skaroxFX Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 O calotă de 20 km s-a desprins de la Polul Nord "Parasolarul alb", cum se numesc gheţurile din zona arctică, riscă să dispară cu totul, accelerând astfel creşterea temperaturii. O fâşie mare de gheaţă, de aproape 20 de kilometri pătraţi, s-a desprins din calota arctică, în nordul coastei canadiene, potrivit imaginilor furnizate de sateliţi. Specialiştii susţin că, în timpul acestei veri, vor continua să se desprindă mai multe porţiuni din calota arctică, scrie BBC, citat de MEDIAFAX. Cu atât mai mult cu cât specialiştii care au vizitat recent zona, alături de forţele armate canadiene, au descoperit fisuri mari în fâşia de gheaţă, care se întind pe mai mult de 16 kilometri. Ruptura s-a produs în zona Ward Hunt, iar bucata respectivă s-a desprins de Ellesmere Island, care era legată, la un moment dat, de o zonă masivă de gheaţă, de aproape 10.000 de kilometri pătraţi. Această zonă s-a fărâmiţat în bucăţi foarte mici, care împreună acoperă mai puţin de 1.000 de kilometri pătraţi. De altfel, Polul Nord se confruntă cu topirea rapidă a unor bucăţi mari din calota arctică, deşi specialiştii se îndoiesc că zona afectată o va depăşi ca întindere pe cea din 2007, când 4,3 milioane de kilometri pătraţi de gheaţă s-au topit. Bucata de 20 de kilometri este a doua ca mărime, după cea din 2005, care avea aproximativ 60 de kilometri pătraţi şi care s-a desprins în apropierea insulei Ayles. Chiar dacă nu bat recorduri anul acesta, schimbările continue care au loc în regiune afectează atât apa din ocean, cât şi zona îngheţată. Specialiştii sunt interesaţi de coasta canadiană pentru că oferă multe informaţii despre istoria zonei arctice. Datările cu radiocarbon făcute pe bucăţile din lemn prinse în gheaţa din fiordul Disraeli arată că gheţurile din zona Ward Hunt au o vechime de cel puţin 3.000 de ani. Însă o analiză a ultimului secol indică faptul că gheaţa care forma Ward Hunt s-a retras de pe 90% din suprafaţa iniţială. Topirea gheţurilor din zona arctică are implicaţii globale. ?Parasolarul alb“ reflectă energia de la Soare înapoi în spaţiu, ajutând la răcirea Pământului. În cazul dispariţiei gheţurilor, radiaţiile sunt absorbite de apa oceanului şi de zonele fără gheaţă, consecinţa fiind încălzirea climatului Pământului la un ritm mai accelerat decât s-a prevăzut. De altfel, experţii au avertizat în mai multe rânduri că Polul Nord ar putea rămâne fără gheaţă anul acesta. Majoritatea gheţii de aici este nouă, depusă anul trecut, cu mari şanse să se topească în întregime chiar anul acesta, spunea Mark Serreze, de la Centrul Naţional de Date pentru Zăpadă şi Gheaţă din SUA (NSIDC). Sunteti pregatiti pentru inceputul sfarsitului ? sursa : infoportal
Cheloo Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ar trebui sa ne asteptam la mai multe evenimente similare
galklyfe Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 E foarte grav :(, dar din cate am auzit eu se spune ca polii pamantului se vor schimba, oricum si eu merg pe ideea ca sfarsitul lumii e aproape.
Domino628 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 din cate am auzit eu se spune ca polii pamantului se vor schimba, oricum si eu merg pe ideea ca sfarsitul lumii e aproape. in 2014 sau 2012 :D abia astept ps:o sa fie tare
StelistulRO Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Silent ,nu inteleg de ce o sa iti placa tie atat de mult daca se apropie sfarsitul asa cum se prezice de exemplu mie imi place viata .. chiar nu inteleg de ce ai scris asa sper sa fie in gluma..
Velasquez Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Silent ,nu inteleg de ce o sa iti placa tie atat de mult daca se apropie sfarsitul asa cum se prezice de exemplu mie imi place viata .. chiar nu inteleg de ce ai scris asa sper sa fie in gluma.. Defapt e beat acuma , si lui ii place ,,viata" la fel de mult ca tie . Da, asa am inteles si eu ca se vor schimba ,,polii pamantului" . Sper ca sfarsitul nostru sa fie prin 3012 :P , vreau sa-mi traiesc viata , brb la streaptease . N asol cu aceste incalziri globale .
lexboy Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 despre ce sfarsit al lumii vorbiti ? daca se topesc ghetarii , nivelul marilor si oceanelor vor creste cu cativa metrii , se va schimba clima (care s-a schimbat dintotdeauna ) si vor disparea animalele de la polul nord , si atat ... a da si vor fi multe furtuni si tornade in zona regiunilor din jurul oceanului atlantic ( dar si acestea au fost dintotdeauna ) si cam atat
Lucian Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 daca ati urmarit filmul de azi noapte cu schimbarea polilor ati fi vazut ce se poate intampla, temperaturi de -250 C la 30 de grade pe de-o parte si de alta a ecuatorului
Domino628 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Silent ,nu inteleg de ce o sa iti placa tie atat de mult daca se apropie sfarsitul asa cum se prezice de exemplu mie imi place viataOricum ne autodistrugem singuri...stai calm ca tot o mierlim...daca nu acum,peste cativa ani :-j @Menace,inca mai am de terminat niste Alexandru Ion :beer:
Luci Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Pff...daca se topesc ghetarii...o sa mi se ia netu On:Mda...the end is nearby :cool2:
gaboi Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Pai normal Datorita incalziri globale In 50-100-si de ani orasele de pe malul marilor , oceanelor vor disparea Asta daca nu facem nimic ... da' daca am lua atitudine ar fii altceva
skaroxFX Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Pai normal Datorita incalziri globale In 50-100-si de ani orasele de pe malul marilor , oceanelor vor disparea Asta daca nu facem nimic ... da' daca am lua atitudine ar fii altcevaOricum ne autodistrugem singuri...stai calm ca tot o mierlim...daca nu acum,peste cativa ani :-jIn mare parte e un proces natural, la fel cum a fost si cu era glaciara and stuff ...
