Ohnimusha1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Sunt curios cati dintre voi ar fi facut lucrurile diferit. Eu unul nu il consider tradator pt simplul fapt ca nu avea de ales. Adica ori abdica , ori abdica. A preferat sa plece fara sa fie ucis si cu unele beneficii pt el. Pe scurt si-a pus interesul personal in fata interesului de tara. Oricare din noi ne salvam pielea noastra intai si dupa pe a altora. Repet , eu asa vad lucrurile si sunt curios cati dintre cei care au postat ca e tradator , ar fi facut altfel.mai sunt si uni oameni care ar muri pentru tara.
LuckyShot Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 mai sunt si uni oameni care ar muri pentru tara.da, doar ca n-ar fi murit doar el. vorbiti asa aiurea fara sa aveti habar despre ce s-a intamplat
Mobile Player Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 si totusi, daca puteti sa-mi explicati si mie, regele fiind conducatorul suprem al armatei, de ce nu i-a eliminat pe comunisti cu ajutorul acesteia? :-?
octavian_tavi_3 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 si totusi, daca puteti sa-mi explicati si mie, regele fiind conducatorul suprem al armatei, de ce nu i-a eliminat pe comunisti cu ajutorul acesteia? :-? Pai sa-i elimine pe comunisti din romania ar fi fost posibil, daca nu ar fi fost URSS (milioane de soldati, tancuri, avioane, tunuri, etc) care dorea Romania sub influenta sa.
Sly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Atata timp cat este fiu de sange a Regelui Carol al II-lea, Stră-strănepot al Reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a. si a fost suveran al României se poate numi rege ca titlu , este adevarat ca nu a gandit sau actionat ca un adevarat conducator dar aceea este o alta poveste. Nu-l apar ca nu am de ce imi spun doar parerea.Regele Mihai a fost forţat să abdice, deşi nu a acceptat propunerile lui Antonescu. Antonescu dorea un armistiţiu cu ruşii, cea ce era perfect, având în vedere că armata germană pierduse practic războiul.Diferenţele dintre Antonescu şi Mihai sunt enorme, Anonescu a preferat să se sacrifice pentru poporul român, în ultimă instanţă, deşi România o luase pe o cale greşită după deciziile luate de catre Mihai, care a preferat să-l vândă pe Antonescu şi să lase ţara pe mâna ruşilor, ce a urmat ştie toată lumea.Eu nu contest valoarea lui Mihai, dar ce a făcut el, face parte marile trădari ale ţării, un român să vândă un alt român la străini, este inacceptabil.Mihai la origini nici nu este român aşa cum nu este de fapt toată dinastia lui.Nu ştiu de ce i se mai spune "român".Antonescu a fost felicitat în sala de judecată de către Iuliu Maniu pentru verticalitate şi naţionalism, în schimb Mihai a preferat să-şi vândă poporul ruşilor pentru a-şi salva pielea.Antonescu a refuzat să fie graţiat şi a dorit să fie condamnat la moarte, dorinţa lui dupa moarte fiind să fie incinerat şi aruncat pe pământul patriei, pentru a fi sigur că moare pe pământ românesc (cu toată democraţia, nimeni nu i-a ridicat o statuie).Ce dovadă de patriotism mai poate arată un om precum Antonescu?Familia de Hohenzollern a demonstrat că nu sunt români prin idei naţionaliste.Poate doar Carol I care pentru mine a fost unul din marii români şi a şi demontrat-o, restul fiind nişte succesori de joasă speţa.Carol II-lea a fost un cretin libidinos şi vulgar.A reuşit să fugă din ţară cu un tren plin de valori şi mai mult decât atât, omorându-l şi pe Codreanu Zelea sub pretext că acesta l-ar fi atacat in scris pe Iorga, în timp acesta se afla în exerciţiul funcţiunii.Este vorba de acea scrisoare trimisă de Zelea lui Iorga după cum urmează aici.
Dumnezeu Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 nu merita nici sai ziceti ""rege""provine din familie mare putea cere ajutoare etc mihai asta nu valoreaza nici macar mizeria de sub unghia mica a piciorului lui Ceausescu.cand am vazut pe la tv ca ia restituit din asa zisele foste averi mia dat lacrimi de nervi,
Ohnimusha1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 da, doar ca n-ar fi murit doar el. vorbiti asa aiurea fara sa aveti habar despre ce s-a intamplatintradevar..renuntam la onoare doar de mila intereselor... Oare Mihai Viteazul cear fi facut?
