CDP Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Parera mea, inainte erau oameni mai destepti ca tine si nu se lasau furati :right: De exemplu 90 % din toti prietenii mei o duc f bine, cum iti explici asta ? daca ramaneti la aceleasi intrebari monotone ,,dc altu o duce mai bine sau mai prost ?" trece viata pe langa voi si nu realizati nimic.Daca ati fi putin mai constienti de ce ati fi in stare, raspunsu la topic ar fi, DA, lejer...P.S parintii mei nu au avut de unde sa-mi cumpere tot ce mi-am dorit in copilarie, daca ar fi dupa gandirea si posibilitatile lor, nu aveam nici acum... (cea ce vreau sa subliniez aici e ca totul depinde de TINE ! tu esti Romania si nu invers cum gandesc majoritatea )in sfarsit un om care gandeste :beer:
andy31 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 conducatorii fura tot..parlamentarii dau legi prin care sa devina mai bogati..sunt comunisti..strazile sunt cum sunt..pensiile la fel..salariile mici.. si totul se scumpeste :)
Sabin Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Zicea cineva prin primele pagini ca in Romania exista clasa de mijloc, iar un altul ca depinde ce se intelege prin aceasta clasa.In viziunea mea, o persoana care face parte din clasa medie este acea persoana ce munceste decent si are un salariu decent astfel incat sa isi poata cumpara o masina, o casa in rate poate si sa isi poata face o vacanta o data sau de 2 ori pe an si care are posibilitatea sa isi faca poftele cu mici eforturi.Ori aceasta clasa nu mai exista de mult timp si nici nu cred ca va aparea prea curand.Am facut o vizita de curand Romaniei si odata aterizat la otopeni am inceput sa ma simt ca intr-un container.Pista de decolare, daca se poate numi pista, era peticita de ziceai ca e drumul de la aeroport pana la locul decolarii, banda pe care vin bagajele de la avion la 10 metrii de iesirea din aeroport de unde oricine ar putea sa iti ia bagajul si sa plece fericit spre casa. Ma intreb oare de ce mi s-a dat un duplicat pentru numarul de bagaj; ma asteptam sa fie undeva mai retras unde sa aiba acces doar persoanele care vin cu zborul respectiv sau sa fie cineva care sa se ocupe de predarea lor.Spre iesirea din aeroport am fost asaltat de nenumarati taximetristi care mai de care sa iti ofere serviciile lor, cand masinile erau in fata cladirii si orice om doritor de a lua un taxi, il putea lua oricand doar ca in RO, a sta la coada e ceva uitat. Pe langa faptul ca stie toata lumea ca un taximetrist din bucuresti cand vede un strain sau pe cineva care nu cunoaste orasul, il plimba prin el pana ajunge la o suma convenabila lui.Ajung la 783 express cica (sincer m-a bufnit rasul)... ma asteptam sa fie un autobuz special destinat celor care vor sa ajunga la aeroport din oras si invers. Urc prin fata si imi trec biletul prin "taxator" care era bine pozitionat in fata, daca o gandesti ca toate persoanele care urca in autobuz, trebuie sa o faca prin fata si nu pe toate usile ca mai tarziu sa se calce in picioare ca trebuie sa ajunga in fata sa isi treaca biletul prin acel "taxator".Pe drum... aceeasi duhoare din totdeauna, unde lumea putea sa isi expire aerul foarte fericit in ceafa altuia. Ajung si in piata victoriei, satul de toate deja si cu o si mai mare dorinta de a ajunge acasa, unde liftul sau scarile rulante erau cam transparente... macar de puneau o panta sa nu fi nevoit sa iti care zecile de kile pe scari.Ajung la o bifurcatie... pe ambele panouri de la amandoua peroane imi scrie Gara de nord si bineinteles ca am luat-o gresit fiind nevoit apoi sa ma intorc.Ajung la gara... la casa de bilete... unde o doamna cam flegmatica ce-i drept mi se adreseaza: Ce doresti ? Intreb primul tren spre destinatia X la ce ora pleaca? X ora. Este rapid ? intreb. "Nu l-ati vrut domne pe primul, ce intrebati atat ... da este rapid... 