Jump to content
IceMan

Mâncarea din parcurile de distracţii, cea mai nocivă pentru copii

Recommended Posts

Posted

Mâncarea servită în parcurile tematice, în centrele de distracţii şi în parcurile naţionale este foarte nocivă pentru copii din cauza nivelului prea mare de grăsimi, sare, zahăr şi proteine conţinut, potrivit autorităţilor guvernamentale britanice.

Potrivit telegraph.co.uk, autorităţile din domeniul mediului şi comerţului au inspectat 397 de feluri de mâncare destinate copiilor cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, comercializate în 220 de centre de divertisment. Niciunul din felurile de mâncare inspectate nu respecta recomandările pentru o dietă mai sănătoasă propuse de School Food Trust (SFT) în vederea reducerii obezităţii în rândul copiilor britanici.

Potrivit raportului, unele feluri de mâncare conţineau niveluri "şocante" de grăsimi, sare şi zahăr, cele mai nesănătoase având de patru ori mai multe grăsimi decât limita maximă impusă de SFT - 20,6 pe gram.

Unul dintre felurile de mâncare analizate conţinea chiar 45,6 grame de grăsime saturată, de şapte ori peste limita SFT - 6,5 pe gram.

Cu toate că raportul nu conţine numele instituţiilor inspectate, în material se precizează faptul că mâncarea servită în parcurile tematice este mult mai nesănătoasă decât alimentele comercializate în parcurile naţionale, muzee şi centrele de distracţii.

De asemenea, potrivit raportului, cele mai nesănătoase produse alimentare se găsesc parcurile de distracţii din regiunea East Midlands.

În Marea Britanie, unul din 10 copii cu vârsta medie de şase ani suferă de obezitate, în contextul în care numărul copiilor obezi s-a dublat din anul 1982.

În această situaţie, autorităţile guvernamentale locale recomandă reprezentanţilor parcurilor de distracţii să ofere posibilitatea părinţilor de a alege produse sănătoase pentru copiii lor. Printre sugestiile incluse în raport se numără crearea de facilităţi pentru furnizarea apei gratuite împreună cu băuturile răcoritoare sau reducerea cantităţii de alimente prăjite din meniuri.

"Calitatea vieţii în Marea Britanie se află în pericol, iar durata de viaţă se poate reduce din cauza problemelor de greutate ale multor persoane tinere. În cazul în care nu sunt luate măsuri de către producători sau comercianţi, Marea Britanie se va îndrepta vertiginos către titlul de capitala grasă a lumii", a spus un reprezentant guvernamental.

mediafax

Posted

din cate stiu eu in parcurile de distractii nu le da tot haburgeri...hot-dog

e acelasii lucru ca la fast food...astia`s ei...niste umflati ;)

Posted

În Marea Britanie, unul din 10 copii cu vârsta medie de şase ani suferă de obezitate, în contextul în care numărul copiilor obezi s-a dublat din anul 1982.

Wai,dar parintii lor ce fac?ei sunt constienti d faptul ca,copii lor mananca ceva ce le dauneaza?

Posted

parintii sunt de vina. pai creca daca eram eu obez la 6 ani ma punea maica-mea sa muncesc pe camp la tara. mentalitate de retardati ce sa le ceri. cunosc si eu un caz, n-are 6 ani pustiu, are 11 ani. insa e gras, are tzatze la propriu ! sta in casa toata ziua si se joaca pe pc / psp. parintii nu-i zic nimic, ba chiar ii fac toate poftele. cat de inconstient sa fii ?

Posted

parintii sunt de vina. pai creca daca eram eu obez la 6 ani ma punea maica-mea sa muncesc pe camp la tara. mentalitate de retardati ce sa le ceri. cunosc si eu un caz, n-are 6 ani pustiu, are 11 ani. insa e gras, are tzatze la propriu ! sta in casa toata ziua si se joaca pe pc / psp. parintii nu-i zic nimic, ba chiar ii fac toate poftele. cat de inconstient sa fii ?

probabil baiatul despre care vorbesti e un plangacios...si...li se rupe inima cand vad ca la porc ii foame si plange ^_^

Posted

Pe vremea lui Ceausescu nu prea vedeai astfel de "animale" (ma refer la copii obeziii) . Pe vremea aceea era alimentatia "sanatoasa" , nu prea multa intradevar , dar cine avea relatii si fura la greu de la firma unde lucra , mai ales cei care eu macelarii aveau carne zilnic , bla , bla :> , nu vreau sa arat rata de hotie care era pe atuncea vreau sa zic ca toata lumea pe vremea facea sport , rar vedeai un copil obez iar si daca era obez nu era deoarece vroia el sa arata el asa , din cauza unei boli sau mai stiu eu ce infectii ... Oricum daca te uiti in S.U.A. mai ales vezi balene ucigase pe uscat :> .

PS:Au facut parca si un experiment parca in Anglia cu un barbat care oricat manca nu se ingrasa , iar acestia au facut un experiment pe el si i-au dat zilnic mancare de fast-food (cu grasimi la greu) . Intr-o LUNA s-a ingrasat 7-8 kg nu mai tin minte exact cat , dar oricum intr-o luna e destul de mult sa te ingrasi atata ..

Posted

parintii sunt inconstieti..dar si ei - tinerii - pentru ca nu fac deloc miscare si nu practica niciun sport...sa numai zic sa tina dieta ..si dieta nu neaparat ca sa slabeasca...sa se mentina..

Posted

ar trebui sa reduca numarul de magazine ce comercializeaza acest fel de mancare :) . .... si parinti sa nu faca toate mofturile celor mici :) .

Posted

aceste " fast-food-uri " sau cum doriti voi sa le numiti, nu se vor inchide cam niciodata . . . deoarece se vinde foarte bine marfa. . . si e destul de bine venita o mancare de la fast-food daca te grabesti undeva si`ti e foame . . . dar nu sa mananci in fiecare zi 8-\

Posted

poi din ce in ce mai multa lume o face cam zilnic . mai bine dai akol pana in 10lei si papi pe drum decat sa stai tu akas sa faci de mancare + ca tre' sa mergi si la piata.

Posted

femeile din ziua de azi nu prea mai stiu sa gateasca :) si le e usor sa ia la copii ceva de pe strada,parc,mc-donald's sau mai stiu io de unde decat sa le prepare ceva acasa :)

cat despre calculator, un copil pana pe la 10-12 ani nu ar trebui sa aibe acasa calculator, sau daca ii cumperi sa nu il lasi sa se joace la el, eventual sa ii faci program zilnic de 2 3 ore maxim :|

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...