Razvan Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 si cu cei 150.000 cum ramane?dar defapt dai in ... au luptat pentru tara sa ii lasam la rusi sai omoare si familiile lor sa suferefara suparare dar cati ani ai? cred ca mai bine ar fi sa te mai documentezi cu privinta la viata lui.. in sufletul oricaruia intai este familia, si apoi celelalte.. totusi e om.. si mai ales un om mort nu poate face nimic ;)le: nice post starandy mai bine vorbim prin pm-uri ca vreau sa-mi scad nivelul de warn.. btw am 17.. now u say..inca ceva.. tu cred ca nu stii ceva: cand a murit carol al doilea , regele mihai avea 6ani.. cand a abdicat nu avea nici macar 30 de ani.. de obicei pe la varsta aia oamenii cred ca "toate pasarile ce zbor se mananca"daca vrei sa te convingi singur .. http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_al_Rom%...2niei#Abdicareacat despre tradator sau erou.. ti-am mai zis.. un om mort nu poate face nimic.. nu e nici una nici alta..
andy009 Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 fara suparare dar cati ani ai? cred ca mai bine ar fi sa te mai documentezi cu privinta la viata lui.. in sufletul oricaruia intai este familia, si apoi celelalte.. totusi e om.. si mai ales un om mort nu poate face nimic ;) cand la executat pe antonescu regele mihai nu era casatorit si nu avea nici copii el sa casatorit 4 ani mai tarziuerau un fel de "iubiti" atunci si nu aveau copii
a1urea Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 cand la executat pe antonescu regele mihai nu era casatorit si nu avea nici copii el sa casatorit 4 ani mai tarziuerau un fel de "iubiti" atunci si nu aveau copii500.000 de nemti au ajuns in Siberia (pe aia cine ii mai plange ?). Implicarea in razboiul asta a fost greseala lui Antonescu pe care si-a platit-o cu varf si indesat; a crezut ca Hitler ii va aduce o mare branza si s-a inselat, amarnic. P.S.: Si tu esti unul din aia care crede ca, Regele Mihai a plecat cu 20 vagoane pline cu aur din Romania ? ;)
Domino628 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 P.S.: Si tu esti unul din aia care crede ca, Regele Mihai a plecat cu 20 vagoane pline cu aur din Romania ? ;)Am auzit de 297 avioane care furau petrol pe ruta Ploiesti-Londra-New York,asa ca 20 de vagoane de aur te mai mira? :blink:
Guest Ruler Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 hmmm ... faptul ca a abdicat fiind fortat de imprejurari , nu ii poate imputa nimeni nimic ... ce a scos pe toata lumea din sarite este ca vine dupa muuuult timp , fara sa fi contribuit cu ceva la dezvoltarea tarii (daca Romania mai era sub domnia monarhiei , poate o ducea mai bine ; ma refer la punctul de vedere al relatiilor diplomatice create de regi pana atunci ) ,zicand mai intai : "Nu vreau nimic ... am tot ce imi trebuie ..." apoi cerand o avere . Nu mai stiu sigur dar atunci era sub desfasurare un proces de retrocedare , tot la fel , o familie nobiliara , care a avut castig de cauza pana la urma . La foarte putin timp (daca nu in aceeasi saptamana mi se pare ) il auzi pe "rege" cum ca isi cere nu stiu ce ( si e vorba de o avere foarte considerabila). Pai cum sa nu iti vina dracii frate si sa nu`l consideri tradator ... si nu bagati comment`uri de genul "Pai nu are voie sa ia ce e al lui ?" . NU ! Multe era in patrimoniul statului , muzee , obiective turistice , sute de hectare de padure ... pentru a le fi meritat , trebuia sa o fi dovedit atunci cand a abdicat , nu sa fuga ca cainele cu coada intre picioare !