36 de lei." oO Iau biletul si vad ca pentru 100 de km, un rapid face 3 ore, mirat ajungand pe peron intreb o taxatoare: Eu: "buna ziua, in cat timp ajunge acest tren la destinatie?", Ea: "3 ore", Eu: "3 ore ??? si e rapid??" Ea(mirata de parca ceream imposibilul): "da 3 ore.. ce ..e mult ?" si merg mai departe.... multumindu-i doamnei. Spre vagon, unul de pe banca intreaba: baiete ... din ce tara vii ? hai sa iti dau niste aur ieftin" peste care trec fara sa ii zic nimic pentru ca daca o faceam nu cred ca scapam fara sa ii cumpar ceva. 3 ore 100 km... pe cand acolo de unde vin se fac 700 de km in aceleasi 3 ore. Sa nu mai zic ca acel rapid mergea ca un personal si ce-i drept, a facut acelasi timp ca un personal cu toate intarzierile de rigoare pe care trebuie sa le aiba mereu un tren din RO.Preturile mi s-au parut exorbitante in comparatie cu salariile existente. Aceleasi preturi (daca nu mai mari)ca de unde vin insa cu salarii de 6-7 ori mai mici. Schimbam 100 de euro iar a doua zi nu mai era si nu cumparam mare lucru, alimente si cateva dulciuri respectiv sucuri, oarecum strictul necesar care in cateva zile se facea nevazut.Una peste alta, cei care conduc tara, trebuie sa ofere servicii decente pentru preturile existente si sincer nu stiu cum poate trai lumea...Nu e daca vrei sa traiesti, poti cum zicea cineva inainte ci daca poti sa traiesti in contitiile astea.Pana nu se schimba mentalitatea celor de la conducere, Romania va ramane la fel, asa ca trebuie sa mai treaca o generatie, daca nu doua.Si odata cu vizita asta, mi-a ramas clar in minte... voi reveni doar in vizite, daca vor mai fi si alea.
MiXalic Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 si totusi otopeniu e lux fata de baneasa. In baneasa nu stiu de ce iti mai pun bagajele pe banda ca mai bine ti le-ar da direct in mana. Plus ca "taximetristi" (ca majoritatea nu sunt) din aeroporturi au preturi speciale. Nu te plimba mult...te plimba putin si bine.Apropo de baneasa...exista o vorba : in baneasa, tragi o basina la plecari si pute la sosiri. Scuzati limbajul daca vi se pare deplasat.
Extrem One Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Pana nu se schimba mentalitatea celor de la conducere, Romania va ramane la fel, asa ca trebuie sa mai treaca o generatie, daca nu doua. In timpul lui Ceausescu nu el trebuia sa-si schimbe mentalitatea, nici nu avea de gand sa o schimbe, el avea planurile lui, bine puse la punct, la fel cum exact in acest moment si PSD si...ma abtin...au aceleasi planuri. Daca astepti sa se schimbe ceva de la sine, asteapta mult si bine; daca fiecare generatie gandeste asa, fiecare generatie va astepta...MULT SI BINE. Am facut o vizita de curand Romaniei si odata aterizat la otopeni am inceput sa ma simt ca intr-un container. Te rog nu exagera, poate facem o vizita prin Africa, sa vezi ce inseamna sa te simti ca intr-un container.P.S Sa nu-ti faci o impresie ca-mi apar tara, nici macar nu sunt roman, Romania este o tara cu un mare potential din toate punctele de vedere si daca ar fi putin sustinuta si incurajata, totul vine de la sine...