duncan_ferguson Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 in 2014 sau 2012 :D abia astept ps:o sa fie tare nu te supara, esti retardat ? sau mai bine zis inconstient ? daca eu iau war, sa ia si el pentru postul lui, no offence <_< pai cam asa e, mai demult auzisem zvonuri cum ca SUA ar detine o racheta, sau ceva de genu, care pe o perioada mai indelungata de timp, aprox 20 ani, ar putea reface stratul de ozon, dar doar vorbe au ramas Pff...daca se topesc ghetarii...o sa mi se ia netu On:Mda...the end is nearby warn this .... no words !!!
Luci Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 OFF:chiar crezi ne pasa ca ai luat tu warn :)? te inseli...ON:Nu vad nici o problema in asta ...vor creste marile ...vor creste oceanele...vom muri...va renaste o alta rasa care va conduce lumea ;)...plus ca din cate stiu eu chestia asta nu se va intampla prea curand (topirea ghetarilor de tot )
duncan_ferguson Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 1. nu am luat warn 2. esti prea mic si nedezvoltat ca sa ai o perspectiva buna asupra viitorului tau si a lumii. daca e sa vina sfarsitul lumii nu o sa mori pur si simplu, o sa ajungi sa traiesti la temperaturi de peste 60 grade si intr-un final vei muri sufocat in chinurui, sau te vei duce intr-un adapost subteran. oricum esti mic, newbie, incuiat, ai viata inainte, dar ai grija sa nu-ti tai vreo vena prin pct2 am fost si ontopic , inca odata mentin parerea sa le dati warn celor 2, zbk+silent, total offtopic + posturi de un IQ subdezvoltat
Stargate Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Nasoala treaba, mai ales ca nu prea cred sa aibe cineva o solutie de a mai drege ceva...deci mergem inainte...sperand in modificari cat mai line, nu? Disparitia oraselor port, ve fi inevitabila...deci mai putin pamant uscat pe lume... :-?
Glau Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Lucrurile astea se intampla treptat, acum o calota de 20 km, anul viitor alta si tot asa...iar lumea indiferenta. #-o
Cheloo Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 nu te supara, esti retardat ? sau mai bine zis inconstient ? daca eu iau war, sa ia si el pentru postul lui, no offence <_<pai cam asa e, mai demult auzisem zvonuri cum ca SUA ar detine o racheta, sau ceva de genu, care pe o perioada mai indelungata de timp, aprox 20 ani, ar putea reface stratul de ozon, dar doar vorbe au ramas warn this .... no words !!!auzi frate esti unul dintre cei care pupa americanii, dupa ce au distrus lumea tu spui ca detin o racheta de refacere a stratului de ozon, fi serios detin poate o racheta sa o distruga tot #-o ps: datorita prostiei am ajuns unde am ajuns :)
duncan_ferguson Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 cheloo despre ce prostie vorbesti ?+1am zis ca sunt zvonuri, care s-au facut publice la nivel mondial la vremea respectiva.
Cheloo Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 cheloo despre ce prostie vorbesti ?despre prostia oamenilor care au dus la asemenea fenomene :)
FujiPa Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 dezghetu polilor era ceva normal...numai ca noi am accelerat procesu cu ...cateva mii de ani am vazut ieri pe discovery...cum un bloc de gheata uriash din antarctica parca, dupa ce a stat 10.000 de ani acolo, in 3 saptamani s-a topit e nasol ca se intampla astea acuma...nu putea sa fie peste vreo 200-1000 ani? btw ati vazut ca s-a descoperit un leac pt sida? doar mai trebe testat pt efecte secundare si daca merge se scoate pe piata ;)
Lucian Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 OFF:chiar crezi ne pasa ca ai luat tu warn :)? te inseli...ON:Nu vad nici o problema in asta ...vor creste marile ...vor creste oceanele...vom muri...va renaste o alta rasa care va conduce lumea ;)...plus ca din cate stiu eu chestia asta nu se va intampla prea curand (topirea ghetarilor de tot )o rasa cu branhii si mici motorase in fund :despair:n-o sa dispara nicio rasa umana, stati linistiti. suntem aici si vom fi mult si bine pentru ca avem instinctul de supravietuire bine pus la punct. ati mai vazut voi draci morti ?
skaroxFX Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 n-o sa dispara nicio rasa umana, stati linistiti. suntem aici si vom fi mult si bine pentru ca avem instinctul de supravietuire bine pus la punct. ati mai vazut voi draci morti ?Crezi ? Ia trimite tu un newyorkez in Sahara, la ecuator sau in Siberia ... sa vedem stie sa supravietuiasca ? Tare ma indoiesc.. majoritatea orasenilor nu sunt obisnuiti cu catastrofe naturale, unii nici macar cu inundatiile ...
Cheloo Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Crezi ? Ia trimite tu un newyorkez in Sahara, la ecuator sau in Siberia ... sa vedem stie sa supravietuiasca ? Tare ma indoiesc.. majoritatea orasenilor nu sunt obisnuiti cu catastrofe naturale, unii nici macar cu inundatiile ...Cu timpul vor trebui sa se adapteze :)