in rai ? Esti inger ? :down:

Posted

de unde stii tu cine ajunge in iad si cine in rai ? Esti inger ? :down:

se referea cam la cat % din populatia globului e crestina :P

regensis .. ar cam trebui sa te cizelezi putin fata de tase.. in primul rand varsta ;)

Posted

Mutat de la Discutii Generale, la FunMania, la urma urmei topicul asta e plin de glume.

Nu trebuie sa credeti tot ce scrie, titlul e "amuzament pe baza religioasa".

Daca se va ajunge jigniri, injurii...etc. sterg topicul, iar dragul nostru critic va trebui sa se manifeste in alta parte.

Posted

Stiti ce inseamna credinta ? (cel putin pentru mine) . A crede in ceva fara a avea dovezi palpabile.

Nu eu voi fi sustinatorul infocat al credintei , desi imi place sa ma numesc credincios , cu toate pacatele aferente omului de zi cu zi. In primul rand argumentele pe care le aduceti cu si despre vanzarea Bibliei , in nu stiu cate exemplare este cam inutila in discutia de baza. Urmariti-ma pentru cateva clipe , si presupuneti ca am dreptate , doar ca sa intelegeti ideea generala. Biblia a fost creata de catre cei 12 Apostoli , si contine scrierile lor despre viata si pildele Mantuitorului. Acestia au scris-o sub influenta Sfantului Duh care s-a pogorat asupra lor , dandu-le puterea de a scrie si de a vorbi in toate limbile pamantului pentru a putea imprastia credinta in toata lumea.

Aici ar trebui sa se opreasca discutia despre Biblie. Spun asta pentru ca in anii care au urmat , Biserica si Biblia au devenit unelte ale puterii clerului. Avem dovada in acest sens cruciadele , Inchizitia bisericeasca , si in principiu nelegiurile facute de catre biserica romano-catolica in acea perioada. In prezent , religia a devenit in unele tari o industrie , dar deja ne abatem. Ce vreau sa scot in evidenta este vechiul proverb "fa ce zice popa , nu ce face el". Daca noi credem in cuvintele Biblei , nu trebuie sa ne concetram asupra prezentului , cand acestea sunt distorsionate si analizate, aceasta semnificand credinta. Insitutia Bisericii a devenit in prezent ceva asemanator menirii sale, o institutie despre si pentru oameni. Poate nu are rolul general complet stabilit ,dar e trecuta perioada medievala oricum.

Astfel credinta este pentru fiecare dintre noi ceea ce dorim sa fie. Daca analizam putin ideea de ateu ( a nu crede in nimic ) este putin hilara : ca sa nu crezi in ceva , trebuie sa admiti ca exista . Sunt multe minuni in lumea interaga care pot fi atribuite credintei , dar la fel de multe argumente impotriva , argumente cu fundament stiintific. Si aici intervine cu adevarat credinta : trebuie sa alege ce sa crezi , sa iti formezi o proprie opinie , lucru care daca ne gandim bine este menirea omului in lume ; are libertatea sa aleaga intre bine si rau.

Si ce ati spus mai sus despre numarul persoanelor care ajung in Rai sau in Iad este cam putin aberativ. Regenesisxxl , daca ai fi citit cu adevarat pasaje din Biblie ( recunosc ca eu nu am citit , spre rusinea mea , prea multe ) , ai fi stiut ca doar Dumnezeu este perfect si ca omul este supus greselii si a pacatelor , dar prin rugaciunea , cainta si fapte bune , facute din suflet nu de ochii lumii , poti ajunge la mantuire. Si cuvintele din Biblie degeaba sunt rastalmacite si analizate , pentru ca tot Biblia ne spune " necunoscute sunt Caile Domnului" : democratia si dreptatea noastra poate nu corespund democratiei si dreptatii divine ( sa folosim o comparatie superficiala ) ; pe scurt : nu putem analiza o problema daca nu stim corectitudinea ecuatiilor .

Fiecare este liber la propria opinie , la propria credinta si la propriile idei. Nu tine de noi decat sa alegem : cred sau nu cred , aleg sa cred sau aleg sa nu cred , nu va exista niciodata "sunt fortat sa cred sau sunt fortat sa nu cred" . Libertatea de alegerea umana este un lucru fabulos :P .

Imi cer scuze pentru postul lung si sper ca nu am jignit pe nimeni sau credintele cuiva , iar daca am facut-o imi pare rau caci nu a fost intentionat , am facut doar o prezentare generala a conceptiilor mele :) .

Posted

Asta e funny :|

Daptul ca v-ati nascut e funny ?

Faptul ca faceti ceva unic in univers e funny ?

Aveti curaj sa intrati in biserica si sa spuneti ce ati spus mai sus ?

Faceti-va o cruce si rugativa

Nu sunt ala crestin dar sa spuneti asta e de jale :|

Posted

Fiecare este liber la propria opinie , la propria credinta si la propriile idei. Nu tine de noi decat sa alegem : cred sau nu cred , aleg sa cred sau aleg sa nu cred , nu va exista niciodata "sunt fortat sa cred sau sunt fortat sa nu cred" . Libertatea de alegerea umana este un lucru fabulos

Vom trai si vom vedea sau mai degraba vom muri si vom vedea.

Pentru mine cel putin Biblia este o carte la fel ca Harry Potter sau un volum de poezii...

Posted

Nu sunt ala crestin dar sa spuneti asta e de jale

Nu, tu esti cel care se caca pe el de frica cand aude de dumnezeu.

P.S : va-ti = v-ati

facetiva = faceti-va

Posted

Zeitgeist ON am zis-o o repet ramaneti :|

oricum...nimeni nu stie ce e exact dar in orice caz Vaticanul are secrete care vor schimba istoria si viitorul omenirii..daca nu ma insel am vazut un reportaj despre niste documente vechi care dateaza din timpul lui Hristos ( sau in orice caz au legatura :-? ) ,gasite la Marea Moarta pe care Vaticanul le-a luat,le-a ascuns si nu permite citirea lor.

De ce? :-j

aa si inca ceva.. Biserica a fost dintotdeauna institutia care cu adevarat trage sforile in orice domeniu aproape si daca tot zic unii ca preotul este cel prin a carui putere se poate comunica cu Dumnezeu..ma intreb si eu asa in mintea mea de copil de 17 ani.. De ce preotii au hotarat rastignirea lui Iisus,de ce preotii sunt niste oameni morti dupa bani,de ce in manastiri au fost vazuti calugari gay (mama mea a vazut la o manastire 2 calugari tinandu-se de mana).

Si referitor la biserica..in biblie scrie ca Iisus cand a intrat intr-o biserica i-a alungat pe cei care faceau negustorie cu icoane,lumanari si tot felul de chestii din astea pt ca , credinta nu se refera la bani si avere. Iar noi ce vedem cand intram intr-o biserica din zilele noastre?Icoane cu kitch religios pe ele sclipicioase si de la 5 lei in sus,lumanari 5 mii lei,vandute de o baba ramolita care cauta si ea sa-si faca spaga,bani sa te miluiesti,bani sa te impartasesti,bani sa te spovedesti,bani cand mori,bani cand te mariti,bani bani bani bani

Cine zicea ca biserica si preotii sunt drepti? :-j

daca intr-adevar exista ceva acolo un dumnezeu orice....nu sunt de parere ca trebuie sa mergi la biserica si la preot sa-ti spui rugaciunile..sa te asculte cineva

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...