Stargate Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Sabin, baiatule, plecatu' din romania e ca faza cu drogurile: daca ai reusit sa te dezlipesti din mlastina, nu te mai gandi in urma, caci iti vei strica nanitza si te scoli a 2-a zi obosit.Ziceai k schimbi suta de euro si se duce ca bancnota de 10, stiu, am patit la fel, asa ca prefer de 1.000 de ori sa vina rudele si prietenii la mine decat sa mai calc pe acolo. Pacat ca parlamentarii si restul mafiotilor nu vor ramane singuri in groapa care s-a numit odinioara romania.pacat de bogatiile naturale.Mi-am adus aminte de un banc care il spun de cate ori am ocazia si italienii se prapadesc de ras:Sf. Petru si D-zeu imparteau bogatii in europa. Arunca D-zeu strguri in franta, cartofi in polonia, rosii in italia (trebuia sa ii bag si pe ei pe lista, ca altfel nu ar fi ascultat), hamei pt bere in germania, ardei iute in ungaria, ecc. Vine randul roamaniei si incepe sa arunce: grau, petrol, aur, sare, carbune si cate si mai cate.La asa gest, Sf. Petru zice cu juma' de gura:- Doamne, stiu ca nu e treaba mea...da nu le dai cam multe bogatii intr-o singura zona?- Haha, stai bland sa vezi ce popor le dau !!!No comment. B)
marko Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Sa stiti ca se traiesti foarte bine si in Romania! Ca sunt altii de la guvern care fura cu un tupeu fantastic asta e altceva :dontknow: Dar salariile din Romania au crescut in ultima perioada si eu cred ca nu e neaparat nevoie sa umblii prin Spania si Italia,sa stai cu anii pe acolo ca sa iti poti permite un trai decent! Asta e,romanii s-au obisnuit sa plece,ceea ce nu mi se pare un lucru f bun,ptr ca astfel ne pleaca oamenii meseriasi din tara!Eu unu,nu as pleca in ruptul capului in alta tara ptr ca nu se merita :beer:
noghri Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 am fost plecat, a fost bine din punct de vedere material, dar am preferat sa ma intorc aici si sa o iau iar de la zero. si mi-a fost bine si in continuare imi merge bine. am un salariu mai mult decat decent si in mod sigur e loc si de mai bine. e adevarat, sunt multe de schimbat la tara noastra. dar pana la urma depinde de noi. si se poate :)
spam`z`da`name Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 " ne fura parlamentarii" am auzit de la bunicul meu...de ce? pentru ca le permitem! pentru ca nu-i demitem. eu ,vorbesc din postura de student, a trebuie sa ma angajez pt a trai binisor. am 1300 lei salariu si o duc chiar bine. imi permit sa ies in fiecare vineri si sambata undeva. lucrez 24/48 la paza interventii. anul 2 de facultate. deci sa nu mai planga lumea, ca om de 50 ani (vb ipotetic) tot gasesti undeva unde sa te angajezi pt 800 lei minim. (la paza se fac FOARTE multe angajari) trebuie numai sa vrei. NUMAI SA VREI. ai mei imi spuneau ca nu-si gaseste lumea de munca, dar pe la 18 ani mi-am dat si eu seama de ce.. sunt mandri. nu accepta sa stea intr-o ghereta sa deschida o poarta in fiecare zi 8 ore pt 800 lei ca e sub ei. ideea e ca nu-ti faci casa dar e duci destul de bine. (la 50 ani se presupune ca nu platesti chirie , ca ai sotie angajata si ea, si ca nu mergi in bamboo cand vrei sa iesi la un suc) :)un calcul simplu cu un salariu prost :800 lei sotul700 lei soata :) -------------1500 lei luna venit-------------600 lei intretinere (sau gaz centrala, presupunand ca e iarna si extrem de frig)500 lei mancare400 lei alte lucruri.... 100 lei pe luna iti permiti sa iesi la o pizza (si tineti minte ca acest salariu este calculat pt o familie cu salariu mic si nu in buc. unde salariile sunt mult mai mari)
