Jump to content
andy009

23 august 1944 Tradarea regelui Mihai

Recommended Posts

Posted

N-am stat sa citesc tot topicul. N-am rabdare.

Am o-ntrebare pentru cei care spun ca regele Mihai a fost un tradator: era mai intelept sa treaca de partea Rusiei sau sa condamne Romania la anexare? Sa va explic datele problemei: Armata Rosie era deja pe teritoriul Romaniei si n-avea cine opune rezistenta. Sa spunem ca s-ar fi luat decizia de-a ramane de partea Germaniei. Cine stie ce s-ar fi-ntamplat este rugat sa ridice mana.

Un idiot a spus c-ar fi trebuit cerut ajutor extern. Il rog sa revina si sa ma lamureasca si pe mine: cui dracu' sa ceara ajutor? Frantei? Angliei? Americii? A, nu, sunt eu idiot. Ar fi trebuit cerut ajutorul Germaniei, ca de-acolo se tragea familia regala. O mica problema: regimul se schimbase de multi ani in Germania. Si, oricum, armata germana se retragea-n viteza. Si, oricum, n-ar fi-ndraznit nimeni sa intervina impotriva Rusiei.

Cei mai mari cretini sunt cei care spun ca n-ar fi trebuit retrocedate unele proprietati. Scumpii mei imbecili, acele proprietati au fost cumparate/construite si intretinute din banii familiei regale. Parc-o ardeam intr-o democratie (ca de-asta puteti voi sa va dati cu parerea ca niste analisti care n-au habar pe ce lume traiesc), ceea ce-nseamna ca proprietatea privata este sfanta. Sau principiul asta se aplica selectiv?

A, da: in caz ca initiatorul topicului va ajunge sa citeasca, ii sugerez s-o bata pe maica-sa, pentru ca l-a facut si prost, si tupeist. Nu vad de unde pana unde-si permite el sa faca glume de tipul "regele Mihaitza". Pai, copilas, "Mihaitza" asta a fost pus intr-o situatie de 100 de ori mai grea decat vei simti tu vreodata. In plus, si-a-ntretinut familia ani la rand, dupa ce-a pierdut tot ce-a avut. Si, ca fapt divers: este respectat in cea mai mare parte a Europei, pe cand tu esti doar un dobitoc care simte nevoia s-o faca pe istoricul.

Posted

Nu sunt concepţiile mele, sunt ideile lor şi eu le-am susţinut întotdeauna.Şi ŢuŢea a declarat că a spart vitrinele ungurilor şi ale evreiilor, asta după ce l-au ascultat pe Octavian Goga când a ţinut un discurs naţionalist la Teatrul Naţional, deci şi Ţuţea se declară antisemit şi când spunea că este nazist, o spunea dintr-un patriotism dus la extrem.Nazismul de care vorbeşti tu este un impediment de care te-ai lovit de la începutul discuţiei.Sunt lucruri clare, elementare şi indispensabile de care poporul român chiar avea nevoie.Ţuţea şi legionarii au fost creştini, în context nu pot fi rasişti, pentru ca şi Iisus era evreu şi pe un evreu, tot evreii l-au omorât. :)

Posted

Nu sunt concepţiile mele, sunt ideile lor şi eu le-am susţinut întotdeauna.Şi ŢuŢea a declarat că a spart vitrinele ungurilor şi ale evreiilor, asta după ce l-au ascultat pe Octavian Goga când a ţinut un discurs naţionalist la Teatrul Naţional, deci şi Ţuţea se declară antisemit şi când spunea că este nazist, o spunea dintr-un patriotism dus la extrem.Nazismul de care vorbeşti tu este un impediment de care te-ai lovit de la începutul discuţiei.Sunt lucruri clare, elementare şi indispensabile de care poporul român chiar avea nevoie.Ţuţea şi legionarii au fost creştini, în context nu pot fi rasişti, pentru ca şi Iisus era evreu şi pe un evreu, tot evreii l-au omorât. :)

cum si legionarii l-au asasinat pe N.Iorga!!..il admir pt Tutea ca om..pt gandirilie lui mistice dar atat..nu vreau sa intram in polemici despre legionari!!m-ai inteles acum???Tutea a declarat ca a spart vitrinele ungurilor si ale evreilor dar nu a zis niciodata sa duca un popor la exterminare..!e total diferit...!

Posted

cum si legionarii l-au asasinat pe N.Iorga!!..il admir pt Tutea ca om..pt gandirilie lui mistice dar atat..nu vreau sa intram in polemici despre legionari!!m-ai inteles acum???Tutea a declarat ca a spart vitrinele ungurilor si ale evreilor dar nu a zis niciodata sa duca un popor la exterminare..!e total diferit...!

