IceMan Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Moneda naţională a trecut pe depreciere la jumătatea şedinţei interbancare de joi, după ce zilele trecute s-a apreciat în mod continuu faţă de euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat o referinţă de 3,5507 lei/euro, în creştere cu 0,73 bani faţă de nivelul publicat miercuri."Leul a început să piardă teren ca urmare a marcării profiturilor, în timp ce regiunea se apreciază", a spus un dealer.Primele tranzacţii de joi au fost realizate la 3,5350 - 3,5360 lei/euro, iar cel mai redus nivel a fost înregistrat imediat după deschidere, când paritatea leu/euro a fost de 3,5320 - 3,5340 unităţi.În jurul orei 10:40, un euro era cotat la 3,5345 - 3,5350 lei.Nivelul maxim atins de cursul de schimb până la jumătatea zilei s-a plasat la 3,5520-3,5540 lei/euro, iar în jurul orei 13:00 un euro era tranzacţionat pentru 3,5490-3,55 lei.Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a atins miercuri cel mai redus nivel al anului, 3,5434 lei/euro, cu cinci bani sub nivelul de marţi, când paritatea leu/euro a fost de 3,5934 unităţi. O paritate mai redusă comparativ cu cea calculată miercuri a fost anunţată la 27 decembrie 2007, când un euro a fost cotat la 3,5282 lei.Ratele dobânzilor afişate joi de băncile comerciale pentru depozitele atrase pe o zi sunt de 9,52% - 10,02%, iar pentru sumele plasate pe o perioadă de o săptămână sunt de 9,66 - 10,16%.mediafax
PoC Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Aseara la stiri erau foarte bucurosi unii ca se apreciaza leul, dar cred ca pretul eurolui o sa creasca la loc ca inainte :) Nu avem o economie prea stabila si preturile variaza foarte tare, oricum o sa mai scada din cauza "italienilor" care vin in tara in august, atunci leul o sa fie apreciat mai bine, dar ca pleaca o sa scada :)
CDP Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 mdea...am schimbat si eu azi 50 de euro si am ramas dezamagit cand am vazut ca mai peste tot cursul maxim e de 3.5 lei...oricum, daca scade euro, ar trebui sa scada si preturile produselor din import, dar...mai greu asa ceva, ca cineva tre sa faca burtica mare :angry1:
PoC Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Pretul produselor nu scade, doar creste. Comerciantii stiu doar sa mareasca preturile nu si sa le scada. Daca creste euro, pretul electricitatii, combustibilului, cresc si preturile direct proportional, daca scad utilitatile, preturile raman la fel :D
Dropkillerz Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Pretul produselor nu scade, doar creste. Comerciantii stiu doar sa mareasca preturile nu si sa le scada. Daca creste euro, pretul electricitatii, combustibilului, cresc si preturile direct proportional, daca scad utilitatile, preturile raman la fel :D Exact. Creste pretul leului ca vin cei din afara in tara si aduc valuta
HipnotykBoy Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 eu nu vreau sa scapa euro ca trebuie sa schimb niste bani
Lucian Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 da, vine romanul in august din strainatate la loc in tara si isi schimba banii cu greu castigati in putini bani romanesti. apoi creste euro dupa ce pleaca. nice.
Dropkillerz Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 da, vine romanul in august din strainatate la loc in tara si isi schimba banii cu greu castigati in putini bani romanesti. apoi creste euro dupa ce pleaca. nice. Asa se intampla in fiecare perioada a anului cand vin "cantitati mari de valuta in tara.
PoC Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 dar euro nu scade intentionat, scade deoarece este mai cautat leul, decat euro, tu cand ai ceva de vanzare si este foarte cautat cevaul tau, il dai scump, dar cand nu mai are cautare il dai ieftin ca sa scapi de el:) asa e si cu leul si euro ;)P.S. de ce crezi ca dolarul e asa scazut? pentru ca nu este cautat :D
Guest hexer Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Eu cred ca o sa revina la normal in scurt timp, o saptamana maxim.Despre dolar ce credeti, se va aprecia in viitor ? Pentru ca eu sunt platit in $ deocamdata (muncesc pe net) si ma gandesc sa trec pe euro.
Lucian Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Eu cred ca o sa revina la normal in scurt timp, o saptamana maxim.Despre dolar ce credeti, se va aprecia in viitor ? Pentru ca eu sunt platit in $ deocamdata (muncesc pe net) si ma gandesc sa trec pe euro.in 2 luni isi va reveni. dolarul nu cred ca se va mai aprecia, de acum incolo se vorbeste in euro.
Calduramare Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 lol ... asta o sa fie nasol pentru mn ... yo tot timpul am vb in dolari ... nu in euro
Luci Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 lol ... asta o sa fie nasol pentru mn ... yo tot timpul am vb in dolari ... nu in euroiti schimbi vocabularul ^_^Incercati sa nu va mai angajati la firme care platesc in dolari...decat daca acestia sunt foarte multi :P
PoC Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Leul nu cred ca se v-a aprecia prea mult in urmatoarele saptamani, dar din septembrie v-a creste la loc stati linistiti, si oricum BNR o sa intervina si ea in caz de se depreciaza prea tare euro pentru ca aprecierea leului nu reflecta economia actuala, ci doar venirea romanilor din strainatate :)Dolarul nu se va mai aprecia, pentru ca nu mai are cautare :)