Roxelly Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 da..si cu traiul asta asa "decent" la noi in tara ... ca sa ne cumparam un apartament in care sa locuim cand ne vom casatori, ca sa nu stam cu parintii, ne facem un imprumut in banca la care platim 25 de ani..... yeyyy .. ce mult imi place aici ... daca vreau sa mi iau si masina ... mai adaug o perioada de minim 5 ani .. si ca sa vezi .. platesc rate 3 sferturi din viata....mentionez ca eu am salariu de 1500 lei si pt craiova este printre salariile bune .. dar preturile sunt totusi exagerate la masini {dar acum avem sansa sa le luam din germania sau stiu eu unde, la preturi mai mici}..si nu mai spun de apartamente { acum 4 ani s-a vandut in blocul meu un apartament de-a dreptul jalnic, pur si simplu cadea tencuiala de pe pereti, deloc ingrijit, cu 3 camere..la pretul de 1 miliard 200 de milioane}....intre timp, preturile la apartamente au crescut mult mai mult ... si nici nu vreau sa stiu cat m-ar costa unul ... care sa fie cat de cat aranjat, sa nu te sperii cand il vezi... pt ca daca iti iei unul ca ala, bagi o gramada de bani in el ca sa-l renovezi
deea<3wasd Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ma..faza e ca in Romania nu numai traiul e la pamant...toata tara este praf..nu stiu eu abia sa plec mai rpd de aici pt ca ceilalti se dezvolta din orice punct de vedere noi ramanem cu vorbe,promisiuni,minciuni. Ma uitam atunci cand a fost campanie electorala..vai doamne raman frapata,uimita,dezgusata de cum se pot injosi uni,cat e prosti sunt altii si cat de influentabili sunt toti.Parlamentul,presedintele,guvernul...aiurea :-j Parerea mea....fugiti de aici "caci intre '84 si 2004/8 nu-i diferenta" :gives: scuzati literele mancate :P..pe alocuri scriu rpd si din reflex nu mai ma uit la cuvinte ..tot messu e de vina
Extrem One Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 @ RoxellyEu am petrecut foarte mult timp la nemti, ca tot ai dat exemplu nemtii, acolo traiesc majoritatea in chirie TOATA viata (oameni care se respecta)...deci nu vad de ce te plangi cu rata pe viata din moment ce nu ai chirie o viata + ai casa sau apartamentul tau PERSONAL !Apropo de masini, cred ca la noi este cel mai ieftin combustibil din UE, preturile la masini sunt aceleasi peste tot, ca doar facem parte din UE + ca nimeni nu te obliga sa-ti cumperi o masina noua, exista nenumarate oferte la masini second in stare excelenta care le da clasa oricand la orice dacie sau renault sau eu stiu ce firme ,,standard" NOI (vorbesc de masinile nemtesti).Oferta e mare si in Romania din orice punct de vedere, daca puneti mereu raul in fata, nu se va deschide nici o usa...nu apar solutii ;)
Stargate Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 sa presupunem ca romanii se vor invata cu noua abordare a vietii: nu mai ai casa ta, stai cu chirie pe usa altuia toata viata. Este normal? Ce lasi la copii? Numele doar? Este chiar atat de greu sa starpesti coruptia? Este...vezi toata lumea..desi in alte tari nimeni nu se uita urat la tine in magazin (bar) ca nu ai lasat bacsis. E un pas inainte, dar nu e totul. Vrei sa faci ceva cu controlorul care te-a prins fara bilet in autobuz? nici o sansa. Amenda e pt toti 30 Euro. Abonamentul lunar 30 si uite-asa iti iei abonament. Te duci de mai multe ori la restaurant sa comanzi o amarata de pizza (pe cae o duci acasa sa nu mai platesti statul la masa) si iti face reducere chiar si cu 3 euro, daca iei 2, 3 buc. Exista stimuli si contraventii. Atata timp cat salariile sunt fortate sa ramana jalnice, fiecare