Jump to content
IceMan

Oamenii au nevoie să recitească un text pentru a-l înţelege

Recommended Posts

Posted

Creierul uman are nevoie de un anumit neurotransmiţător pentru a se putea concentra cum trebuie, acesta fiind rezultatul unui studiu referitor la nevoia oamenilor de a reciti, câteodată, anumite texte pentru a le putea înţelege, informează telegraph.co.uk.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle şi Colegiul Universitar din Londra, a scos la iveală faptul că celulele nervoase au nevoie de un neurotransmiţător, numit acetilcolină, pentru a trimite semnale în sistemul nervos central şi periferic.

În momentul în care acetilcolina lipseşte, apar dificultăţi de concentrare.

Potrivit sursei citate, studiul a fost realizat pe mai multe maimuţe macac, cercetătorii remarcând că animalele au fost mai atente la sarcini dacă neurotransmiţătorul era prezent la nivelul creierului.

"Pentru prima dată, am putut să identificăm mecanismul prin care creierul impune o stare de atenţie şi măreşte capacitatea de percepere a sarcinilor importante. Studiul nostru arată că, pentru a ne putea concentra bine, neuronii şi receptorii specifici din creier cer o doză de acetilcolină care să-i aducă în starea corectă. Când acest mecanism funcţionează corect, creierul dispune de un nivel mai mare de concentrare", a declarat profesorul Alex Thiele.

"Dacă mecanismele nu funcţionează cum trebuie în cea mai mare parte a timpului, înseamnă că va trebui să recitim un text sau vom pierde ceva din el", a explicat Thiele.

Potrivit profesorului, mai sunt necesare studii pentru a confirma aceste rezultate, care sunt utile pentru dezvoltarea unor tratamente necesare pentru bolnavii de Alzheimer sau pentru cei care suferă de un deficit de atenţie.

mediafax.ro

Posted

nu stiu de ce dar in ultimul timp se intampla sa inteleg altceva dintr-un text la o prima vedere, abia dupa o a 2-a citire inteleg textul bine

Posted

tu probabil esti mai in varsta [peste 20 ani] dar adolescentii nu mai citesc... stau pe mess , se joaca etc. inainte nu aveai ce face si citeai o carte acum ... are fratemiu in clasa a 10a o fata care abia stie sa citeasca cu voce tare si daca o intreaba ce a citit nu stie :))

Posted

Sunt unii oameni care inteleg despre ce-i vorba intr-un text de la prima citire sunt altii insa care trebuie sa citeasca de 2 ori acelasi text pentru a-l intelege cu adevarat.

Eu deobicei citesc de 2 ori un text pentru a fi sigur ca l-am inteles bine :).

Guest Blaidy
Posted

Oamenii au nevoie să recitească un text pentru a-l înţelege

Depinde de text.

Posted

parerea mea e ca depinde de la caz la caz...depinde si cat esti de obosit, si de cat esti de concentrat, si de ce nu, hai sa recunoastem, de cate carti ai citit pana in momentul respectiv, caci din cate stiu eu cititul(nu de pe mess/internet, ziare) iti ascute senzorii de perceptie, si de ce nu, iti imbogateste vocabularul

Posted

tu probabil esti mai in varsta [peste 20 ani] dar adolescentii nu mai citesc... stau pe mess , se joaca etc. inainte nu aveai ce face si citeai o carte acum ... are fratemiu in clasa a 10a o fata care abia stie sa citeasca cu voce tare si daca o intreaba ce a citit nu stie :))

pff... ma disperi cand faci comentarii absurde! :)

oare tu ai peste 20 de ani? :-j

anw...shtiu destule persoane care au peste 20 de ani sh deabea citesc... :|

aia au fost degeaba la scoala... mie mi`ar fi rushine... :|

in fine... eu ma "intzeleg" cu textele la prima vedere... :)) da` textele mai complicate ar trebui recitite... :))

Posted

Nu stiu de ce vi s-ar parea straniu, e normal sa citesti un text / citat, de mai multe ori incat sa-l poti intelege, doar nu suntem roboti, LOUD AND CLEAR, righttt...

ps: sunt sigur ca nu doar de 2 ori... ;)

Posted

Daca te concentrezi asupra textului nu e nevoie sa il recitesti....Daca citesti un text si gandu iti sta la bruneta ce ti`a aratat un sfarc la web,logik citesti si de 4 ori pana il intelegi

Posted

Si cand citesc o carte ce fac ? :)

Intelegi si din prima daca esti atent

nu e tot una o carte cu un text ... :)) la o carte urmaresti firul epic .doh :-j

si eu asta zic ca ar fi problema , daca ar fi atenti nu ar mai fi nevoie de a mai reciti textul , dar mai nou din ce in ce mai putni fac acest lucru ... :dooh:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...