CDP Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 intr`o zi un bun prieten de al vostru, sau chiar prietenul/prietena v`ar da vestea ca este bolnava de hiv/sida? cum ati reactiona? ati fi alaturi de el/ea? sau v`ati degaja de persoana in cauza? ati fi in stare sa aveti o relatie cu o persoana sero+?
Guest Invisible Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 depinde ce fel de prieten este...Exista doar un fel de prieten, restul sunt amici/e, iubiti etc.
greedy91 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 daca e prietena mea(iubita mea , gajik mea , sau cum vrei u sa ii spui) e cam nasoala treaba ca na ... ies din calcul anumite alea , dar tot as fi alaturi de ea ... dar daca e doar o amica de la care nu am pretentii mai mari nu schimba cu nimic relatia noastra de amicitie sau daca e un prieten (tovarash , frate sau cum vrei u sa ii zici) la fel nu schimba nimic . repet decat primul caz e delicat restu , n-au legatura cu aceasta ... boala (ca sa ii zic asa)
Raul Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 as incerca sa ii ofer tot sprijinul de care ar avea nevoie deoarece, niciodata nu se stie si poate puteai fi tu in locul acelei persoane, si iti dai seama ca nu e deloc bine sa fii singur mai ales cand stii ca suferi de o boala (pentru moment) incurabila.
[T]Ruler Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 hiv se transmite doar prin sange ... are lepra cumva , ca sa inchei legatura cu el / ea ? :)
THuG-Radu Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Ruler' date='Aug 4 2008, 00:51' post='2962829']hiv se transmite doar prin sange ... are lepra cumva , ca sa inchei legatura cu el / ea ? :)My point exactly.Nu s`ar schimba nimic, ba dimpotriva, ash fi mai apropiat de persoana respectiva decat inainte.
bga Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 daca ar fi iubita mea as fi langa ea totimpu...dar dak ar fi altcinva un amic sau o amica nici nas alungao dar nici nas fi super aprope de el/ea..as fi ca deobicei.
Fane Spoitoru Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 hmm daca ar fi prieten/prietena cum a zis si radu si ruler, nu ar schimba cu nimic :) si daca ar fi iubita tot nu s-ar schimba nimic asta in cazu in care nu as fi si eu infectat ... atunci poate am decide sa trecem la alt nivel al relatiei si sa traim 10 - 15 ani fericiti ;) sa facem si un copil :) ca din cate am auzit eu daca nu il alapteaza mama copilu nu e infectat cu hiv.Si sunt multe persoane care au hiv si reusesc sa mai amane boala... asta daca ai banitotusi mai bine sa incercam sa ne protejam ;)
CDP Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Ruler' date='Aug 4 2008, 00:51' post='2962829']hiv se transmite doar prin sange ... are lepra cumva , ca sa inchei legatura cu el / ea ? :)nu e vorba de lepra, dar foarte multi oameni sunt reticenti in privinta celor bolnavi de hiv/sida, si marea majoritate nici macar nu sunt informati referitor la aceasta boala...si ca sa prelungesti viata nu`ti trebuie nici bani, pentru ca sunt programe prin care se distribuie gratuit medicamente...pana la urma intr`adevar nu e lepra, dar, dupa cum am spus, lumea este reticenta si nu se gandesc ca ar putea fi in locul acelei persoane fara ca macar sa stie...
MiXalic Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Hiv-ul se ia si prin contact sexual neprotejat.Depinde de persoana...in general m-as purta la fel ca inainte.
Razvan Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 daca e prieten normal ca trebuie sa fii alaturi de el ;) cu atat mai mult daca e prietena ta..
afroMAN Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 My point exactly.Nu s`ar schimba nimic, ba dimpotriva, ash fi mai apropiat de persoana respectiva decat inainte.idem... nimeni nu ar vrea sa ramana singur/a din cauza unei boli tampite... :(
Stargate Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 o boala necrutatoare, nu este un capriciu, nu este ceva care sa il/o faca mai cool, e o napasta, o nenorocire, evident ca macar o vb buna ar ajuta enorm. Poti sa-l dai la o parte doar pt ca este condamnat la o soarta cruda? :(
Adi Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 In cazul asta ramane de decis pe moment, sincer nu as sti ce sa fac
c1ocan Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 As fii mai aproiat de ea/el, dar nu sar schimba nika in comportamentul meu fata de el/ea.
john™ Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 depinde ... daca mi-ar fi un prieten vechi iasi fi alaturi si lasi sprijini dar in acelasi timp sunt mai atent cu el dar ar fi prietena mea si asi avea o relatie cu ea de multi ani si vreau sa imi traiesc viata cu ea asi acceptao asa cum e :)
Heini Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 depinde de situatie .... as fi mai apropriat in toate situatiile specificate de voi mai sus ... trebuie sa sprijini persoana respectiva ... sa se simta iubita, indragita .. nu respinsa :) .
CDP Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 oricum, la noi in tara cele mai multe cazuri de hiv/sida dateaza de prin `88-`91, caci se faceau injectii in spitale cu acelasi ac la 2-3 saloane, operatiile erau facute cum erau facute, dar nimeni dintre cei de atunci nu se asteptau ca cei infectati voit sau fara voie in acea perioada sa apuce sa traiasca pana acum, si acum s`au trezit in fata unei multitudini de oameni infectati fara voia lor, care`si cer drepturile, si care vor si ei sa duca o viata normala, sa aiba prieteni, sa nu mai aiba parte de discriminari...
zetulescu Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 daca e vorba de o ea automat nu o sa intretinem relatii sexuale ........daca e vorba de un prieten de-al meu....absolut ca am sa-l ajut dar voi fi precaut....daca vorbim in cazul copiilor as fi impotriva ca odorul meu sa se duca la scoala si in clasa lui sa fiu unul infectat cu hiv...copii sunt copii din joaca se pot taia...si se poate intampla o nenorocire
Strike^^ Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 My point exactly.Nu s`ar schimba nimic, ba dimpotriva, ash fi mai apropiat de persoana respectiva decat inainte.corect...:) nu vad de ce sa te departezi de acea persoana,mai ales daca iti e iubit/a,inseamna ca ai stat doar din interes cu el/ea daca il/o lasi balta
Bl0ndA- Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 intr`o zi un bun prieten de al vostru, sau chiar prietenul/prietena v`ar da vestea ca este bolnava de hiv/sida? cum ati reactiona? ati fi alaturi de el/ea? sau v`ati degaja de persoana in cauza? ati fi in stare sa aveti o relatie cu o persoana sero+?Depinde
gaboi Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Pai depinde cat de apropiati suntem Daca e prietena mea atunci e foarte nasol