va astepta ceva in plus sa poata supravietui.In febr am fost acasa in vizita (amara experienta) si m-am ciondanit cu o snoaba (din pacate era o cunostina la aceeasi masa) care s-a ratoit la mine ca nu vreau sa las ciubuc la chelner la plecare. Mi-a spus ca ei au salarii mici si ca e normal sa astepte ceva de la clienti. Socat, dar nu de tot, am raspuns ca NU mi se pare normal sa platesc ceva in plus decat scrie pe chitanta. Atata e , atata dau, ca banii nu ii castig la loto sau ii gasesc pe jos pe strada, ii muncesc. Ea nu a reusit sa priceapa asa ceva. Am zis fireste ca e vina lor ca accepta sa lucreze pe un salariu mizer, dar atata timp cat romanu' e obisnuit sa inghita orice rahat, nu va fi nici o schimbare in bine in tara aia. Toti avem drepturi, dar nimeni nu le respecta; iar pana cand nu se va schimba mentalitatea in ro, totul va decurge ca si pana acu: TRAIUL MIZER DE PE O ZI PE ALTA, ca asa s-au invatat.Zicea cineva mai sus ca e paznic pe timpul facultatii: e ok, dar el face scoala pt a NU fi paznic toata viata.Sunt curios cine isi poate permite sa isi cumpere casa in mai putin de 10 ani...1 sau 2% din muncitorii normali.Mi-aduc aminte de unul din afaceristii din '90 care spunea: va spun tot ce am facut pana cand am ajuns miliardar, dar niciodata NU voi putea spune cum am facut primul milion de lei...Nimic dubios, nu? :-?
tasedano Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 800 lei sotul700 lei soata :) -------------1500 lei luna venit-------------600 lei intretinere (sau gaz centrala, presupunand ca e iarna si extrem de frig)500 lei mancare400 lei alte lucruri.... 100 lei pe luna iti permiti sa iesi la o pizza (si tineti minte ca acest salariu este calculat pt o familie cu salariu mic si nu in buc. unde salariile sunt mult mai mari)Frumos calcul,numai ca ai uitat cu desavarsire unele lucruri.Ia sa vedem:1)500 de lei pe luna pentru mancare?in conditiile in care toate preturile sunt in aer?mi se pare putin,dar fie,daca strangi cureaua -merge.2)Nu ai pomenit nimic de copii,majoritatea covarsitoare a familiilor au cel putin 1 copil.Asta inseamna cheltuieli suplimentare la intretinere(cel putin 1 pers. in plus),mancare,alte lucruri(cum ar fi haine,incaltaminte,cele necesare scolii etc.)3) Deloc de neglijat e faptul ca destule familii tinere locuiesc cu chirie,ori daca am pune la socoteala o chirie "modesta" de 5-600 de lei,atunci adio"alte lucruri",adio "pizza" si renuntam si la o parte din mancare ,ca doar suntem obisnuiti cu stransul curelei.4)Foarte multi au rate la banca,facute pentru diverse lucruri(o mobila,un frigider etc).Daca luam in considerare o rata de doar 100 de lei,renuntam la incalzire si mai punem 1 haina pe noi(foarte multe cazuri de familii care indura un frig crancen iarna)5)Pensionarii,de ei nu se pomeneste mare lucru,nici nu viseaza la cei 1500 de lei venit,asa ca ies din discutie,sa moara odata,nu'i asa? Tu vorbesti din punctul de vedere al unui tanar care inca nu are responsabilitatea unei familii,iar eu tin sa te contrazic pentru ca fiind intretinator principal al unei familii vad altfel lucrurile.Si crede'ma,am un salariu mai mult decat "onorabil".Insa nu ma plang pe mine,ii compatimesc pe cei care intr'adevar au venituri pe familie de 1500 de lei si sunt convins ca trebuie sa renunte la multe lucruri necesare (dar nu indispensabile),pentru a putea tine capul la suprafata.Daca asta numesti tu un trai decent,ajung la concluzia ca ne meritam soarta,suntem un popor care nu merita altceva din moment ce ne "bucuram" ca putem iesi la o pizza.Destul de trist...