Razvan Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 hmmm ... faptul ca a abdicat fiind fortat de imprejurari , nu ii poate imputa nimeni nimic ... ce a scos pe toata lumea din sarite este ca vine dupa muuuult timp , fara sa fi contribuit cu ceva la dezvoltarea tarii (daca Romania mai era sub domnia monarhiei , poate o ducea mai bine ; ma refer la punctul de vedere al relatiilor diplomatice create de regi pana atunci ) ,zicand mai intai : "Nu vreau nimic ... am tot ce imi trebuie ..." apoi cerand o avere . Nu mai stiu sigur dar atunci era sub desfasurare un proces de retrocedare , tot la fel , o familie nobiliara , care a avut castig de cauza pana la urma . La foarte putin timp (daca nu in aceeasi saptamana mi se pare ) il auzi pe "rege" cum ca isi cere nu stiu ce ( si e vorba de o avere foarte considerabila). Pai cum sa nu iti vina dracii frate si sa nu`l consideri tradator ... si nu bagati comment`uri de genul "Pai nu are voie sa ia ce e al lui ?" . NU ! Multe era in patrimoniul statului , muzee , obiective turistice , sute de hectare de padure ... pentru a le fi meritat , trebuia sa o fi dovedit atunci cand a abdicat , nu sa fuga ca cainele cu coada intre picioare !poate.. dar nesimtit si tradator is 2 lucruri foarte diferite..
Whiplash Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Problema este pusa gresit. Din moment ce el la momentul respectiv nu mai avea nici o putere de decizie, nu poate fi considerat nici erou nici tradator. A fost o simpla marioneta in mana politicienilor vremii care s-au folosit de el pentru a-si atinge interesele meschine, dupa care s-au dezis de el. Si nu-l putem invinui in totalitate - la ~20 de ani nu ai experienta si taria de caracter necesara unui rege. Poate singurul lucru de care ar putea fi invinuit e ca l-a inlaturat pe Antonescu.
diVu Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 care domnitori? stefan cel mare care si-a vandut fiul nush carui pasa sa-l arda in fund doar doar sa nu ne atace otomanii ? cat despre regele Mihai, n-a fost vina lui, romanii sunt o natie de cacat si asa va ramane mereu, n-au avut niciodata un cuvant de spus, asta in afara de revolutie, CAND AU FACUT O ALEGERE SI MAI PROASTA (nu, nu ma refer ca era mai bine atunci lol)
a1urea Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 n-au avut niciodata un cuvant de spus, asta in afara de revolutie, CAND AU FACUT O ALEGERE SI MAI PROASTA (nu, nu ma refer ca era mai bine atunci lol)Nici atunci nu am avut de ales. :)
andy009 Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 care domnitori? stefan cel mare care si-a vandut fiul nush carui pasa sa-l arda in fund doar doar sa nu ne atace otomanii ? cat despre regele Mihai, n-a fost vina lui, romanii sunt o natie de cacat si asa va ramane mereu, n-au avut niciodata un cuvant de spus, asta in afara de revolutie, CAND AU FACUT O ALEGERE SI MAI PROASTA (nu, nu ma refer ca era mai bine atunci lol) stii cate razboaie a castigat stefan cel mare si cate a pierdut? sa ii multumesti lui ca nu vorbesti turca si nu te rogi la allah de 6 ori la alah ....
Cosmejn Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 cum zicea si cRs, toti cei care au fost inaintea lui si-au dat viata pentru tara, iar el a preferat sa ramana in viata. nimeni nu stie exact ce s-a intamplat cu exactitate si probabil ca nu vom stii niciodata :)parerea mea e ca a fost tradator. el si toate javrele astea de politicieni care conduc tara, ei au transformat-o intr-o tara de rahat si si-au pus interesele lor in fata intereselor unei natiuni. toti vor bani, vor averi, insa la romanii de rand nu se gandesc. astia, impreuna cu tiganii (si cand zic tigani, nu ma refer la acei rromi cultivati sau care macar isi castiga painea decent, fara sa fure, sa omoare sau mai stiu altceva) ar trebui ... starpiti :S
turbomaxim Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Acest forum pute a mentalitate de roman prost.Cum poti sa spui ca regele Mihai nu a avut nici o vina?Sau mai zice unu ca nu a avut de ales.Ba a avut, putea sa stea la locu lui sa il lasa pe Antonescu sa isi faca treaba nu sa intervina peste el.Dupa ce la omorat pe Antonescu, ce a facut cu tara?lau fraierit comunistii si lau exilat.Cat despre Antonescu, tot respectu, mare om un patriot adevarat.