LuckyShot Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 sa nu crezi ca sunt de acord cu ce-a facut, ca l-a inlaturat pe antonescu si ca s-a aliat cu rusii si mai apoi a devenit marioneta lor. am zis doar ca nu-l poti numi tradator, in adevaratul sens al cuvantului. si-a condus tara prost, da, a luat deciziile cele mai proaste, dar n-a tradat-o.
Ohnimusha1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 nu imi amintesc sa fi pronuntat cuvantul "tradator""vorbiti asa aiurea fara sa aveti habar despre ce s-a intamplat" ca o informatie. am luat capacitatea cu 10.00 la istorie deci teoretic stiu ce sa intamplat
LuckyShot Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ce te face sa crezi ca ma adresam tie? bravo ca ai luat capacitatea cu 10. cand o sa iei 10 la licenta sau master la istorie, atunci mai vorbim
Mobile Player Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Antonescu a fost un monstru, chiar unul dintre cele mai infame caractere romanesti din istorie. Datorita lui au murit sute de mii de evrei, pe teritoriul romanesc si nu numai, iar restul au dus experiente oribile. El a introdus tara in razboi, el a demarat si insistat extirparea evreilor, el a alimentat locomotiva nazista cu resurse considerabile, el a ordonat trupele peste Rusia, el a etcetera. Antisemitismul si nationalismul sunt aproape mereu acelasi lucru, pentru ca provin din aceeasi sursa, o mentalitate primitiva. Exista o diferenta imuabila intre nationalism si patriotism.Trebuia eu sa intru pe forum iar..Antonescu nu a masacrat evrei pe teritoriu Romaniei, ci i-a deportat in Transnistria. Pt succesul tarii trebuia sacrificat cineva, nu?
AleXandrUC Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Antonescu nu a masacrat evrei pe teritoriu Romaniei, ci i-a deportat in Transnistria. Pt succesul tarii trebuia sacrificat cineva, nu?ma faci sa rad pustiule...!ia fii atent aici...!"Pogromul de la Dorohoi, Pogromul de la Bucureşti, Pogromul de la Iaşi, «trenurile morţii», deportările în Transnistria şi prin: * Limitarea drepturilor şi libertăţilor: Evreilor li s-au anulat autorizaţiile pentru vânzarea ?produselor monopolului statului” (tutun, sare); au fost ?românizate” casele de film, sălile de cinematograf, birourile de voiaj şi turism; au fost confiscate vasele maritime sau fluviale aflate în proprietatea evreilor. Li s-a interzis să folosească aparatele de radio recepţie, pentru a nu răspândi ?ştiri de propagandă contra intereselor ţării..., alarmând permanent populatia”. Li s-au retras permisele de conducere a autovehiculelor. * Confiscări şi deposedări de bunuri: Au fost confiscate şi trecute în patrimoniul statului, cu tot inventarul lor, proprietăţile rurale ale evreilor, sub orice titlu le-ar deţine, de asemenea, proprietăţile urbane. Până la 31 decembrie 1943, măsura a cuprins 75 385 de apartamente, din care 1 656 au fost repartizate unor institutii, iar 58 980 particularilor. * Impuneri la felurite contribuţii sau prestaţii. Prestarea de "muncă obligatorie", obligaţia evreilor de a contribui la ?constituirea de stocuri de îmbrăcăminte în interes social” - valoarea hainelor şi a altor contribuţii în natură a fost, pâna în ianuarie 1943, de 1 800 135 650 de lei[16]."Într-o scrisoare de răspuns trimisă unui intelectual care i-a elogiat politica antisemită, Antonescu s-a obligat să elimine total pe evreii din România: ?Nimeni şi nimic nu mă va împiedica, atâta timp cât voi trăi, de a împlini opera de purificare.." sursa Wikipedia..inca ceva interesant: "Ordinul de curăţirea terenului, de exterminare a unei părţi a evreilor din Basarabia şi Bucovina şi de deportare a restului a fost dat de Antonescu din proprie iniţiativă şi nu ca rezultat al presiunilor germane!"Ai auzit de masacrul de la Odesa???ia documenteaza-te!!si vorbim apoi!