Roxelly Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 @ RoxellyEu am petrecut foarte mult timp la nemti, ca tot ai dat exemplu nemtii, acolo traiesc majoritatea in chirie TOATA viata (oameni care se respecta)...deci nu vad de ce te plangi cu rata pe viata din moment ce nu ai chirie o viata + ai casa sau apartamentul tau PERSONAL !Apropo de masini, cred ca la noi este cel mai ieftin combustibil din UE, preturile la masini sunt aceleasi peste tot, ca doar facem parte din UE + ca nimeni nu te obliga sa-ti cumperi o masina noua, exista nenumarate oferte la masini second in stare excelenta care le da clasa oricand la orice dacie sau renault sau eu stiu ce firme ,,standard" NOI (vorbesc de masinile nemtesti).Oferta e mare si in Romania din orice punct de vedere, daca puneti mereu raul in fata, nu se va deschide nici o usa...nu apar solutii ;)daca tie ti se pare de vis sa traiesti in chirie toata viata, bravo tie .. mie mi se pare aberant sa depinzi mereu de cineva ... sa i se puna unuia pata sa te trimita la plimbare, cand ii vine lui chef .. sa nu ti poti face casa ta, sa o aranjezi cum vrei tu si sa faci ce vrei tu acolo ... ca sa nu mai spun ca mi se pare mai avantajos sa ai un apartament al tau si sa platesti intretinere, decat sa platesti chirieeu am dat exemplu germania doar pt a specifica faptul ca de acolo poti cumpara masini la preturi mai mici si nu ma refeream la masini noi ... nu ma refeream la combustibil, sau ca stau ei in chirie toata viata ... nu stiu ce ai priceput tu
Denzel_Lsd Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 :roflag: depinde...in Romania uni duc un trai decent....alti nu....eu unu nu as avea ce sa mai cer de la conditiile de trai....pentru ca pur si simplu nu m-am zbatut pentru ami face traiul mai bun...pote ca imi place asa cum e, bine daca te zbati si faci ceva, poti sa o duci bine si aici chiar daca e Romania...daca stai si freci menta....te plangi ca nu ai traiul bun :glare:
tasedano Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 daca te zbati si faci ceva, poti sa o duci bine si aici chiar daca e Romania...daca stai si freci menta....te plangi ca nu ai traiul bun Spune asta milioanelor de romani care se zbat sa'si faca o viata cat de cat decenta,spune'le ca freaca menta.
Denzel_Lsd Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 bine NU MAI STATI PE FORUM SI DEZBATETI , AJUTATI MILIOANELE DE ROMANI CARE NU AU UN TRAI DECENT...EXACT CA SI DOMNI NOSTRI DE SUS CARE SUNT LA CARMA TARI....DISCUTI SI DEZBATERI...FARA FAPTE....TOTI AM VREA UN TRAI MAI BUN...DAR NU FACEM NIMIC SA IL INBUNATATIM...si vine intrebarea aia grea...ce am putea face???aaaaaaaaa nush ..toate tarile au saraci si bogati lor...asta nu se va schimba niciodata...nu pot sa le spun eu ce sa faca sa gandeasca ei...PS: in 89 sau saturat de nivelu de trai din roamania, ia dus capu si au facut ceva sa il schimbe....noi ...huh...noi nu avem timp de asa ceva , suntem prea ocupati cu FORUMUL,WOW....cluburi si beti cu prieteni...acestei tari i sa dat confortul acesta si noi am confirmat....nu ma exclud din ce am zis...nici eu nu am timp daca nimeni nu are timp...lasa mergem in turma !!
