andy009 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Testul rachetelor balistice efectuat de Iran a încins spiritele pe plan mondial. Israelul a anunţat că e pregătit de un eventual război, iar Statele Unite sunt decise să-şi spijine aliatul. Asta după ce Iranul anunţase că cel puţin una dintre rachete este capabilă să lovească Israelul. Iar în tot acest context, preţul petrolului ameninţă să atingă noi recorduri.Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a firmat clar că ţara sa e pregătită de un război cu Iranul. “Israelul e cea mai puternică naţiune din regiune şi a dovedit în trecut că nu-i este teamă să acţioneze când sunt la mijloc interesele sale vitale”, a spus Barak. Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, aflată în vizită în Georgia a declarat şi ea că Statele Unite sunt pregătite să-şi susţină aliaţii.Pe de altă parte, ţările exportatoare de petrol au avertizat asupra unei crize a combustibililor dacă Iranul, al treilea exportator din OPEC, va fi atacat.În acelaşi timp, Iranul a anunţat că a efectuat noi teste cu rachetă în Golful Persic, joi, pentru cea de-a treia zi consecutivă. “În cea de-a treia zi de manevre ale Marelui Profet în Golful Persic, evenimentele cele mai importante au fost lansarea de rachete sol-mare şi sol-sol, precum şi de rachete mare-sol”, potrivit site-ului televiziunii iraniene. Antena3.roe CLAR ....WORLD WAR 3
huSt Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 stati sa-mi termin si eu buncarul...e o mare prostie,doar ca ei au anuntat ca sunt pregatiti asta nu inseamna ca vor declansa un razboi
Luci Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Sa se lupte :)Sa se omoare sa-si faca ce vor.Atata timp cat nu se implica si alte popoare nu vad de ce ar incepe un alt 3-lea razboi mondial... :blink:
HipnotykBoy Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Sa se lupte :)Sa se omoare sa-si faca ce vor.Atata timp cat nu se implica si alte popoare nu vad de ce ar incepe un alt 3-lea razboi mondial... :blink:Exact :right:Daca si secolul 21 nu ne intelegem prin vorbe ci tot prin razboi ... nu e bine
Lancelot Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 sa nu implice alte popoare? Oo sunteti naivi..fiecare tabara are aliatii sai..SUA, RUsia,,lumea araba...acolo este un focar de razboi
Velasquez Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 who cares ?!Sa se omoare , si asa e saracie mare ... :blink:
Ice_Andrei Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 e CLAR ....WORLD WAR 3 Du-te si impusca-te. Spui numai prostii.
iNm Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Hmm cat de curand Iran is going down ... dar probabil va fi o cadere de rasunet cu mari implicatii. Oricum tot Orientul mijlociu si asa agitat o sa stea pe un butoi si mai mare cu pulbere.
Bobo Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 sa nu implice alte popoare? Oo sunteti naivi..fiecare tabara are aliatii sai..SUA, RUsia,,lumea araba...acolo este un focar de razboi Word. Dar eu cred ca pana la urma se ajunge la un comun acord si nu o sa se mai intample nimic , o sa fie liniste si pace ( pana la urmatorul conflict ) :D
a1urea Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Hmm cat de curand Iran is going down ... Not, pentru ca de data asta se vor implica mai multe state, like, Arabia Saudita, Siria si Rusia. Va avea mai multe implicatii la nivel mondial si de data asta UE va avea un cuvant de spus. Una e sa destabilizezi intentionat o tara membra O.P.E.C. alta e sa faci la fel cu a doua; sa nu uitam totusi ca, Iran-ul este unul dintre cei mai importanti mebrii O.P.E.C. Daca, pe motivul "rachete" si Kuweit o reusit S.U.A. sa invadeze Irak-ul motivul asta nu va mai tine a doua oara. Momentan americanii si israelienii is tolerati in Orientul Mijlociu. L.E.: Pentru cei care nu prea stiu istorie, Iranul din ziua de azi e tot consecinta U.S.A. S-a mai incercat odata destabilizarea Iran-ului prin inarmarea Irak-ului si provocarea acelui razboi din anii 70, razboi in care Rusia (desi neoficial) a avut un cuvant mare, de spus.
PoC Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Americanii de ca nu s-au bagat pana acum peste ei? Ca au rachete nucleare si le e frica :) Nu cred ca o sa se intample cine stie ce, doar niste tratate de pace, daca americanii intra peste aia, o sa iasa urat tare :)
Cheloo Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 nu mai suntem in anii 40 se va termina totul pe cale pasnica ;)
GaMeOveR Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 who cares ?! Sa se omoare , si asa e saracie mare ... :blink: te simti ?
Trigger_happy_tm4 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Opera Va seamana cu ceva?Nu va fi nici un razboi ci doar un "surgical strike" asupra instalatilor cheie. Un asemenea strike a avut loc chiar anul acesta asupra unui reactor de la granita cu Siria construit in comun cu nord-coreenii.Nici acum nu e nimic sigur, o varianta pasnica e mult mai probabila.
vudu Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 prafu o sa se aleaga de toata suflarea de pe pamant....asta in curand :/
nimik Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Exact :right: Daca si secolul 21 nu ne intelegem prin vorbe ci tot prin razboi ... nu e bine adevarat
Cheloo Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 prafu o sa se aleaga de toata suflarea de pe pamant....asta in curand :/ Trebuie sa avem grija de tampitii astia din Orientul Mijlociu dar sa nu uitam si de chinezi care au deja ganduri nu prea curate
Domino628 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Trebuie sa avem grija de tampitii astia din Orientul Mijlociu dar sa nu uitam si de chinezi care au deja ganduri nu prea curate Chinezii?Nu's ei asa razboinici... Acum cred ca vor incepe iar americanii,am auzit la stiri ca prin Iran,Sudan,etc au gasit o rezerva de petrol de 500 de milioane de litri :-?
Cheloo Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Chinezii?Nu's ei asa razboinici... Acum cred ca vor incepe iar americanii,am auzit la stiri ca prin Iran,Sudan,etc au gasit o rezerva de petrol de 500 de milioane de litri :-? Nu sunt ei razboinci ca popor dar datorita formei de guvernare si a conducatorilor ar trebui sa ne gandim putin si la ei
Luci Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Chinezii?Nu's ei asa razboinici... Acum cred ca vor incepe iar americanii,am auzit la stiri ca prin Iran,Sudan,etc au gasit o rezerva de petrol de 500 de milioane de litri :-? daca intradevar s-a gasit rezerva aia de petrol mai mult ca sigur iranul si sudanul vor fi atacate de americani . Din partea mea numai bafta ,si asa suntem prea multi . :right: