MiXalic Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Daca si Romania e o tara bogata, atunci alea din vest ce sunt ?Nu stiu cum puteti vorbi de bogatie cand Romania (ca tara, nu ca populatie) e ingropata in datorii, cand salariu mediu pe economie e cam 400-500 de euro, cand in multe comune si sate inca sunt case facute din lut, cand am fost situati pe penultimul (sau ultimul, nu mai stiu) loc in UE. De ce credeti ca nivelul coruptiei este foarte ridicat in Romania ? Ca traim bine, nu ? Vorbiti de masini, haine si mai stiu eu ce...voi vedeti doar ambalajul. Majoritatea din Romania sunt imbracati din targuri sau de la oameni care cica aduc haine din Germania, Italia sau mai stiu eu de unde. Majoritatea iau masini de pe net si strang bani cativa ani buni ca sa o aiba. Stiu o familie in care se spalau toti in aceeasi apa, in care tatal se barbierea cu apa incalzita, care mancau doar 2 ori pe zi (dimineata si seara) si cine stie ce mancau, ca sa stranga bani sa-si ia masina. Majoritatea isi cumpara frigider, aragaz, telefon si mai stiu eu ce in rate, dar traim bine si suntem o tara bogata...
Cheloo Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Daca si Romania e o tara bogata, atunci alea din vest ce sunt ? Nu stiu cum puteti vorbi de bogatie cand Romania (ca tara, nu ca populatie) e ingropata in datorii, cand salariu mediu pe economie e cam 400-500 de euro, cand in multe comune si sate inca sunt case facute din lut, cand am fost situati pe penultimul (sau ultimul, nu mai stiu) loc in UE. De ce credeti ca nivelul coruptiei este foarte ridicat in Romania ? Ca traim bine, nu ? Vorbiti de masini, haine si mai stiu eu ce...voi vedeti doar ambalajul. Majoritatea din Romania sunt imbracati din targuri sau de la oameni care cica aduc haine din Germania, Italia sau mai stiu eu de unde. Majoritatea iau masini de pe net si strang bani cativa ani buni ca sa o aiba. Stiu o familie in care se spalau toti in aceeasi apa, in care tatal se barbierea cu apa incalzita, care mancau doar 2 ori pe zi (dimineata si seara) si cine stie ce mancau, ca sa stranga bani sa-si ia masina. Majoritatea isi cumpara frigider, aragaz, telefon si mai stiu eu ce in rate, dar traim bine si suntem o tara bogata... suntem bogati in saracie noi
Heinekener Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 in romania sunt 2 categorii:-foarte bogati-foarte saraci Cei care au ce manca zi de zi sunt la mijloc
Cheloo Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 in romania sunt 2 categorii:-foarte bogati-foarte saraci Cei care au ce manca zi de zi sunt la mijlocpai ai zis ca is 2 categorii, aia de mijloc nu e si ea o categorie? #-o
Adi Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Cand o sa fie un trai decent in romania , africanii aia ce stau in triburi si vaneaza animale cu arcul o sa stea pe net.
MiXalic Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Cand o sa fie un trai decent in romania , africanii aia ce stau in triburi si vaneaza animale cu arcul o sa stea pe net.Ca bine graiesti ;)
[k1ll] Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Daca si Romania e o tara bogata, atunci alea din vest ce sunt ?Nu stiu cum puteti vorbi de bogatie cand Romania (ca tara, nu ca populatie) e ingropata in datorii, cand salariu mediu pe economie e cam 400-500 de euro, cand in multe comune si sate inca sunt case facute din lut, cand am fost situati pe penultimul (sau ultimul, nu mai stiu) loc in UE. De ce credeti ca nivelul coruptiei este foarte ridicat in Romania ? Ca traim bine, nu ? Vorbiti de masini, haine si mai stiu eu ce...voi vedeti doar ambalajul. Majoritatea din Romania sunt imbracati din targuri sau de la oameni care cica aduc haine din Germania, Italia sau mai stiu eu de unde. Majoritatea iau masini de pe net si strang bani cativa ani buni ca sa o aiba. Stiu o familie in care se spalau toti in aceeasi apa, in care tatal se barbierea cu apa incalzita, care mancau doar 2 ori pe zi (dimineata si seara) si cine stie ce mancau, ca sa stranga bani sa-si ia masina. Majoritatea isi cumpara frigider, aragaz, telefon si mai stiu eu ce in rate, dar traim bine si suntem o tara bogata...Word+ca mai importam petrol la greu.. om` avea noi bogatii in natura dar romanul nu se stie folosi de ea (in sensul bun al cuvantului) .. mai auzi pe la stiri ca iar se defriseaza intregi paduriP.S. BoBoss long time no see ^_^
