Jump to content
[k1ll]

Romania

Recommended Posts

Posted

Cum credeti ca va fi Romania in viitorul apropiat/indepartat? .. se va trezi la realitate?, va scade coruptia la noi in tara? Vom continua sa emigram in strainatate?

La ora actuala nu as putea sa zic ca stam foarte bine (din unele puncte de vedere).

Nu vreau sa fiu negativist dar asta ar cam fi adevaru :). Intrebarea mea e: E vreun roman capabil sa ne mai lumineze viitorul?

Posted

un singur roman nu cred ca este de ajuns sa ne lumineze viitorul...ar trebui cat mai multi dintre noi sa se mobilizeze pentru a se putea face ceva...dar sincer ma indoiesc cao sa se intample asa...ne complacem in situatie, si cu asta basta

Posted

multora le e mai comod sa se imbogateasca furand si chiar aia sunt in frunte.. nu cred ca o sa se schimbe prea curand asta..

si totusi nu am auzit parerea ta..

Posted

Nu cred ca se va schimba cu nimic. Trebuia sa se schimbe cat de cat atunci cand am intrat in UE ,dar nu a fost asa. Si cum a zis SilenR , un om nu este de ajuns sa poata schimba "fata" Romaniei. Daca salariile nu vor creste iar preturile produselor vor continua sa creasca lumea nu se va opri din a emigra in tarile straine .

Deci ca o concluzie,Romania va ramane la fel si in viitorul apropiat/indepartat.

Posted

multora le e mai comod sa se imbogateasca furand si chiar aia sunt in frunte.. nu cred ca o sa se schimbe prea curand asta..

si totusi nu am auzit parerea ta..

Nu numai furand .. un alt defect (sa`i zic asa) e coruptia care dupa parerea mea in ultimii ani a atins o "cota" cam mare. In opinia mea o mare parte din toata "tarasenia" asta o reprezinta uni oameni din guvern, (daca nu cumva toata lumea) ce rost are sa avem o mie si o suta de partide daca nici una nu ne ajuta la nimic?! :huh: majoritatea politicienilor sunt corupti intr`un fel sau altul. Speranta roman-ului a fost indreptata spre U.E. crezand ca li se va da mura in gura inca din data in care am intrat in uniune. 8-|

Ai mare dreptate SlineR, dar unora le este lene sa "puna picioru in prag" si sa faca putina dreptate prin jur, ca doara de ce? las` ca vine altu si face treaba asta murdara.. #-o

Posted

S-au obisnuit asa, le e "bine" ..de ce sa mai schimbe ? :)

Daca nu s-a schimbat pana acu, credeti ca o sa se mai intample ? Eu unul nu cred

Posted

' date='Jul 27 2008, 22:35' post='2944027']

Nu numai furand .. un alt defect (sa`i zic asa) e coruptia care dupa parerea mea in ultimii ani a atins o "cota" cam mare. In opinia mea o mare parte din toata "tarasenia" asta o reprezinta uni oameni din guvern, (daca nu cumva toata lumea) ce rost are sa avem o mie si o suta de partide daca nici una nu ne ajuta la nimic?! :huh: majoritatea politicienilor sunt corupti intr`un fel sau altul. Speranta roman-ului a fost indreptata spre U.E. crezand ca li se va da mura in gura inca din data in care am intrat in uniune. 8-|

Ai mare dreptate SlineR, dar unora le este lene sa "puna picioru in prag" si sa faca putina dreptate prin jur, ca doara de ce? las` ca vine altu si face treaba asta murdara.. #-o

da vezi tu? cam aici vroiam sa bat: intr-un partid de exemplu degeaba ajung 3 tineri care au ca scop initial sa indeparteze coruptia pentru ca vor vedea ce castig de nimic au fata de cei ce fura si au bani de se spala cu ei pe cap.. normal ca vor fi intr-un fel asimilati si vor fi si ei corupti <poate ca aici gresesc dar asa gandesc eu> .. adica pentru a se putea inlatura asta ar trebuie sa vina un intreg partid format din tineri ce nu au ca prim plan interesul personal, adica banii.. dar daca incep sa vorbesc de d`astea deja o dau in sf-uri.. asa ca raman la ideea initiala: nu se va schimba nimic prea curand..