Eşti dezinformat cu privire la legionari.Codreanu Zelea murise deja, însuşi Iorga a fraternizat cu ideile legionare, după cum a fraternizat şi Ţuţea.Nicolae Iorga şi Armand Călinescu au fost omorâţi fără să se ştie nici astăzi a cui a fost vina.Unii spun că l-au omorât legionarii lui Sima, alţii spun ca a fost complot înscenat de comunişti.Ce a fost după moartea lui Zelea nu se poate numi legionarism, ci huliganism, după moartea sa se petrec lucrurile în afara legiunii, legiunea îşi pierduse puterea şi capitanul, să nu uitam că după instaurarea regimului comunist o parte din legionari au devenit membri de partid.

P.S. poporul care-l ducea la exterminare nu este de origine română, ci o parte a unui popor îndepărtat care pusese monopol pe statul român, punct

Posted

Eşti dezinformat cu privire la legionari.Codreanu Zelea murise deja, însuşi Iorga a fraternizat cu ideile legionare, după cum a fraternizat şi Ţuţea.Nicolae Iorga şi Armand Călinescu au fost omorâţi fără să se ştie nici astăzi a cui a fost vina.Unii spun că l-au omorât legionarii lui Sima, alţii spun ca a fost complot înscenat de comunişti.Ce a fost după moartea lui Zelea nu se poate numi legionarism, ci huliganism, după moartea sa se petrec lucrurile în afara legiunii, legiunea îşi pierduse puterea şi capitanul, să nu uitam că după instaurarea regimului comunist o parte din legionari au devenit membri de partid.

P.S. poporul care-l ducea la exterminare nu este de origine română, ci o parte a unui popor îndepărtat care pusese monopol pe statul român, punct

tocmai..Corneliu Zelea murise iar legionarii il acuzau pe Iorga pt moartea acestuia!in timpul lui Carol 2-lea Zelea ii trimite o scrisoare lui Iorga iar acesta fiind si consilierul regelui i-a intentat proces fiind ulterior condamnat pt calomnie si este inchis!La scurt timp Codreanu e asasinat din ordinul regelui si ucis in inchisoare..!apoi cine crezi ca este asasinat?:)cred ca este evident iar ucigasii lui Iorga sunt de mult stiuti!

"În urma unui răspuns dat lui Nicolae Iorga (?eşti un necinstit sufleteşte”), care acuzase Mişcarea Legionară, este trimis în instanţă pentru ultraj adus unui demnitar în exerciţiul funcţiunii. Este condamnat la şase luni detenţie. În luna mai 1938 este readus în instanţă şi condamnat la zece ani de muncă forţată.

În noaptea de 29/30 noiembrie 1938 este asasinat, împreună cu alţi 13 legionari (Nicadorii şi Decemvirii), din ordinul lui Carol al II-lea, de jandarmii care îl transportau la închisoarea din Jilava. Asasinatul a avut loc în pădurea Tâncăbeşti, din apropierea Capitalei." -sursa Wikipedia

Iorga nu era deloc de acord cu miscarea legionara!

care din noi e dezinformat?sau care din noi nu vede purul adevar?

Posted

tocmai..Corneliu Zelea murise iar legionarii il acuzau pe Iorga pt moartea acestuia!in timpul lui Carol 2-lea Zelea ii trimite o scrisoare lui Iorga iar acesta fiind si consilierul regelui i-a intentat proces fiind ulterior condamnat pt calomnie si este inchis!La scurt timp Codreanu e asasinat din ordinul regelui si ucis in inchisoare..!apoi cine crezi ca este asasinat?:)cred ca este evident iar ucigasii lui Iorga sunt de mult stiuti!

În scrisoarea lui Zelea reiese că Iorga era admirat printre legionari, mai ales de către Codreanu, în mod cert nu ideile naţionaliste ale lui Zelea l-au omorât pe Iorga, cu Iorga s-a închis un episod politic mai subtil şi au fost implicaţi şi comuniştii.Se spune că Iorga a fost omorât de o mână legionară, dar cumpărată cu bani din est, pentru a discredita partidul legionar.

Iorga nu era deloc de acord cu miscarea legionara!

care din noi e dezinformat?sau care din noi nu vede purul adevar?