Heinekener Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 ' date='Jul 20 2008, 12:22' post='2926088']Word +ca mai importam petrol la greu.. om` avea noi bogatii in natura dar romanul nu se stie folosi de ea (in sensul bun al cuvantului) .. mai auzi pe la stiri ca iar se defriseaza intregi paduri P.S. BoBoss long time no see ^_^ avem si noi petrol in Romania dar ... l-au vandut marilor firme . Stiti ce nu inteleg eu ? Poi p vremea lu' Nenea Ceausescu , tot era de stat cum draq acum multi si-au tras terenuri ? Prin magarii la primarie etc. , pai cum sa fie Romania tara buna cand astia i-au vandut tot din ea? si sa nu mai zicem ca nu era al lor :sef:
Cheloo Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 avem si noi petrol in Romania dar ... l-au vandut marilor firme . Stiti ce nu inteleg eu ? Poi p vremea lu' Nenea Ceausescu , tot era de stat cum draq acum multi si-au tras terenuri ? Prin magarii la primarie etc. , pai cum sa fie Romania tara buna cand astia i-au vandut tot din ea? si sa nu mai zicem ca nu era al lor :sef: ce petrol avem noi? avem cat se ne tina o luna, asta numesti u rezerve? #-o
[k1ll] Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ce petrol avem noi? avem cat se ne tina o luna, asta numesti u rezerve? #-ote inseli, pe vremuri "importam" petrol la germani pe vremea razboiului mondial si pe atunci aveam foarte mult petrol
Wonderer Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 chello vad ca tie iti pare rau ca traiesti...peste tot pe unde ai postat am vazut ca ai o parere proasta despre romani/romania.romania este o tara f bogata dar e exploatata in interesul unor persoane.romania produce foarte multa energie electrica pe care o vinde la bulgari si unguri mult mai ieftin ca in romania,petrol avem de ajuns dar a fost cumparat de cei bogatii si nu avem parte de el. Agricultura este la pamanat,pe timpul lu ceasca aveam produse agricole de ne permiteam sa exportam.Avem dunarea cu marea neagra care ar trebui sa fiu un punct de legatura intre europa de vest si Asia,Portul cta e in paragina (basescu a vandut flota).Delta dunarii a ajuns o bataie de joc,un loc cu tone de gunoaie si vile de 1562562 de etaje,asa e de fapt tot turismul din romania.In loc sa facem noi automobile le vindem la francezi germani etc,sa faca ei bani pe carca noastra,combinatele le privatizam pe capete.Mai pe scurt videm tot ce se poate.dau si un exemplu : Petromidia a fost cumparata de patriciu pe un pret de nimic...dupa cativa ani a vandut-o pe 2 miliarde de dolari.Statul roman prefera sa vanda in loc sa investeasca ..si de ce ? pt ca dureaza ceva ca o investite sa fie rentabila iar aceai oameni nu vor mai fi la putere cavd aceasta va fi rentabila .totusi nu am vazut o familie care munceste sa se vaite ca e saraca... se vaita aia la televizor ca sunt 15 si nu e unu in stare sa munceasca si vor sa le dea statu.exista 2 categorii dupa mine:cei bogati (1)-pe spatele altora (2) pe statele lorcei care sunt prea comozi sa munceasca si prefera sa ceara.credeti ca in vest e totul roz? degeaba au ei salarii de 3-4000 euro cand la ei un suc e 5 euro un pachet de tigari 5-6 euro...poate au ei tot ce vor dar platesc la banca pana la adanci batraneti.Romania e o tara bogata,are oameni destepti dar e condusa de ....De ce credeti ca toata lumea a venit peste romani inca de acum 2000 de ani ? pt ca aveau foarte multe bogatii.
