john™ Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Salut am si eu o nedumerire .... am auzit de la cineva ca poti lua Salmonela de la iguane... aveti vre-o idee cum se ia ?
Azra'il Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Se poate lua de la iguane, broaste testoase sau hamsteri, prin atingere. 60-90 % din reptile sunt purtatoare de salmonela
Ayana Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 eu am avut broasca testoasa ani de zile si nu am patit nimic. am si dormit cu ea.... Daca ea nu are de unde sa se infecteze cu asa ceva (sa devina purtator) nici tu nu ai cum.
Azra'il Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Salmonela de la reptile e diferita fata de cea "normala", in sensul ca doar copiii mici sau persoanele cu sistem imunitar slabit se infecteaza
john™ Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 aha ... oricum eu de fiecare data cand o ating ma duc sa ma spal pe maini ... ms...
1/2 Man 1/2 Amazing Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 eu de fiecare data cand o ating ma duc sa ma spal pe maini AHAHAHAHAHA :rofl2: nu m`am putut abtine
Lancelot Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 AHAHAHAHAHA :rofl2: nu m`am putut abtinedamn spammers.Da ...micutele reptile sunt purtatoare de diversi virusi :) mai mult sau mai putin peirculosi. Cel mai indicat ar fi sa nu ii pupi pe gura ptentru ca nu se vor transforma in Patruleasa
gaboi Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Cel mai indicat ar fi sa nu ii pupi pe gura ptentru ca nu se vor transforma in Patruleasa c dume are p el Lance on: cred ca trebuie sa o ia de undeva ... tu ai luat.o de la magazin sau din salbaticie ? :)
Legacy Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 on: cred ca trebuie sa o ia de undeva ... tu ai luat.o de la magazin sau din salbaticie ? :)S-a dus in in jungla sa isi ia o iguana :blink: doh.. in zile noastre se gasesc de ex la un cash&carry(real de ex.).Cred ca de acolo a luat-o sau a primit-o de la cineva, dar nu cred ca a luato din salbaticie :/
gaboi Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 dar nu cred ca a luato din salbaticie :/Mai stii ce contacte are :P
john™ Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 AHAHAHAHAHA :rofl2: nu m`am putut abtine din cate stiu eu orice animal atingi e bine sa te speli pe mana dupa...dar na nu stiu cum sati tu cu igiena :-& damn spammers. Cel mai indicat ar fi sa nu ii pupi pe gura ptentru ca nu se vor transforma in Patruleasa nu o pup c dume are p el Lance on: cred ca trebuie sa o ia de undeva ... tu ai luat.o de la magazin sau din salbaticie ? :) nu stiu te las pe tine sa ghicesti :) de la magazin sau nu stiu ca am primit-o oricum ms ...
Azra'il Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ai grija, chiar daca e de la magazin, poate fi infectata. PS: 1/2Man 1/2Amazing se gandea la altceva :rofl2:
Domino628 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ai grija, chiar daca e de la magazin, poate fi infectata. Alea de la "pet shop" sunt infestate cu toate bolile si toti parazitii posibil :blink: am luat si eu acum cativa ani un porcusor de guineea si a trebuit din prima sa-l deparazitez ca era plin de purici...si aia mai zic ca au grija de animalele de acolo -_-
Stargate Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 din pacate toate animalutele sunt purtatoare de microbi nocivi omului, matza, catelul, cobaiul, papagalul, ecc sunt de tinut in casa...dar fiecare au ceva care ne fac rau. Mult timp nu am stiut ca puricii de balta uscati pt pestii de acvariu pot produce astm...deci cu ce sa ramai pe langa tine? Preitenul imaginar...ala care nu are curajul sa te contrazica niciodata, pt ca stie ca il lasi pe pres in fata usii... :-?
john™ Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 iote o poza cu ea :P >>>> bite me <<<< facea integrame )
Stargate Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 iguana...stramos in miniatura a dinozaurilor...as studia-o cu placere 2 zile, apoi probabil m.as plictisi...nu te poti juca cu ea ca si cu un catel...nu? Apropos, ce manca?
john™ Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 morcovi,salata verde si mai ceva ca niste lemne micutze ,;)) struguri,banane si cam atata cred...eu cel putin asta ii dau
Domino628 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 morcovi,salata verde si mai ceva ca niste lemne micutze ,;)) struguri,banane si cam atata cred...eu cel putin asta ii dau Si musca sau zgarie?Fuge repede?Sau e "domesticita"?
john™ Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Si musca sau zgarie?Fuge repede?Sau e "domesticita"? nu musca, de zgariat zgarie daca e agitata...