Sly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Antonescu a fost un monstru, chiar unul dintre cele mai infame caractere romanesti din istorie. Datorita lui au murit sute de mii de evrei, pe teritoriul romanesc si nu numai, iar restul au dus experiente oribile. El a introdus tara in razboi, el a demarat si insistat extirparea evreilor, el a alimentat locomotiva nazista cu resurse considerabile, el a ordonat trupele peste Rusia, el a etcetera. Antisemitismul si nationalismul sunt aproape mereu acelasi lucru, pentru ca provin din aceeasi sursa, o mentalitate primitiva. Exista o diferenta imuabila intre nationalism si patriotism.Doamne..În cazul ăsta înseamnă că nu eşti român şi faci nişte afirmaţii antinaţionaliste, pentru a discredita poporul român...noi vă cunostem.Evreii au pus monopol pe economia statului, informează-te că la baza legionarismului era eradicarea tuturor evreilor, care au contribuit la prabuşirea economiei româneşti, nu era antisemitism pur.Sima a ucis o parte din evrei, nu Antonescu, legionarii s-au detaşat în cele din urmă de regimul antonescian, asta a fost dupa ce Zelea a fost ucis cu bestialitate de către Carol al II-lea.Tu chiar crezi că toţi aştia care au fost legionari erau tâmpiţi?Şi dacă la bază noi românii nu suntem de sorginte păgână, ca să vii tu mai apoi să-mi zici că suntem primitivi, atunci înseamnă că tu nu eşti român pur.Eu cred că totul e doar o dezinformare totală.Antisemitismul şi naţionalismul sunt două idei diferite, dar unui român absolut nu-i lipsesc spirtual niciodată aceste două noţiuni de bază şi crede-mă am trait 28 de ani ca să-mi dau seama de cea ce-am declarat mai sus.Mai presus de orice este patria, pentru ea s-au facut jertfe şi sacrificii.Dacă Antonescu a deportat evreii care nu ştiau nici să scrie, nici să vorbească în română, atunci cu ce a greşit?Ai declarat ca Antonescu a băgat ţara în război, este adevarat, dar dacă nu intra în razboi, astăzi Romania exista doar în carţile de poveşti, se ştie foarte bine despre soarta Ardealului şi a Basarabiei.În tot acest amalgam cum îi spui tu "naţionalism-primitiv" sunt implicaţi toţi marii voievozi ai neamului: filozofi, scriitori, istorici şi genii militare.Dacă tu crezi că un om precum Eminescu, după cum a fost numit de de unii "expresia integrală a naţiunilor române" sau "sumă lirica de voievozi", deci dacă este un nimeni şi un primitiv josnic, atunci nu avem ce discuta despre români şi România.
AleXandrUC Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Evreii prietene au pus monopol pe economia statului, informeaza-te ca la baza legionarismului era eradicarea tuturor evreilor, care au contribuit la prabusirea economiei romanesti, nu era antisemitism pur..Daca Antonescu a deportat evrei care nu stiau nici sa scrie, nici sa vorbeasca in romana, atunci cu ce a gresit?evreii conduc lumea si acum!insa ce spui tu aici dai dovada de lipsa de ratiune sau posibil,in spatele biroului tau undeva pe perete se afla steagul Zvasticii!!nu era antisemitism pur???nu-mi vine sa cred!din cauza unei gandiri ca a ta am avut numai cruzime in lume!!
Sly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 evreii conduc lumea si acum!insa ce spui tu aici dai dovada de lipsa de ratiune sau posibil,in spatele biroului tau undeva pe perete se afla steagul Zvasticii!!nu era antisemitism pur???nu-mi vine sa cred!din cauza unei gandiri ca a ta am avut numai cruzime in lume!!Să mori tu?Şi atunci de ce-l citezi pe Ţuţea?Ţuţea fost de extreamă dreapta şi chiar el s-a declarat un nazist convins, tot din spirit naţionalist, tot el este ferm convins că România se ridică prin sacrificii.În aceiaşi ordine de idei şi eu mă declar fascist.Te-a depaşit total istoria şi site-urile cu care lucrezi.