Posted

da vezi tu? cam aici vroiam sa bat: intr-un partid de exemplu degeaba ajung 3 tineri care au ca scop initial sa indeparteze coruptia pentru ca vor vedea ce castig de nimic au fata de cei ce fura si au bani de se spala cu ei pe cap.. normal ca vor fi intr-un fel asimilati si vor fi si ei corupti <poate ca aici gresesc dar asa gandesc eu> .. adica pentru a se putea inlatura asta ar trebuie sa vina un intreg partid format din tineri ce nu au ca prim plan interesul personal, adica banii.. dar daca incep sa vorbesc de d`astea deja o dau in sf-uri.. asa ca raman la ideea initiala: nu se va schimba nimic prea curand..

Asta.i mentalitatea romanului ,recunosc si eu as face la fel

Poate in vreo 100-si de ani se va schimba ceva ... vor venii alte generatii altii oameni alte ganduri

Oricum in pas cu celelalte tarii nu vom fii niciodata ( America , Germania etc ) ca ele nu ne vor asstepta pe noi sa.i ajungem vor evolua si eele .... si noi tot in urma vom ramane da' poate macar va fii mai bine cand vine vorba de bani

Posted

Asta.i mentalitatea romanului ,recunosc si eu as face la fel

Poate in vreo 100-si de ani se va schimba ceva ... vor venii alte generatii altii oameni alte ganduri

Oricum in pas cu celelalte tarii nu vom fii niciodata ( America , Germania etc ) ca ele nu ne vor asstepta pe noi sa.i ajungem vor evolua si eele .... si noi tot in urma vom ramane da' poate macar va fii mai bine cand vine vorba de bani

Degeaba ai tu bani daca nu ai pe ce sa`i cheltui .. vorba aia ... banii nu aduc fericirea (ma rog in ziua de azi ..), daca nici macar nu incercam cum crezi ca ne vom situa? iti zic eu .. printre codasii lumii, + ca nu o sa ne cada din cer "rezolvarea".

Posted

lasati naibii coruptia . coruptia e cea care impiedica ? mai degraba munca la negru si lipsa ofertelor de munca . coruptia e minora . de atat timp cat a fost repetata fraza asta "Coruptia e de vina" , a ajuns deja o placa care cand cineva e nemultumit o foloseste imediat ... atat timp cat stii ce vrei , si iti vezi de scopul tau , te descurci binisor zic eu. comoditatea si mentalitatea asta de "lasa`ma sa te las" trage Romania in jos ...

' date='Jul 27 2008, 23:56' post='2944307']

Degeaba ai tu bani daca nu ai pe ce sa`i cheltui .. vorba aia ... banii nu aduc fericirea (ma rog in ziua de azi ..), daca nici macar nu incercam cum crezi ca ne vom situa? iti zic eu .. printre codasii lumii, + ca nu o sa ne cada din cer "rezolvarea".

oare chiar nu ai ce face cu banii ? lasati corectitudinea asta , ca atunci cand ai nevoie de ceva faci pe dracu in 4 si tot reusesti sa il obtii , mai usor sau mai greu. nu ii mai criticati pe cei care fura , ca si voua daca vi s-ar oferi ocazia , ati baga mana in buzunar sa vedeti daca e adanc si cat intra in el . aa , da inca un lucru ce mai trage omul in jos : fatarnicia si ipocrizia ... "Eu sa fac asa ceva :o ?! Doamne fereste ... NICIODATA !!! "

Posted

hai sa ne plangem de mila...imi aduc aminte ce zic batranii referitor la perioada ceausista si cea actuala...

"inainte aveai bani si nu aveai pe ce`i cheltui, acum ai pe ce, dar nu ai bani..." si cine e de vina pentru situatia creata? intr`adevar, in mare parte politicienii, dar vina noastra o vedem? dar asa e firea omeneasca, se vede musca din ochiul vecinului, nu barna din ochiul nostru...

ma repet, pana nu se mobilizeaza o masa consistenta de oameni impotriva sistemului, acesta o sa avanseze foarte greu...exemplu concret de mobilizare? camionagii din Marea Britanie, cand a crescut pretul la motorina...s`au mobilizat, au iesit in strada, si au estompat cresterea exagerata...pe cand la noi daca ar creste pretul zi de zi cu 10 bani, s`ar mobiliza foarte putini...si comparativ cu englezii, pretul la noi la motorina este putin mai mare, comparativ cu salariile care sunt de cateva ori mai mici...si exemplele pot continua...