Denzel_Lsd Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 daca nu ne dorim sa murim pentru tara inseamna ca suntem tradatori si ne batem joc de cei care au murit pentru taratu ti-ai da viata pentru tara ??? dooongg : nu prea cred..."Regele" regele cui ?? are mihai asta regat ?? poate eu nu stiu....
turbomaxim Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 tu ti-ai da viata pentru tara ??? dooongg : nu prea cred..."Regele" regele cui ?? are mihai asta regat ?? poate eu nu stiu....dar tu de unde sti?il cunosti personal pe andy009 ?poate tipu chiar si-ar da viata pentru tara, pare patriot. Deja m-am plicitisit de oameni ca tn...
MiTzA- Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 dar tu de unde sti?il cunosti personal pe andy009 ?poate tipu chiar si-ar da viata pentru tara, pare patriot. Deja m-am plicitisit de oameni ca tn...si eu de oameni ca tine. Esti roman si iubesti Canada :-j.Acest forum pute a mentalitate de roman prostpe bune ? si atunci la ce mai stai pe forumul asta ?Toti sunteti buni de critica.
turbomaxim Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 si eu de oameni ca tine. Esti roman si iubesti Canada :-j.pe bune ? si atunci la ce mai stai pe forumul asta ?Toti sunteti buni de critica.Si ce vrei sa fac?Sa mor de foame in Romania?Poate unii nu sunt asa de bogati ca tn.
MiTzA- Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Si ce vrei sa fac?Sa mor de foame in Romania?Poate unii nu sunt asa de bogati ca tn. Cine a zis ceva de bani ? Stai linistit, nu sunt bogat . Sa inteleg ca tu te ai vandut pt bani ? din moment ce ai la sig ca iubesti canada si hop, cand ti am zis, ai pus problema banilor + ca nu mi se pare normal , sa vi aici, sa arunci cu noroi in noi Acest forum pute a mentalitate de roman prost Ti se pare normal sa faci o astfel de replica si sa fi tratat in continuare ca un user normal ^^ ? :blink: PS: Din partea mea, respect 0 pt tine :) Asa ca om cu mentalitate de roman dala de care zici tu :)
Denzel_Lsd Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 dar tu de unde sti?il cunosti personal pe andy009 ?poate tipu chiar si-ar da viata pentru tara, pare patriot. Deja m-am plicitisit de oameni ca tn...ba tu asta canadianule...dute ma frate si nu ne mai inebuni pe noi , de patrioti ce sunteti....va dati viata , va dati pe draq , ati facut ma vrunu dintre voi armata macar ?? sa fiti soldati tarii , nu ati facuto , ati fugit de ea ...sau nici nu ati apucat vremea cand era obligatoriu...,var tremura pantaloni si dinti in fata unei nenorociri , cand chiar ar fi posibil sa mori pentru tara...'Deja m-am plicitisit de oameni ca tn...'si eu de viteji ca tine...dai din fanta in cola cu Romania si tu o freci in puff prin Canada....lasa'ne...lasa'neeeee
turbomaxim Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Cine a zis ceva de bani ? Stai linistit, nu sunt bogat . Sa inteleg ca tu te ai vandut pt bani ? din moment ce ai la sig ca iubesti canada si hop, cand ti am zis, ai pus problema banilor + ca nu mi se pare normal , sa vi aici, sa arunci cu noroi in noi Ti se pare normal sa faci o astfel de replica si sa fi tratat in continuare ca un user normal ^^ ? :blink: PS: Din partea mea, respect 0 pt tine :) Asa ca om cu mentalitate de roman dala de care zici tu :) Da ,iubesc Canada pentru ca aici se respecta si gunoierii, manelele nu sunt la mare cautare, si nu exista boosi, jupani, barosani.Dar nu se stie, poate tu ai doar 16-17 ani, nu se stie ce iti rezerva viata poate intr-o buna vei pleca si tu.
