Lancelot Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Cum credeti ca va fi pentru tara noastra trecerea la moneda europeana? Ne va ajuta? Sau ne va ingropa?
Narci Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Vor fi si unii care vor da vina pe euro pt toate problemele economice...
DrogaTu' Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 pentru cei cu bani no problem :rofl2: @@@ VA FI EXTREM DE RAU... ce mor aqm unii de foame dar atunci o sa fie foarte urat..
spam`z`da`name Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 pentru cei cu bani no problem VA FI EXTREM DE RAU... ce mor aqm unii de foame dar atunci o sa fie foarte urat..de ce ? va ramane aceeasi paritate. gandeste omule inainte de a posta.eu consider ca nu va fi nici o schimbare, dar ca valutistii au pus-o :)
Razvan Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 105 mesaje in aproape 24 de ore.. ot: eu nu inteleg de ce nu putem ramane cu moneda natioana.. ca englezii de exemplu.. cat despre cat de bun sau cat de rau e sa putea doar sa-mi dau cu parerea dar fara sa am vreo informatie.. ps: de ce sa fie probleme cu economia daca se schimba moneda? i don`t get the point..
iLoveCalifornia Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Euro are valoare mai mare , dar totusi , pierdem Leul nostru .
Phyxyon Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Euro are valoare mai mare , dar totusi , pierdem Leul nostru . si? abia nu mai pierdem bani cand facem transfer din leu in valuta ....
m4x Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Intai Euro, apoi limba engleza si dupa .. gata :DMulti care pleaca in alte tari, spun ca e mai convenabil cu euro .. salariu mai mare, preturi mai scazute, dar aici e Romania, tara tuturor posibilitatilor si nu cred ca se va schimba ceva, ori euro, ori leu .. va ramane acelasi trai.
tasedano Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Abia atunci vom vedea ce nivel de trai avem si ce diferenta uriasa este intre noi si restul UE...
Ahilosu Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 in primul rand nu va fi pentru inca vreo 5 ani, asta daca ne purtam frumos si mai bagam vreo 3-4 politicieni la inchisoare. daca va fi, va fi foarte interesant
Fury Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 o sa fie aiurea 1 an cel putin ca o sa fie in criculatie ambele monede #-o
Heini Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 O sa fie rau ...... mai ales pt ce'i ce nu cunosc .... @ Euro . ....... vai vai ! #-o
()mar Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Eu cel putin cred ca aceasta schimbare ne va afecta...E greu sa te obisnuiejti cu banii noi. Abia am trecut la leii noi iar acum ii schimbam cu euro!Asta e bataie de joc! :-?
andrei.preda Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 daca salariile vor fi tot asa mici trecerea la euro va fi un cosmar...daca vor creste si ele pe la 600-700 nu vor fi rpobleme
Stargate Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 inca un motiv pt a ascunde realele probleme economice, probabil in timp va fi mai usor sa cumperi cu moneda unica in europa, dar muritorul de rand va fi pur si simplu bulversat. Inflatie nerusinata? Din cauza trecerii la euro, stimati alegatori, noi nu suntem de vina cu nimic. parca vad ca asta va fi slogan electoral. :angry1: :blink: Bine a zis cine a zis ca asa a fost si in italia, toti sunt nemultumiti de trecerea la euro si acum, dupa 10 ani de la schimbare. :(
Phyxyon Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 inca un motiv pt a ascunde realele probleme economice, probabil in timp va fi mai usor sa cumperi cu moneda unica in europa, dar muritorul de rand va fi pur si simplu bulversat. Inflatie nerusinata? Din cauza trecerii la euro, stimati alegatori, noi nu suntem de vina cu nimic. parca vad ca asta va fi slogan electoral. :angry1: :blink: Bine a zis cine a zis ca asa a fost si in italia, toti sunt nemultumiti de trecerea la euro si acum, dupa 10 ani de la schimbare. :( Sunt nemultumiti dar tot au un trai mult mai devzoltat decat al nostru . Sa am aceasi bani ca si ei si sa fiu nemultumit ca de suparare nu mor . Va fi destul de aiurea primul an . Cu leul greu a fost usor luandu-se doar 4 zerouri dar acum e destul de diferit . Te duci sa iei o paine cu 50 de bani si 10 centi )
vLaur Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 de ce ? va ramane aceeasi paritate. gandeste omule inainte de a posta. eu consider ca nu va fi nici o schimbare, dar ca valutistii au pus-o :) Gandes-te tu omule inainte de a posta! Sa va spun eu ce se v-a intampla?Vom fii ingropati.Orice tara care apartine UE si care a trecut pe euro,chiar si Polonia(printre ultimile) au avut de suferit in urma acestei monopolizarii a pietei,adica a intrarii monedei Euro ca moneda europeana.Ganditi-va ca acum salariu minim pe economie e undeva la 500 RON/pe luna.De la 1 ian 2010 cand v-a intra euro ca moneda nationala si la noi ganditi-va ca salariu min va fii undeva la 600-700 RON(200 Euro).Guvernul Romaniei,precum si guvernatorul BNR,Isarescu,nu are cum sa descinda cresterea salariului min. pe economie de la 200 Euro la 800-900 Euro cum este salariul min. brut/economie in orice tara din UE decenta,implicit romanii si Romania vor fii distrusi pana ce situatia se v-a reglementa(adica in vreo 10-15 ani).Dar priviti partea buna a lucrurilor,intre 2010-2015 ve-ti fii martorii celei mai mari emigrari dinspre UE spre Romania(Toti romanii care acum lucreaza in UE pe 600-700 Euro se vor intoarce acasa deaoarece daca "LeuL Greu" nu va mai exista,rolul lor acolo nu isi mai are rostul ) P.S.:Duceti-va si mai faceti bani acum cat mai aveti timp in UE caci din 2010 v-a trebui sa munciti de 5x mult sa faceti ce faceti acum cu Euro! ;)
iNm Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Va fi foarte frustrant sa muncesti o luna si cand iei banii te alegi cu 2 bancnote de 100 de euro. In rest vei face acelasi lucru cu banii aia , cum faci si cu leul acum , la aceeasi valoare.