"Cinci personalitati au crezut ca pot prelua conducerea miscarii

Dar tot atunci, Miscarea Legionara s-a vazut expusa si primejdiei de a fi acaparata de oameni politici cu o cariera întreaga înapoia lor si care neputând sa-si realizeze veleitatile de conducatori au crezut ca sosise marele moment al vietii lor si anume acela de a prelua conducerea unei organizatii tinere în plina ascensiune. Asa au aparut pe parcursul celor 14 ani de viata publica a Legiunii nu mai putini de cinci personalitati care oferindu-si initial experienta lor politica, relatiile si abilitatile de oameni familiarizati cu viata grea a democratismului parlamentar, au crezut ca pot prelua conducerea Miscarii Legionare. Rând pe rând au fost A.C. Cuza, Nichifor Crainic, Nicolae Iorga, Carol al II-lea si generalul Ion Antonescu. Toti cei cinci pretendenti, odata respinsi, au devenit cei mai aprigi dusmani ai Legiunii. Incontestabilul lor talent politic, organizatoric, doctrinar s-a concentrat asupra Miscarii Legionare, cautându-i imperfectiunile, expunându-i stângaciile, condamnându-i intransigenta si inexperienta politica, exacerbându-i excesele, zelul înnoitor si atitudinile exclusiviste. Ultimul dintre acesti parinti vitregi a fost generalul Ion Antonescu si asupra personalitatii sale ne vom opri în cele ce urmeaza."

P.S. am încheiat aici până te mai informezi. :)

Posted

Iorga si Madgearu au fost ucisi de agenti comunisti imbracati in camasi verzi. Uciderea lui Iorga de catre legionari nu avea niciun sens. Pozitia sa impotriva Miscarii Legionare s-a bazat pe neintelegeri temporare, pe care le-a regretat ulterior. Asasinii sai au profitat de asta pentru a realiza mai multe lucruri deodata: 1) scapau de un mare sustinator al nationalismului romanesc. 2) puneau asasinatul in carca Miscarii Legionare, un alt inamic al agentilor estici.

Inca un lucru care sustine acest fapt: in toata istoria asasinatelor comise de legionari(destule de altfel), acestia si-au recunoscut vina pentru absolut fiecare (ex. I.G. Duca, Mihail Stelescu etc.).

Posted

P.S. am încheiat aici până te mai informezi. :)

asta e tot o teorie de-a ta...!nimic nu e o certitudine!

ok am inteles fii tu un nationalist convins si lasa-ma pe mine sa cred ca o persoana fii ea si de nationalitate evreu are aceleasi drepturi ca noi toti!si daca 2 razboaie mondiale nu au fost deajuns ca sa schimbam o mentalitate ca a ta atunci cu siguranta va fii si un al 3-lea!

cand mai faci totusi afirmatii de genul -evreii trebuiau sa moara pt ca subminau economia nationala sau pt ca nu stiau sa citeasca si sa scrie romaneste-as prefera sa fii mai rezervat si sa-ti pastrezi elucubratiile doar pt tine!probabil cetateni romani de nationalitate evreiasca s-ar revolta la asemenea afirmatii!

o seara superba iti doresc..;)

Posted

Eşti total dezinformat.Informaţiile tale incomplete mă fac să-mi dau seama imediat de cultura şi baza istorică pe care o ai.Eşti paradoxal când declari că evreii sunt români de naţionalitate evreiască, deşi nu ştiau nici să scrie, nici să citească.Dacă elucubraţiile mele în privinţa evreiilor sunt reale, atunci nu mai sunt elucubraţii.Eşti fantastic. :))

P.S. nu ambele războaie a vizat purificarea raselor, exterminarea în masă sau neo-nazismul.Te rog să te abţii în a eticheta persoane pe care nu le-ai cunoscut, nu sunt rasist, însă sunt antisemit, sunt două cuvinte diferite ca definiţie.Evreii sunt oameni inteligenţi şi extraordinari, însă te-aş ruga să cauţi într-un dicţionar explicativ cele două cuvinte:antisemitism şi rasism pentru a afla mai multe despre antisemitismul românesc.Pe viitor informează-te istoric şi filozofic şi nu te mai crăci să scoţi neologisme, eşti mai interesant când eşti mai natural, făuritorule de pace.Am încheiat aici definitiv pentru că o ardem la modul "cine-i mai tare-n gură" şi îmi displac astfel de atitudini teatrale şi pline de orgolii rănite. -_- Mulţumesc şi eu Alexandru! :)

Posted

Eşti total dezinformat.Informaţiile tale incomplete mă fac să-mi dau seama imediat de cultura şi baza istorică pe care o ai.Eşti paradoxal când declari că evreii sunt români de naţionalitate evreiască, deşi nu ştiau nici să scrie, nici să citească.Dacă elucubraţiile mele în privinţa evreiilor sunt reale, atunci nu mai sunt elucubraţii.Eşti fantastic. :))