Sly Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Sa nu uitam ca se poate exploata turismul la maxim in Romania.Am fost aproape peste tot in tara si am vazut cum arata un "tursim" ajuns in moarte clinica,de la tanti Veta care iti vinde un suc la pretul unui Walker,de la fleica aruncata in sictir pe o masa jegoasa,pe o atmosfera la fel de slinoasa,totul este aiurea.Nu mai zic de mizeria pe care o intalnim in munti sau la mare,unde crezi ca e mai frumos si rasare un mare morman de gunoaie.Toate acestea m-au facut sa cred ca noi avem cu ce,dar nu stim sa le exploatam sau daca sunt exploatate,sunt doar in interese proprii.Mineritul in Romania nu mai exista nici sub forma "Celor sapte pitici",toti minerii au primit prime acum ceva timp in urma,dupa care au fost scosi in somaj,invatamantul romanesc de care occidentul avea o parere foarte buna,astazi e in coada de peste si cand ma gandesc,ca acum cativa ani aveam locurile I si II asiguarte la olimpiadele internationale,iar astazi ne mandrim cu un Grammy luat pentru sountrack-ul de la Piratii din Caraibe,mi se face scarba.La noi nimic nu functioneaza cum trebuie,avem cu ce,dar nu avem cu cine.Si apropo de cea ce a zis si Wonda,la noi 10% sunt hoti,10% puturosi si restul de 80% se gandesc la ziua de maine.
Stalk3r Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 @cheelo , eu vb de ce vad in oradea .. cluj .. timisoara , inteleg ca in bucuresti gunoaiele is mai inalte ca blocurile si tziganii si boschetarii mai multi ca populatia .. dar eu iti zic ce am VAZUT nu ce cred. cineva pe prima pagina a zis " Romania e o tzara saraca cu oameni bogati" foarte adevarat , dar sa nu se inteleaga gresit ..
Flake Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 este foarte greu pentru ca fiecare merge dupa interesul sau.. sa dobandeasca lucrul cat mai rapid. un om din romania nu se gandeste sa faca ceva bun pentru societate.. (in acest fel facand ceva bun atat pentru el cat si pentru ceilalti cetateni) ci face doar pentru el,propria persoana.
MiXalic Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 romania produce foarte multa energie electrica pe care o vinde la bulgari si unguri mult mai ieftin ca in romania,petrol avem de ajuns dar a fost cumparat de cei bogatii si nu avem parte de el. Agricultura este la pamanat,pe timpul lu ceasca aveam produse agricole de ne permiteam sa exportam.Avem dunarea cu marea neagra care ar trebui sa fiu un punct de legatura intre europa de vest si Asia,Portul cta e in paragina (basescu a vandut flota).Delta dunarii a ajuns o bataie de joc,un loc cu tone de gunoaie si vile de 1562562 de etaje,asa e de fapt tot turismul din romania.In loc sa facem noi automobile le vindem la francezi germani etc,sa faca ei bani pe carca noastra,combinatele le privatizam pe capete.Mai pe scurt videm tot ce se poate.Mai pe scurt la ce ai zis tu aici : avem de toate da n-avem nimic. Cam asa ar suna ce spui tu si nu stiu cine ar putea sa restabilizeze tara cand si politicienii astia tineri (care cica nu au gandire comunista) numai pe furate sunt.exista 2 categorii dupa mine:cei bogati (1)-pe spatele altora (2) pe statele lorcei care sunt prea comozi sa munceasca si prefera sa ceara.Sunt multi oameni care muncesc toata ziua pe salarii de nimic si care nu cersesc...nu mi se pare corect ce zici.credeti ca in vest e totul roz? degeaba au ei salarii de 3-4000 euro cand la ei un suc e 5 euro un pachet de tigari 5-6 euro...poate au ei tot ce vor dar platesc la banca pana la adanci batraneti.N-o fi chiar roz, da rosu deschis tot e. Un suc la restaurant in vest nu depaseste 3 euro. O punga de chipsuri la 250 g e intre 50 de centi si 1,50 euro. La noi o punga la 250 g e 50 de mii. Intr-adevar tigarile sunt scumpe, dar la salariile lor isi pot permite. In Germania cel putin, oamenii nu au voie sa fumeze in spatii inchise. Singura chestie care poate fi considerata aiurea e chestia cu casele. In vest n-are multa lume casa. Majoritatea traiesc cu chirie.
