skaroxFX Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Jocurile video si sindromul Asperger Cei ce petrec ore fara șir in fata jocurilor video au aceleasi caracteristici de personalitate ca si cei ce sufera de sindromul Asperger, ne anunta un nou studiu. Categorie: Medicina Autor: Cristian Presura Noua cercetare a fost efectuata in Anglia, si publicata in revista Societatii Engleze de Psihologie, ne anunța portalul abc.net.au Ea alimenteaza astfel grijile parintilor ce au copii care petrec mult timp in fata jocurile video. In plus, rezultatele sugereaza si ca jocurile video instraineaza deja un grup deja afectat psihologic (cei suferind de sindromul Asperger) si sporesc problemele de sanatate mintale si depresie nervoasa ale acestora. In studiu, Dr John Charlton de la Universitatea din Bolton si colegii sai au examinat aproape 400 de jucatori, cei mai multi dintre ei fiind baieti.De menționat ca nu a studiat in mod special pacientii de Asperger, ci un grup aleatoriu de persoane impatimiti de jocuri video. Cercetatorii au descoperit insa o corelatie intre timpul petrecut in fata jocurilor, si simptomele sindromului Asperger. Astfel, cu cat o persoana petrecea mai mult timp in fata jocurilor video, cu atat avea mai mult caracteristicile specifice asociate cu sindromul Asperger: comportament nevrotic, introversiune, sau lipsa parțiala a unui caracter agreabil. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca pacientii cu sindromul Asperger au o sansa mai mare de a cadea victima jocurilor video, deoarece acestea le permit sa evadeze intr-o lume unde ei pot sa evite contactele directe dintre oameni. "Sugestia noastra este ca copii care au sindromului Asperger sunt mai inclinati sa joace jocuri video", spune doctorul Charlton. "Nu este insa corect sa spunem ca jocurile video cauzeaza sindromul Asperger", mai adauga el. Pacientii de Asperger sunt de obicei mai stresati de situațiile sociale decat ar trebui sa fie. Evita adesea sa priveasca interlocutorul direct in ochi, atunci cand vorbesc cu el, si esueaza sa indentifice corect si automat starea sufleteasca a persoanelor din jurul lor. Sindromul Asperger tinde sa izoleze copilul care il poarta, si sa ii creeze eventuale depresiuni nervoase. Cauza acestui sindrom este inca necunoscuta, desi cercetatorii banuiesc prezenta unei componente genetice. Tratamentele pentru cei bolnavii de Asperger constau de obicei in imbunatatirea capacitatilor pacientului de a interactiona social cu persoanele din jurul lui , si in intreruperea manifestarilor repetitive, adica exact lucrurile pe care le aduc, nedorit, jocurile video. sursa : Stiinta.info
L0ckdawN Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 stiu o persoana care se potriveste cu simdromu asta exact ce spune si aici
Stargate Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 boala copilului modern, asta e de mic va fi handicapat, daca nu va fi supravegheat Atentie parinti (viitori parinti) :-?
gaboi Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 boala copilului modern, asta e de mic va fi handicapat, daca nu va fi supravegheat Atentie parinti (viitori parinti) :-? Bine zis ... eu unu nu o sa cumpar copilului/copiilor mei pc .
skaroxFX Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Bine zis ... eu unu nu o sa cumpar copilului/copiilor mei pc .Eh hai sa fim seriosi... asa spui acum, dar cine stie pe viitor poate vei avea o profesie ce necesita munca la PC sau vor avea ei nevoie pt. la scoala...OT : Parerea mea e ca un om normal, sanatos mintal are sanse mici de a deveni computer freak, chestia asta tine si de psihic, personalitate, daca esti un om slab, poti cadea prada maniei jocurilor... la fel cum poti cadea prada drogurilor, alcoolului.
bga Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Si uite asa pe viitor o sa ajunga sa fie mai inteligente si deschise la minte femeile,parerea mea :D
Cristi58 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Esti putin maniac la inceput :) cand iti bagi net prima oara cand ai pc prima oara atuncia este mania pe urma iti cam trece tot chefu de Pc,jocuri,web etc.... :) stiu din propria experinta :)
mogul Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Bine zis ... eu unu nu o sa cumpar copilului/copiilor mei pc . o sa inceapa sa dowloadeze
HipnotykBoy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Bine zis ... eu unu nu o sa cumpar copilului/copiilor mei pc . Lol..u crezi ce spui ? .. cum ar fi ca parintii tai acum sa nu te mai lase deloc la calc..sau pur si simplu sa numai ai acces la el ... :P .. in zilele noastre nu prea mai ai cum sa stai fara pc :P
gaboi Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Lol..u crezi ce spui ? .. cum ar fi ca parintii tai acum sa nu te mai lase deloc la calc..sau pur si simplu sa numai ai acces la el ... :P .. in zilele noastre nu prea mai ai cum sa stai fara pc :P si eu imi doresc sa nu.mi fii luat pc ... acu e nasol sa mi.l ia . :) Si cred ca avetii dreptate ... nu cred ca.i poti tine departe de el , ca o sa fie curiosi ... pun parola :>
bga Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 si eu imi doresc sa nu.mi fii luat pc ... acu e nasol sa mi.l ia . :) Si cred ca avetii dreptate ... nu cred ca.i poti tine departe de el , ca o sa fie curiosi ... pun parola :> Credca o sa fi un parinte foarte exsigent :D
KooKie Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Bine zis ... eu unu nu o sa cumpar copilului/copiilor mei pc .eu zic ca te minti singur
octavian_tavi_3 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Voi ati citit articolul?eu l-am citi si nu scrie ca pc-ul ar fi vinovat de ceva, ci zice doar ca cei care deja au sindromul Asperger prefera calculatorul decat unii oameni...atat.Sa nu cumperi PC?absurd... sa-l parolezi posibil dar nu o sa tina prea mult...sa lasi copilul sa isi faca el singur programul la pc cel mai bine...