Buugy Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Oricum cica anul acesta PIB a crescut cu 8.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Deci in 5 ani pana la trecerea la euro o sa fie cu 40% mai mare dar daca luam si inflatia nivelul de trai va fi acelasi sau se va reduce deci o mare branza si cu trecerea asta la euro.
..:: TOBLE ::.. Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 chiar daca pana acum, au avut de castigat doar tarile cu economii puternice..toata "nebunia" cu Uniunea Europeana are totusi un sens. Asa cum a fost ea gandita pas cu pas de la zona de liber schimb, uniune vamala, si asa mai departe, a ajuns in punctul in care pietele monetare si financiare trebuie sa se intrepatrunda. Cred k vom avea nevoie de euro pentru o libera circulatie a banilor in adeavartul sens...cam asa cum avem nevoie si de buletin ca sa ne putem bucura de libera circulatie a persoanelor. Evident prin prisma comparatiei de mai sus...nu totul va fi roz... pt k la urma urmei... nu tutror ne place rozul... :P
Phyxyon Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Gandes-te tu omule inainte de a posta! Sa va spun eu ce se v-a intampla?Vom fii ingropati.Orice tara care apartine UE si care a trecut pe euro,chiar si Polonia(printre ultimile) au avut de suferit in urma acestei monopolizarii a pietei,adica a intrarii monedei Euro ca moneda europeana.Ganditi-va ca acum salariu minim pe economie e undeva la 500 RON/pe luna.De la 1 ian 2010 cand v-a intra euro ca moneda nationala si la noi ganditi-va ca salariu min va fii undeva la 600-700 RON(200 Euro).Guvernul Romaniei,precum si guvernatorul BNR,Isarescu,nu are cum sa descinda cresterea salariului min. pe economie de la 200 Euro la 800-900 Euro cum este salariul min. brut/economie in orice tara din UE decenta,implicit romanii si Romania vor fii distrusi pana ce situatia se v-a reglementa(adica in vreo 10-15 ani).Dar priviti partea buna a lucrurilor,intre 2010-2015 ve-ti fii martorii celei mai mari emigrari dinspre UE spre Romania(Toti romanii care acum lucreaza in UE pe 600-700 Euro se vor intoarce acasa deaoarece daca "LeuL Greu" nu va mai exista,rolul lor acolo nu isi mai are rostul ) P.S.:Duceti-va si mai faceti bani acum cat mai aveti timp in UE caci din 2010 v-a trebui sa munciti de 5x mult sa faceti ce faceti acum cu Euro! ;) Stai ca nu te inteleg . Chiar daca se schimba moneda nationala , nu se vor schimba imediat si preturile la nivelul european ca am ajunge toti la faliment ... Si cred ca va fi dimpotriva a ce zici tu . Daca vii din strainatate cu 1000 Euro aici si iei sa zicem materiale de constructie poti lua de 1000 de Euro nu de 900 si ceva sau cat iti opreste comisionul cei de la schimb valutar . Pretul va fi la fel ca si atunci cand era in leu greu doar ca se schimba moneda . E ca si cum am zice daca vom folosi mila in loc de kilometru vom da de dracu ... Va fi acelasi lucru doar ca o paine care e acum 80 bani va fi atunci 25 euro centi ....
Andrei_MG Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Stai ca nu te inteleg . Chiar daca se schimba moneda nationala , nu se vor schimba imediat si preturile la nivelul european ca am ajunge toti la faliment ... Si cred ca va fi dimpotriva a ce zici tu . Daca vii din strainatate cu 1000 Euro aici si iei sa zicem materiale de constructie poti lua de 1000 de Euro nu de 900 si ceva sau cat iti opreste comisionul cei de la schimb valutar . Pretul va fi la fel ca si atunci cand era in leu greu doar ca se schimba moneda . E ca si cum am zice daca vom folosi mila in loc de kilometru vom da de dracu ... Va fi acelasi lucru doar ca o paine care e acum 80 bani va fi atunci 25 euro centi .... el se referea la salarii k cei din UE vor zice : " aveti moneda noastra acum tr sa oferiti si salariile noastre " cam asa ceva :) si bugetul romaniei nu are asa de mult si in concluzie preturile se vor mari si tot acolo ajungem ;)) on: nus ce sa zic...nu cred k ne va fi nici bn nici rau...o sa fie tot asa parerea mea...numa k ier ne va deregla cu schimbarea asta .. .cum a fost si cu "leii grei" k si acu mai este lume care vb pe bani vechi k nu sa obisnuit dapoi cand vine euro peste ei ...