Roxelly Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 bine NU MAI STATI PE FORUM SI DEZBATETI , AJUTATI MILIOANELE DE ROMANI CARE NU AU UN TRAI DECENT...EXACT CA SI DOMNI NOSTRI DE SUS CARE SUNT LA CARMA TARI....DISCUTI SI DEZBATERI...FARA FAPTE....TOTI AM VREA UN TRAI MAI BUN...DAR NU FACEM NIMIC SA IL INBUNATATIM...si vine intrebarea aia grea...ce am putea face???aaaaaaaaa nush ..toate tarile au saraci si bogati lor...asta nu se va schimba niciodata...nu pot sa le spun eu ce sa faca sa gandeasca ei...PS: in 89 sau saturat de nivelu de trai din roamania, ia dus capu si au facut ceva sa il schimbe....noi ...huh...noi nu avem timp de asa ceva , suntem prea ocupati cu FORUMUL,WOW....cluburi si beti cu prieteni...acestei tari i sa dat confortul acesta si noi am confirmat....nu ma exclud din ce am zis...nici eu nu am timp daca nimeni nu are timp...lasa mergem in turma !! cred ca glumesti! tu observi ce spui?tu stii cati oameni invata pe rupte pt a putea sa ocupe o pozitie buna, sa aiba un servici bine platit ca sa traiasca bine si degeaba pt ca sunt pilele? stii cati oameni muncesc nenumarate ore pe zi si se chinuie pt a avea un trai mai bun? ce vrei sa faca ei? greva? sa dea in cap la altii? .. stii cum suntem noi? ca si cum un elev nu ar sti nici macar titlul lectiei cand e ascultat ... avem probleme de la titlu noi, ce sa mai vorbim de continut ... asa ca ai nostri iubiti conducatori trebuie sa mai ia si niste masuri pt imbunatatire..nu pt descoperirea noilor metode de a fura...si a descoperi matusi si matusici care sa le tot lase averi din neantsunt intr adevar si multi care nu fac nimic pt a-si imbunatati situatia...dar si oameni care intr-adevar muncesc
Denzel_Lsd Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Dati frate jos si conduceti voi,poate ar iesi mai bine...si eu am 23 de ani si sunt zile in care vin d la munca obosit mai rau decat un om de 60 , dar nu ma plang...nu am masina nu am casa...nici ca as putea sa imi cumpar vreodata fara un imprumut sau vrun miracol....da nu imi jelesc frate viata..atata timp cat nu am facut nimic sa o imbunatatesc...am invatat si eu destul de bine ,nu am avut o situatie materiala nemaipomenita....cred ca pur si simplu sunt satul de oameni care traiesc prost si se pun pe facut copii...nu am nimic cu cei care incearca sa faca ceva...am ceva cu cei care o freaca...si sunt prea multi...o sa fim la fel si peste 100 de ani.
Stargate Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 zici ca sunt multi care o fredoneza, dar atunci cum explici ca (aproape) orice roman care ajunge sa munceasca prin strainatati se remarca si e bun meserias? Sunt stimati si chiar recomandati si altora pt eficienta lor. In aceasta categorie NU intra tiganii care fura si stau in caravane pe la marginea oraselor starnin?d controverse cu populatia locala si porniri etnice violente. Deci oare nu e acelasi om din romania? Ba da, dar e motivat asa cum trebuie, de un salariu bun si nu in bataie de joc. :readthis: Mai gandeste-te la ce anume stimuleaza omul de rand, inainte sa faci categorii distincte. :violent:
Denzel_Lsd Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 da...in fine fiecare cu opiniile si parerile lui... si ca vbim aici si ca nu...maine tot in aceiasi situatie suntem.. :tiphat:
Sunrise Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Trai decent in Romania?..Niciodata nu cred ca va fi.Tot timpul va fi ceva care sa impiedice acest lucru.Pacat.In alte tari se fac multe lucruri cu eforturi putine si mai ales putini bani.La noi in tara ii invers. :(