AleXandrUC Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Să mori tu?Şi atunci de ce-l citezi pe Ţuţea?Ţuţea fost de extreamă dreapta şi chiar el s-a declarat un nazist convins, tot din spirit naţionalist, tot el este ferm convins că România se ridică prin sacrificii.În aceiaşi ordine de idei şi eu mă declar fascist.Te-a depaşit total istoria şi site-urile cu care lucrezi.ma faci sa rad...!da-mi citat din Tutea declarandu-se nazist convins..!noi nu vorbeam de istorie vorbeam de o idee...!ok acum m-am convins..daca esti fascist e cu totul altceva!!ce pot sa mai comentez la o asemenea afirmatie..?! totusi am avut dreptate cu steagul nu?
Sly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ma faci sa rad...!da-mi citat din Tutea declarandu-se nazist convins..!noi nu vorbeam de istorie vorbeam de o idee...!ok acum m-am convins..daca esti fascist e cu totul altceva!!ce pot sa mai comentez la o asemenea afirmatie..?! totusi am avut dreptate cu steagul nu?N-ai înţeles ce-am vrut să spun prin spirit naţionalist.Şi chiar dacă e să fiu fascist, care-i problema unora?Te rog să nu devii impertinent, o să-ţi fac o analiză literară rapidă.Degeaba ai căutat pe net, dacă n-ai la bază măcar o carte citită.Uite şi documenteză-te, dar vezi să nu te plictiseşti:http://video.google.com/videoplay?docid=-3176642420131380507http://video.google.com/videoplay?docid=89...38308&hl=enP.S. gramatica naţionalistule!
AleXandrUC Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 N-ai înteles ce-am vrut să spun prin spirit naţionalist.Şi chiar dacă e să fiu fascist, care-i problema unora?Te rog să nu devii impertinent că o să-ţi fac o analiză literară rapidă.Degeaba ai căutat pe net, dacă n-ai la bază măcar o carte citită.Uite şi documenteză-te, dar vezi să nu te plictiseşti:http://video.google.com/videoplay?docid=-3176642420131380507http://video.google.com/videoplay?docid=89...38308&hl=enP.S. gramatica naţionalistule!Sunt cat se poate de pertinent!atata timp cat tu afirmi ca uciderea evreilor a fost un lucru nationalist ce trebuia facut ce pot sa mai comentez??P.S.-daca am greseli de ortografie te rog adu-mi si la cunostinta!aaa!! sau nu ti-ai dat seama ca a fost un copy paste??? se observa ghilimelele nu?...doar ca nu am timp sa stau sa editez..cred ca mesajul e mult mai important!!
Ohnimusha1 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ce te face sa crezi ca ma adresam tie? bravo ca ai luat capacitatea cu 10. cand o sa iei 10 la licenta sau master la istorie, atunci mai vorbimte rog frumos inceteaza sa ma mai ataci :) cu aceste cuvinte am parasit acest thread primitor si "liber la dezbatere"
Sly Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Sunt cat se poate de pertinent!atata timp cat tu afirmi ca uciderea evreilor a fost un lucru nationalist ce trebuia facut ce pot sa mai comentez??P.S.-daca am greseli de ortografie te rog adu-mi si la cunostinta!aaa!! sau nu ti-ai dat seama ca a fost un copy paste??? se observa ghilimelele nu?...doar ca nu am timp sa stau sa editez..cred ca mesajul e mult mai important!!A fost, nu în totalitate, deşi evrei mai sunt şi acum.Evreii au fost ucişi pentru subminarea economiei statului, nu dintr-un fanatism nazist, neînţeles.Trebuie să punctăm comunismul cât şi nazismul în istorie, fiecare a adus şi lucruri bune pentru poporul român.Te rog să urmăreşti întregul reportaj cu Ţuţea, pe urmă mai discutăm şi istorie.
AleXandrUC Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 A fost, nu în totalitate, deşi evrei mai sunt şi acum.Evreii au fost ucişi pentru subminarea economiei statului, nu dintr-un fanatism nazist, neînţeles.Trebuie să punctăm comunismul cât şi nazismul în istorie, fiecare a adus şi lucruri bune pentru poporul român.Te rog să urmăreşti întregul reportaj cu Ţuţea, pe urmă mai discutăm şi istorie.Am carti,reportaje..citate...filmulete...interviuri...!Tutea este unic! ma repet pt ca insisti...!vorbim de o idee de fond...!!faptul ca tu esti de acord cu masacrarea evreilor fie el si pt ca pusesera monopol pe economia noastra spun multe despre conceptiile tale!nu vorbim despre istorie!nu am atacat cunostintele tale in istorie ci ideea pe care o ai!!istoria o fac oricum cei puternici!