mihai91 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Voi ati citit articolul?eu l-am citi si nu scrie ca pc-ul ar fi vinovat de ceva, ci zice doar ca cei care deja au sindromul Asperger prefera calculatorul decat unii oameni...atat. Sa nu cumperi PC?absurd... sa-l parolezi posibil dar nu o sa tina prea mult...sa lasi copilul sa isi faca el singur programul la pc cel mai bine... nusu ce articol ai citit tu , in cel de sus spune k s-a facut un test pe un grup de persoane si acestia au avut aceleasi probleme ca cei bolnavi oricum cel mai bine e sa sti sa diversifici activitatile unui copil , putin calculator ,putin sport ,putina carte + altele . Majoritatea lucrurilor in exces dauneaza grav sanatatii
octavian_tavi_3 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Cercetatorii au descoperit insa o corelatie intre timpul petrecut in fata jocurilor, si simptomele sindromului Asperger. Astfel, cu cat o persoana petrecea mai mult timp in fata jocurilor video, cu atat avea mai mult caracteristicile specifice asociate cu sindromul Asperger: comportament nevrotic, introversiune, sau lipsa parțiala a unui caracter agreabil.Aveau caracteristicile sindromului Asperger nu ca ar fi dobandit Asperger de la jocurile video.Rezultatele acestui studiu sugereaza ca pacientii cu sindromul Asperger au o sansa mai mare de a cadea victima jocurilor video, deoarece acestea le permit sa evadeze intr-o lume unde ei pot sa evite contactele directe dintre oameni.Adica cei testati puteau sa aiba deja Asperger.Eu cel putin asta am inteles...
spam`z`da`name Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 e vina parintilor. isi lasa copii sa-si dezvolte adevarate manii pt jocurile video.
Sunrise Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Aici parintii au si ei o vina.Daca le-ar restrictiona orele la calculator ar fi mult mai bine.Pentru cei cu sindromul Asperger:GL si bafta sa va recuperati :cool2:
Luci Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 da...toti care au postat in acest thread nu sunt dependenti :cool2: calculatorul e un drog...mie imi placerecunosc stau destul de mult timp la pc (orele 10-16) pe timpul verii , dar ies si pe afara ...glumesc, rad nu sunt antisocial sau cum scrie acolo.@daca nu va place pc-ul si nu stati mult pe el cum naiba gasiti timp sa postati pe linkmania?@gaboi...uitete cat stam noi pe pc, generatiile care nu am prins pc de cand ne-am nascut...si gandestete la copilul tau care se va naste cu pc in brate.probabil o sa zici ca nu il lasi..il trimiti afara..nu rezolvi nimic cu asta...afara va fi gol , ceilalti copii fiind pe calculatoare...Trezitiva..traim in epoca calculatorului.
serious_mike Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 am un verişor care are 6 ani, ştie să intre în jocuri, să instaleze, să copie... şi eu care la varsta lui mă jucam cu maşinuţe de lemn, da nici alea, şi cu curu toată ziua în nisip :D
octavian_tavi_3 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 am un verişor care are 6 ani, ştie să intre în jocuri, să instaleze, să copie... Urmatorul Bill Gates :D
deea<3wasd Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 aaaa deci d-asta faceam yo urat dupa 3 zile de stat in fatza Pc-ului jucand cs si a vrut mama sa ma duca la psiholog...mda..interesant
DrogaTu' Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 eu abia asteptam sa am pc acasa ... eram obsedat aqm as vrea sa mi-l ia :sef: regret ca m-am apucat de jocuri si alte porcarii ... aqm ma pun la somn la 6 dim si ma trezesc la 4 dupa amiaza... nu mai zic de cate ori mi-a taiat tata cablu de net sa nu mai stau la pc.. (stia ca fara net nu mai stau la pc, odata mi-a spart si tastatura...)
Phyxyon Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 eu abia asteptam sa am pc acasa ... eram obsedat aqm as vrea sa mi-l ia :sef: regret ca m-am apucat de jocuri si alte porcarii ... aqm ma pun la somn la 6 dim si ma trezesc la 4 dupa amiaza... nu mai zic de cate ori mi-a taiat tata cablu de net sa nu mai stau la pc.. (stia ca fara net nu mai stau la pc, odata mi-a spart si tastatura...) Omg bro . Tine si de tine sa te stapanesti . Asa mai jucam si eu si in prostie WoW cum veneam de la scoala pana seara dar e naspa . Oricum nu regret ca am jucat asa mult . Am cunoscut prea multi , a fost prea frumos pentru a schimba ceva . Degeaba ziceti ca regretati ca ati stat asa mult la PC . Cand te jucai sau te uitai la filme nu iti placea?) altfel ma indoiesc , ca te mai holbai cu orele in fata unui monitor degeaba :P
john™ Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 octavian ai mare dreptate in ce ai zis u mai sus multi au inteles gresit stirea si chiar si eu g1