Posted

' date='Jul 27 2008, 22:56' post='2944307']

Si ce crezi ca tu singur poti schimba ceva ?

Cum spunea cineva mai sus ca si tu sa fii pus in fata banilor ati spun eu ca.i ei

Singura rezolvare zic eu ca e trecerea timpului si asteptarea noilor generatii sau sa facem ce fac multi... pleaca din tara

Posted

Parca mai erau niste topice asemanatoare. :) Ce sa zic, romanul nostru prefera sa iasa in afara decat sa stea aici, si ce, n-are dreptate? Pentru ce sa stea aici? Sa castigi 12-13 mil pe luna si chiria costa 7-8mil? (in Bucuresti ma refer) Fiti seriosi.

Posted

Parca mai erau niste topice asemanatoare. :) Ce sa zic, romanul nostru prefera sa iasa in afara decat sa stea aici, si ce, n-are dreptate? Pentru ce sa stea aici? Sa castigi 12-13 mil pe luna si chiria costa 7-8mil? (in Bucuresti ma refer) Fiti seriosi.

Nu-i nici in afara viata asa roz,nu te asteapta nimeni acolo cu covrigi in coada

Strainii nu dau 2 bani pe diblome,trebuie sa stii sa te descurci,sa stii cum sa invarti banu(suna cam manelistic 8-| )

Posted

cand populatia o sa incerce sa gandeasca pozitiv si sa zica , ca romania nu e chiar asa de .. nasoala .. , si ca sunt multi altii mai in rahat ca noi , dar aia tac si fac , atunci se va vedea ceva imbunatatiri majore in romania , pana atunci .. deschidem topicuri de genu si tot intrebam :)

Posted

cand populatia o sa incerce sa gandeasca pozitiv si sa zica , ca romania nu e chiar asa de .. nasoala .. , si ca sunt multi altii mai in rahat ca noi , dar aia tac si fac , atunci se va vedea ceva imbunatatiri majore in romania , pana atunci .. deschidem topicuri de genu si tot intrebam :)

Sa gandim pozitiv? adica sa ne mintim pe noi sau unii pe altii

Daca nu pleacau marea majoritate a romanilor la "capsuni" acuma economia romaniei era ingropata in rahat(sry pentru limbaj),am auzit acu 2 3 saptamani la tv ca scade economia Spaniei Amercii din cauza pentrolului si normal ca si a Romaniei,acuma te intreb eu pe tine, de ce scade?

Posted

Nu-i nici in afara viata asa roz

Stii c vorbestii ?

Pai cata forta de munca are romanul ati spun eu ca face bani afara

Eu am niste rude afara care zic ca viatza care o duc ei acolo e mediocra ... adica casa mare ,3 masini si la noi sa ai casa mare si 3 masini deja poti spune ca esti bogaat si au servici de 2 lei

@TwentyTwo cum sa creasca coruptia ... pai in viitor va murii generatia comunista poate va fii mai bine , gandeste si tu pozitiv :P

Posted

Stii c vorbestii ?

Pai cata forta de munca are romanul ati spun eu ca face bani afara

Eu am niste rude afara care zic ca viatza care o duc ei acolo e mediocra ... adica casa mare ,3 masini si la noi sa ai casa mare si 3 masini deja poti spune ca esti bogaat si au servici de 2 lei

Da,stiu foarte bine ce vorbesc si ma refeream la romani :)

Cat s-au chinuit rudele tale sa stranga un ban,cati ani au stat acolo departe de cei dragi.

Am mai zis si o mai spun,nu-i asa de roz viata cum pare

Voi credeti ca tiganii astia care vin in tara cu masini is avuti tare,am vazut anu trecut cat de avuti is,sub un pod de la periferia Romei.

Si pe mine ma bate gandu sa ma duc macar vre-o 9 10 ani sa strang un ban..

Posted

Ruler' date='Jul 28 2008, 02:50' post='2944681']

lasati naibii coruptia . coruptia e cea care impiedica ? mai degraba munca la negru si lipsa ofertelor de munca.