P.S. nu ambele războaie a vizat purificarea raselor, exterminarea în masă sau neo-nazismul.Te rog să te abţii în a eticheta persoane pe care nu le-ai cunoscut, nu sunt rasist, însă sunt antisemit, sunt două cuvinte diferite ca definiţie.Evreii sunt oameni inteligenţi şi extraordinari, însă te-aş ruga să cauţi într-un dicţionar explicativ cele două cuvinte:antisemitism şi rasism pentru a afla mai multe despre antisemitismul românesc.Pe viitor informează-te istoric şi filozofic şi nu te mai crăci să scoţi neologisme, eşti mai interesant când eşti mai natural, făuritorule de pace.Am încheiat aici definitiv pentru că o ardem la modul "cine-i mai tare-n gură" şi îmi displac astfel de atitudini teatrale şi pline de orgolii rănite. -_- Mulţumesc şi eu Alexandru! :)

imi place ca interpretezi textul cum il doresti tu si de fapt maschezi ideea continutului!!am zis eu ca acei evrei care nu stiau sa scrie si sa citeasca sunt evrei de nationalitate romana???vrei sa-ti fac analiza pe text??mai explic odata ce am dorit sa spun ca poate tie trebuie sa-ti explic de mai multe ori!!

m-am referit la evreii de nationalitate romana din zilele noastre care se vor uita la postul tau(am presupus asta),si care vor vedea ideile tale despre evreii care nu stiu sa citeasca si sa scrie,fie ei de nationalitate germana,ungara,poloneza sau chiar evrei pur-sange!(din nou am presupus observand ca-mi transformi fiecare idee in argument istoric si apoi iar imi spui ca nu sunt documentat si ca de fapt evreii aceia erau de alta nationalitate)..:)

mai reiau odata si afirmatiile tale in care ai spus ca evreii meritau tot ce li s-a intamplat pt ca subminau economia nationala si pt ca oricum nu erau de nationalitate romana nestiind sa scrie si sa citeasca(de parca asta ar fii fost un criteriu pt a traii)..

P.Tutea pe patul de moarte declara.."acum daca m-ar scoate la zid pentru Romania as striga..Excelsior!!"si tu ai iesi la zid pentru Romania ..nationalistule???cred ca nu!

P.S.-nu am nimic personal cu tine si nu postez ca sa arat cine e mai tare in 'clanta'..din contra mi-a facut placere sa am polemici cu tine si nu o lua in nume de rau..!cred ca am fost cat se poate de pertinent!daca nu..,imi cer scuze pt acele cuvinte care te-au ofensat!o zii superba

Guest rdking
Posted

Zi trista in istoria Romaniei :(

Javra comunista mihai cacaciosul a tradat un om cu demnitate,onoare si curaj: ION ANTONESCU

A UNIT DE DOUA ORI TARA IN DOUA RAZBOAIE , a fost un bun militar , cel mai bun conducator de armata roman + multe altele de care nu avem suficient timp sa vorbim

Din 23 august regele, Romania, nu mai existau. Toti dansau dupa cum canta Stalin, iar Stalin i-a propus lui Antonescu sa intre de brat cu sovietici in Romania, dar nu a vrut, un adevarat PATRIOT si Iubitor de tara.Antonescu a avut planul perfect, totul mergea bine, Romania avea puterea sa tina piept rusilor, dar regele a lasat romania deschisa rusilor, fara un foc de arma. Antonescu nu a pierdut nimik ca si persoana, NOI am pierdut cel mai valoros comandant!

Antonescu a spus aliatilor: Da, intorc armata impotriva germaniei, dar RUSI NU TREC PRIN ROMANIA.

Si lighiuana asta de mihai are curajul sa se arate in fata tarii! L-as scuipa intre ochi pe criminalul asta de rege care si-a dat Basarabia, Bucovina, si i-a instalat pe rusi la conducerea Romaniei. Om ca Antonescu nu va mai exizta si nu cred k a existat, un om de onuare devotat trup si suflet patriei sale!

Posted

Da, este adevărat, că marile puteri au trădat România.

Dar şi partidele aşa-zise istorice au trădat ţara atunci când l-au arestat pe Ion Antonescu.

Chiar şi în zilele noastre, jidovii nu-l lasă în pace.

Fire-ar Holocaustul al dracului să fie!

Posted

Ceva totusi nu se potriveste: Antonescu si Legiunea aveau aceleasi interese. De ce nu s-au inteles?

Legiunea a murit odata cu Capitanul. Dupa, a venit sima si au inceput pac-pacurile, revolutiile, inclusiv sfarsitul Legiunii.

