Jump to content
skaroxFX

Rusia ameninţă că distruge în 20 de minute navele NATO de la Marea Neagră

Recommended Posts

Posted

Nu m-am laudat ca as cunoaste structura si dotarile militare ale Rusiei, am zis ca altii ar putea cunoaste. Dar deh, daca tot ma pui...

Armata rusa si fortele aeriene se bazeaza pe un program de modernizare dependent de castigurile din petrol. Cele mai cunoscute programe continuate de rusi dupa caderea URSS-ului sunt modernizarea blindatelor T-72 (care a dus la nasterea lui T-90) si BTR-80 (BTR-90), modernizarea avioanelor Su-27, MiG-29, Su-25 si Tu-160, continuarea proiectului T-10V (aka Su-34 Fullback), dezvoltarea bateriilor S-400, modernizarea unor serii de sub-munitii aeriene , submarine, anti-nava, anti-tanc etc. Singurul proiect de amploare demarat de rusi dupa caderea comunismului a fost Sukhoi PAK-FA.

Cam asta ai afla de la un Future Weapons in varianta rusa, ceea ce e departe de adevar. Armata rusa inca se bazeaza pe BMP-1 si 2, BMD-1, T-64 sau T-80. Fortele aeriene ruse inca folosesc Su-24, Su-25 si Su-27, progresele fiind foarte lente din cauza lipsei de fonduri. Infanteria inca foloseste AK74M(echivalentul lui M16A2) cu toate ca exista arme mai bune precum AK103 (care se afla in dotarea catorva unitati doar). Ca si in multe alte locuri, in Rusia s-a format o mafie care isi promoveaza produsele mai scumpe (nu si neaparat mai bune) pentru acapararea contractelor de modernizare sau inlocuire.

Un ipotetic conflict NATO - Rusia nu ar fi luptat cu Su-37 si F-22, F-35 si MiG-35 sau T-90 si tancurile propuse in cadrul programului FCS. Acest razboi ar fi luptat de F-15 si Su-27, F-16 si MiG-29 sau T-80 si M1A2. Ce se arata la televizor este pura propaganda.

Cu tot respectul fata de Rick Machowitz si emisiunea lui (poate ca am exagerat zicand ca e de 2 bani), el nu face altceva decat sa prezinte niste probabile proiecte de viitor pentru US Army, USMC, USAF si US Navy, nu si viitorul acelor branse.

Posted

Ca si americanii,rusii au si ei un fel de ,,Area 51,, prin muntii Urali,unde developeaza noi arme,experimente,unul despre care se vorbeste intr-una ar fi Conul de Plasma developat pentru aviatie.Dar tot ce vedeti la televizor e pura propaganda F-22 vs Su-37...sau mai stiu eu ce alte mitraliere si pusti dau la Future Weapons...

Aviatia Rusiei se bazeaza pe :

MiG-29 (aproape toate escadrilele sunt modernizate la nivel de SMT)

Su-27/30 (Idem ca si MiG-29,dar cu alte denumiri)

Su-25 (a ramas ,,primitiv,, dar eficient se developeaza Su-39,au doar cateva deocamdata)

Su-24 (tot cam primitiv,tot eficient :P ) fata de MiG-21'urile noastre...sunt parfum!

MiG-25/31 (Inteceptor de raza lunga foarte bun)

Tu-22 impreuna cu Tu-160 aviatia de bombardament strategica de raza f.mare impreuna cu veteranul Tu-95

Si cam atat,la marina au portavionul Kuznetsov echipat cu Su-33 + multe alte submarine,distrugatoare de mare putere etc.

Aviatia Americana,aici nu e domeniul meu,asa ca mai pe scurt.

F-15 C si E

F-16 C/D

F-18 (navy)

A-10

B-1B

In schimb,americanii stau mult mai bine la portavioane.

Posted

trebuie sa asezam turele la balcoanele de la hoteluri ca sa putem apara plaja :)

eu propun sa facem cazemate din nisip :D si le camuflam cu algele alea moarte care or invadat Mamaia :rofl1:

Really now, rusia vs nato? Ce dumnezeu, americanii nu au absolut nicio sansa.

Mie mi-e putin asa ca este destul de aproape. Cine stie cum o sa fie basescu de acord cu americanii in caz de razboi. Acum pe bune, daca romanii ajuta americanii eu plec intr-un loc cat mai pustiu.

Poti sa o faci de acuma. Romania e obligata prin aderarea la NATO sa aiba aceeasi pozitie cu statele ce formeaza alianta.

+ ca rusii sunt aliati q afganistan sau alte tari d`astea de nebuni :-j , credetzi ca e o bataie de strada , in care 2 insi o dau parte in parte?

asta e cea mai beton idee din tot topicul asta. Rusia e aliata cu Afghanistanul =)) care din pacate e sub "protectia" NATO :)) , Afghanistan care a dus un razboi de eliberare contra Rusiei ( de fapt URSS ). Acelasi Afghanistan i-a facut pe rusi sa se retraga cu toata armata lor "super puternica" prin mujahedinii sai ( care luptau pe cai si cu pusti contra tancurilor si trupelor bine echipate rusesti ).E drept totusi ca au avut si sprijin logistic american.

Posted

Afganii sunt periculosi orice ai zice.Astia nu-s tipul de oameni care sa sara la bataie,se ascund prin muntii lor din desert si incepe sa traga cu RPG si Ak-47 ca nebunii,nu vedeti ca nici in ziua de azi,nu poate sa-i opreasca nimeni?Am pierdut 8 soldati romani acolo...cati au mai pierdut si americanii...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...