Munca la negru e tot o forma de coruptie. Si da, si coruptia ne trage in jos. Explica-mi si mie ce se intampla cu fondurile europenee, de ce romanu' tre sa puna de 3 ori aceeasi strada si de 4 ori aceleasi borduri.

Nu-i nici in afara viata asa roz,nu te asteapta nimeni acolo cu covrigi in coada

Strainii nu dau 2 bani pe diblome,trebuie sa stii sa te descurci,sa stii cum sa invarti banu(suna cam manelistic 29.gif )

Ba strainii chiar dau bani pe diplome, nu mai vorbi aiurea. Fa tu facultate si du-te in strainatate sa vezi cum te trateaza lumea. Sa vezi cum ti se adreseaza lumea cu "domn' doctor" si salariu sub 4-5000 nu ai. La noi ce faci cu o diploma ? Te stergi cu ea la fund.

Romania se va schimba, asta e clar. Dar orice am face trebuie sa ne gandim ca si celelalte tari se vor ridica si noi tot in coada vom fi.

Posted

Ba strainii chiar dau bani pe diplome, nu mai vorbi aiurea. Fa tu facultate si du-te in strainatate sa vezi cum te trateaza lumea. Sa vezi cum ti se adreseaza lumea cu "domn' doctor" si salariu sub 4-5000 nu ai. La noi ce faci cu o diploma ? Te stergi cu ea la fund.

Romania se va schimba, asta e clar. Dar orice am face trebuie sa ne gandim ca si celelalte tari se vor ridica si noi tot in coada vom fi.

Ai ajuns tu acolo cu diploma si te-au trata ca pe unu de al lor? nu cred

Asa pot spune si eu din auzite ca cei care au terminat in tara master acuma lucreaza la un restaurant de la 8 dim pana la 12 seara si au un salar de 1000 1500 euro si debia reusesc sa stranga un 500 de euro sa trimita la copii acasa

Roamania se tot schimba dupa caderea lui ceasca,cand o sa se termine aceasta schimbare?

Posted

Ai ajuns tu acolo cu diploma si te-au trata ca pe unu de al lor? nu cred

Asa pot spune si eu din auzite ca cei care au terminat in tara master acuma lucreaza la un restaurant de la 8 dim pana la 12 seara si au un salar de 1000 1500 euro si debia reusesc sa stranga un 500 de euro sa trimita la copii acasa

Roamania se tot schimba dupa caderea lui ceasca,cand o sa se termine aceasta schimbare?

Am 3 prieteni romani in Germania. Toti cu facultatea terminata in Romania. Si nu stiu din auzite, stiu din vazute ca am fost si eu p-acolo si am vazut cum ii trateaza lumea. Eu n-am ajuns cu diploma acolo pentru ca nu ma tenteaza, sunt multumit cu ce am.

Posted

Am 3 prieteni romani in Germania. Toti cu facultatea terminata in Romania. Si nu stiu din auzite, stiu din vazute ca am fost si eu p-acolo si am vazut cum ii trateaza lumea. Eu n-am ajuns cu diploma acolo pentru ca nu ma tenteaza, sunt multumit cu ce am.

si cat is de dese cazurile astea? cunosc pe cineva, niste rude, sot si sotie, care tot in Germania, cu diploma, trebuie sa faca si acolo nu stiu ce cursuri de specializare, pentru a le fi cunoscuta diploma...si lucreaza in spital, au terminat medicina, is stabiliti acolo, si momentan lucreaza doar ca asistenti, pana prin toata cand isi echivaleaza diploma ca sa poata fi recunoscuti ca doctori si sa aiba salar de peste 5000...pana atunci, lucreaza in 2 locuri, la spital si la un restaurant, si abia strang 4000, si cand vin in romania, li se pare scump sa dea 300-400 de euro pe o haina de blana...pe cand un raman care castiga per familie sa zicem 1000 de euro afara, vine si`si ia haina de blana din nu stiu ce mall...si iar am cazuti concrete...deci depinde de la caz la caz...si foarte putina lume recunoaste prin ce a trecut la inceput sa ajunga unde e acum...putini recunosc cum s`au dus "la sigur" si au mancat de pe la gunoi, sau au dormit pe sub poduri...deci nu toata lumea are norocul sa se duca cu diploma, sa`i dea cineva 5000 de euro ca tu esti roman, ai diploma, te angajez...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...