Wonderer Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 romania este o tara bogata dar nu toti pot duce un trai decent din cauza politicienilor
CDP Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 mai revin la ce am intrebat ulterior...cum de e romania o tara saraca, daca in momentul de fata nici macar in cursul saptamanii nu gasesti locuri libere la terase?cum e romania o tara saraca daca se asteapta la coada pentru masini?de ce va plangeti atat si va complaceti in situatie si nu incercati sa faceti ceva sa va fie bine???nu ma intrebati ce, ramane la aprecierea fiecaruia
Heinekener Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 in ultimii ani in romania a crescut nivelul de trai , au scazut cazurile cand omul nu mai are ce manca... aqm romanii au bmw`uri , va plangetzi de mila of of In Romania cine e muncitor nu are cum sa moara de foame
CDP Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 in ultimii ani in romania a crescut nivelul de trai , au scazut cazurile cand omul nu mai are ce manca... aqm romanii au bmw`uri , va plangetzi de mila of of In Romania cine e muncitor nu are cum sa moara de foame mai adaugam si o dacie si apare clasa de mijloc...asta daca nu vrei sa ai salar de bancher pentru clasa de mijloc, si pt cea de sus salariul lui Bill Gates
MiXalic Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 mai revin la ce am intrebat ulterior...cum de e romania o tara saraca, daca in momentul de fata nici macar in cursul saptamanii nu gasesti locuri libere la terase?cum e romania o tara saraca daca se asteapta la coada pentru masini?de ce va plangeti atat si va complaceti in situatie si nu incercati sa faceti ceva sa va fie bine???nu ma intrebati ce, ramane la aprecierea fiecaruiaSimplu. Tu te uiti ce e in Bucuresti, Timisoara sau mai stiu eu unde sau prin orasele "turistice". Eu sunt 80% sigur ca in timpul saptamanii gasesti loc la terasa oriunde in tara. Cu masinile am mai zis cum e treaba, cum fac oamenii foamea da au bmw in garaj. A fost si pe la tv.
Heinekener Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Simplu. Tu te uiti ce e in Bucuresti, Timisoara sau mai stiu eu unde sau prin orasele "turistice". Eu sunt 80% sigur ca in timpul saptamanii gasesti loc la terasa oriunde in tara. Cu masinile am mai zis cum e treaba, cum fac oamenii foamea da au bmw in garaj. A fost si pe la tv.bmw`ul consuma mult :crazy: offtopic:venisi din it?
Cheloo Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Traim "bine" pentru ca dragii nostri politicieni maresc pensiile cea ce duce la cresterea inevitabila a inflatiei #-o
CDP Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Simplu. Tu te uiti ce e in Bucuresti, Timisoara sau mai stiu eu unde sau prin orasele "turistice". Eu sunt 80% sigur ca in timpul saptamanii gasesti loc la terasa oriunde in tara. Cu masinile am mai zis cum e treaba, cum fac oamenii foamea da au bmw in garaj. A fost si pe la tv.eu as zice sa nu mai fii asa sigur, eu ma uit in oras la mine, care nu`i nici turistic, nu`i nici mare, are max 170.000 de locuitori, si totusi terasele is pline in fiecare seara, incepand le la orele18.00 pana pe la 23.00, ca sa gasesti un loc tre sa stai la rand, si slava domnului, is ceva terase...asa ca presupun ca nu te uiti tu unde trebuie...si nu numai in oras la mine, si in orasele vecine situatia e cam aceeasi...asa ca...
Cheloo Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 eu as zice sa nu mai fii asa sigur, eu ma uit in oras la mine, care nu`i nici turistic, nu`i nici mare, are max 170.000 de locuitori, si totusi terasele is pline in fiecare seara, incepand le la orele18.00 pana pe la 23.00, ca sa gasesti un loc tre sa stai la rand, si slava domnului, is ceva terase...asa ca presupun ca nu te uiti tu unde trebuie...si nu numai in oras la mine, si in orasele vecine situatia e cam aceeasi...asa ca...De acord cu tine nu vezi un loc liber la o terasa sunt full tot timpu :)
~HHG~ Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 bah fratilor eu am dus lipsa de de toate......in afara de un acperis....au fost momente cand naveam bani.....si unele momente in kre sa zicem doar kmi era foame :-s....ai mei locuiesc la sat si plm....bani putin alea alea....dar nam duso rau din cauza nimanui....numai din cauza mea pt k banii nu stateau deloc la mine ,vorba aia..."azi aveam milioane maine cativa lei"....in romania nu se traieste deloc rau....singura problema e furtisagu pe kre il avem in sange kre ne determina sa nu muncim cinstit=> salarii mici k defapt la asta se rezuma totul...sincer sa fiu si eu si oricine dak as putea sa fur cum fura politicienii si sa nu ma intrebe nimeni de sanatate...as faceo cu nesimtire....si sa nu va aud k nu ati face la fel pt k sim ff bine k (virgula) cu o floare nu se face primavara.....pentru a combate furtul e nevoie de oameni cu initiativa si cu mult curaj kre sa ia masuri drastice impotriva acestui fenomen