Nesimtitu' asta a fugit in Germania ca un las. A facut o revolutie armata, contrar ideilor Capitanului! sima, seful sefilor...

Posted

Riposta Romaniei fata de URSS in 1940 ar fi putut salva oarecum situatia Basarabiei

Dar cu colosul de la rasarit era foarte greu sa te pui.

Maresalul Antonescu avea niste intelegeri cu rusii, care poate ar fi fost respectate de rusi, in parte, pentru ca este greu de crezut ca s-ar fi tinut de cuvint.

Dar predarea maresalului in mina rusilor oricum nu ii face cinste fostului niciodata-rege Mihai si tot un act de tradare ramine.

Mai mult riposta impotriva Basarabiei, la inceputut razboiului nu a avut rezultatul pe care ar fi trebuit sa il aiba pentru Romania nu a fost inarmata corespunzator!

De ce ? Poate stie Mihai!

Pentru ca banii din care industria aviatica trebuia sa construiasca bombardierele romanesti au fost jefuiti de regele Carol al II-lea, care si-a intretinut cu ei amanta. Carol al II lea a jefuit Romania in perioada interbelica asa cum o face fiul lui astazi. Numai ca fiul nu are atita spor la furat din cauza .....crizei economice

Posted

In lume au fost o multime de regi corupti,ei isi tratau tara cu indiferenta,voi faceti tradator un rege care nici nu avea tarie de caracter? Pe vremea aia cu niste minciuni puteai deveni si imparat in romania.Se poate sa se fi condus dupa politicieni,iar acestia sa ii sugereze asta,cum am mai spus au fost o multime de regi si mai rai,nu tradatori,unii erau dictatori altii corupti

Posted

din cauza noastra am ajuns unde am ajuns...nu conducatorul ne influenteaza

gresesti total,conducatorul ori ne duce spre un drum bun,ori ne lasa sa ne purtam de griji si sa fim cea mai urata tara

Posted

hmmm....oarecum ai dreptate

dar totusi un conducator ne duce spre drumul bun in interesul lui...il doare in cot de tara

exemplu: credeti ca pe barrack obama il intereseaza asa mult de SUA? il doare in cot. ii ajuta pentru a castiga mai multi bani pe el il intereseaza familia sa

Posted

hmmm....oarecum ai dreptate

dar totusi un conducator ne duce spre drumul bun in interesul lui...il doare in cot de tara

exemplu: credeti ca pe barrack obama il intereseaza asa mult de SUA? il doare in cot. ii ajuta pentru a castiga mai multi bani pe el il intereseaza familia sa

Nu stii ce vorbesti prietene

Posted

Ceva totusi nu se potriveste: Antonescu si Legiunea aveau aceleasi interese. De ce nu s-au inteles?

:)))

Legiunea a murit odata cu Capitanul. Dupa, a venit sima si au inceput pac-pacurile, revolutiile, inclusiv sfarsitul Legiunii.

Nesimtitu' asta a fugit in Germania ca un las. A facut o revolutie armata, contrar ideilor Capitanului! sima, seful sefilor...

Posted

eu nush dc va mai certati atata ca x a facut si y nu - dc nu sunteti multumiti ca Rromania este singura tara cu presedinte, rege si imparat? Ce daca ultimii 2 e tigani? ei nu e tot romani? si ei fac imaginea tuturor romanilor peste hotare? deci ei este reprezentantii natiunii in lume - slava lor, eroii neamului :hello::hail:

Bateti apa in piua fara sa ajungeti la nici un rezultat; va inghesuiti pe forum de tineret dandu-va cu parerea si aratand cu degetul pe diverse personaje istorice; ca au facut bine sau rau, acum nu prea mai conteaza. Este important de cunoscut adevarul, dar uneori nu se va afla niciodata, asa ca in loc de grija zilei de maine - se tin prelegeri somtuoase si apoi se fac acuze dure, totul pt a da romanului show-ul zilnic, care sa ii umple inima de bucurie ca a mai aparut un personaj in care se poate arunca cu rahat. Ca la asta, romanii exceleaza: sa defaimeze, sa se faca singuri de ras si sa improaste cu noroi pe cei din jur, fara sa ii pese de vorba: rufele se spala in familie, nu in public. Dar pana la urma, circul conteaza, si distractia, ca de treaba se tin altii, nu romanii, esista unii, un popor de se cheama germani si care nu numai ca isi vad de ale lor, dar reusesc sa traiasca si bine...dar asemenea exemple nu sunt destul de bune pt a intra in capatana romaneasca. :clap:

Posted

Rofl mersi de copy. Ulterior am aflat ca neintelegerile au aparut pe fondul problemei Basarabiei(cel putin asa se pare).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...