TrC Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Tradator . De ce ? Sa luam un exemplu :TiTanic , capitanul navei nu a incercat sa se salveze , a ramas si a murit impreuna cu nava si restul oamenilor . " Capitanul nu paraseste niciodata NAVA"Cum sa spui ca regele mihai nu este un tradator , a fost este si va ramane un tradator in fata mea si cred ca in fata multor romani.El a vrut sa fie rege , cu bune si cu rele treb. sa ramana si sa nu fuga din tara . P.S Cred ca daca ramanea regele mihai daca ii pot spune rege , poate schimba istoria romaniei si nu eram tratati ca acum . Poate nu eram denumiti "groapa de gunoi a europei".
Guest stefteo21 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Trebuia sa intrebe populatia tarii prin supunere la vot, daca suntem sau nu de acord sa-i dam proprietatile pe care le are acum.
RAPTURE- Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Trebuia sa intrebe populatia tarii prin supunere la vot, daca suntem sau nu de acord sa-i dam proprietatile pe care le are acum.Cat te-ai chinuit sa debitezi asemenea aberatie?Singurul lucru care ma deranjeaza e, ca de cand s-a intors in Romania isi tot cere drepturile asupra unor proprietati. Din cate imi amintesc, din cele povestite de profa de istorie, cand a plecat din Romania nu a uitat sa ia dupa el si cateva vagoane cu aur si toate cele. Acum iar vine cu pretentii ... la 100 de ani cat are; ce drac ii mai trebuie ... nu-l inghit
musLi Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 23 august. O zi a carei semnificatie s-a pierdut in cei cei 50 de ani de comunism si in cei 19 ani de asa-zisa democratie. La 23 august 1944, tanarul rege Mihai I hotarea ca Romania sa iasa din alianta nefasta cu Germania hitlerista. Americanii si britanicii ne cantau in struna si lasau sa se inteleaga ca ne vor ajuta sa rezistam tavalugului sovietic. S-a dovedit, mai apoi, ca ne-au tradat oribil. La Yalta si prin alte parti. In 1945, Regele Mihai ii trimitea o scrisoare lui William Joseph Donovan, seful Office of Strategic Services (OSS), precursorul CIA. Regele Mihai descria intr-un raport amanuntit cum sovieticii praduiau Romania si cerea sprijin. Nu a primit niciodata vreun raspuns. In 1945, britanicii si americanii s-au facut ca ploua atunci cand Regele a initiat greva regala pentru a se opune presiunilor comunistilor. Tot britanicii si americanii au acceptat pumnul in masa al lui Visinski si formarea guvernului Petru Groza, in care se juca comedia prezentei partidelor istorice. Au urmat alegerile falsificate din 1946 si intr-un final ceea ce asteptau cu totii: alungarea Regelui la 30 decembrie 1947. Ce a urmat stim cu totii, inclusiv transformarea zilei de 23 august 1944 in sarbatoare comunista cu toata ca tovarasii lui Gheorghiu Dej nu au au avut decat un rol marginal in evenimentele din 1944.23 august 1944 trebuia insa sa existe.Fara 23 august 1944, Romania ar fi avut o soarta si mai tragica. La 23 august 1944 nu Regele Mihai a "tradat", asa cum unii incearca sa falsifice istoria, ci marile puteri vestice au tradat Romania. Niciodata SUA si Marea Britanie nu au cerut scuze romanilor pentru tradarea de atunci. Regele Mihai prin actul sau de la 23 august a scurtat al doilea razboi mondial cu cel putin sase luni de zile contribuind astfel la salvarea a zeci de mii de vieti.
Guest stefteo21 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Cat te-ai chinuit sa debitezi asemenea aberatie?pastreaza-ti ideile, luminate user