Jump to content
RAPTURE-

Trai decent in Romania ?

Recommended Posts

Posted

Daca TU nu faci nimic pentru tine,nici ceilalti n-o vor face.

Exact degeaba ii acuzi pe altii daca u stai in banca ta si nu faci nimic sa iti fie bine! :)

hai sa o luam altfel. esti copil de taran(om de la tara care traieste din munca campului) da? ai avut pana la 18 ani sapa in mana, scoala mai putina.. ca pe la tara.. cum dracu sa faci tu ceva cand nu ai nici o posibilitate? cum sa ajungi tu la un salariu de 1000 de euro daca tu stii numai sapa? ce programe are romania pentru taranii romani? ce posibilitatzi iti ofera tie romania sa te ridici si sa faci o afacere din ceea ce stii sa faci? va spun eu niciodata. nu s-a trait decent in romania niciodata.

am o masina am o casa am un servici dar nu pot spune ca am trait decent pana acuma. cu toate astea ii multumesc lui dumnezeu pentru tot ce am.. dar traiul decent de afara este si va fi un lux pentru noi mult timp de acum incolo.

Posted

hai sa o luam altfel. esti copil de taran(om de la tara care traieste din munca campului) da? ai avut pana la 18 ani sapa in mana, scoala mai putina.. ca pe la tara.. cum dracu sa faci tu ceva cand nu ai nici o posibilitate? cum sa ajungi tu la un salariu de 1000 de euro daca tu stii numai sapa? ce programe are romania pentru taranii romani? ce posibilitatzi iti ofera tie romania sa te ridici si sa faci o afacere din ceea ce stii sa faci? va spun eu niciodata. nu s-a trait decent in romania niciodata.

am o masina am o casa am un servici dar nu pot spune ca am trait decent pana acuma. cu toate astea ii multumesc lui dumnezeu pentru tot ce am.. dar traiul decent de afara este si va fi un lux pentru noi mult timp de acum incolo.

stiu eu tarani care au salarii, nu de 1000 de euros, sa nu exagerez, dar de la 400 in sus :) si sunt multi...au doar 4 clase parte din ei, dar lucreaza intr`un abator, intr`adevar muncesc pentru banii aia, dar se si simte la buzunar, mai ales ca cel cu abatorul stie sa`si respecte angajatii, si in primul rand nu a uitat de unde a plecata acu vreo 10 ani, adica tot de la sapa...

Posted

Exista meserii cu bani multi dar ostenitoare si meseri cu bani mai putini dar stai pe scaun...

Eu prefer pe a 2-a #-o

Banii se castiga ...chef de munca sa ai

Posted

Exista nenumarate metode de informare - ziare,televiziuni,radio.Computerele au invadat lumea - deci si taranii aia au acces la informatii.Acum 20 de ani era asa,acum lucrurile stau altfel.Doar cine nu vrea nu are.

Posted

Romania ar putea sa ajunga printre tarile 'bune' . Dar atm nu , nu cu acesti oameni care sunt la conducere :).

Din ce in ce mai multi care doresc sa lucre intr-o institutie unde sunt bine platiti se duc in strainatate . De ce ? in Romania GREU gasesti post liber undeva unde esti platit bine , fara pile .

Posted

pai aici degeaba ai facultate sau alte studii ... ca salariu rar depaseste LA INCEPUT 400 de euro ..

Si tu esti unul din aia care din prima luna vrea 2000 euro salariu ? =))

@Rene: La noi nu prea e asa problematica chestiunea cu locurile de munca, mai degraba inflatia/deprecierea monedei. Btw, ne asteapta un nou val de scumpiri in toamna, se vor majora preturile cu 20% daca am inteles eu bine.

Posted

Romania e o tzara foarte bogata , dar din pacate lumea e prea chioara ca sa observe asta , si nah .. asta e :)

Am fost in Ungaria de curand , si Austria , in ungaria nu vedeai masini luxoase , ei prefera doar chstii simple si foarte eficiente , sunt foarte curati si calculati ,.. se respecta pe ei , in schimb in romania vezi la tot pasul masini luxoase si case care mai de care , dar cat despre exteriorul casei lor si asa mai departe .. incepe sa se vada jegul ..

Parlamentul si poporul e foarte aiurea la noi , nu tzara!

asa'i

Posted

ce va plangeti de traiul din romania.........bai dak noi am ajuns sa ne plangem...ce sa zica aia din zimbabwe....la noi dak te duce putin bibilica si poti s muncesti(fizic sau intelectual.....nu conteaza tot munca se numeste si trebuie respectata in egala masura)..totu e ok...normal apa si probleme...ideea e sa reusesti sa treci peste

Posted

Romania e tara tuturor posibilitatilor : daca ai banii daca nu ai banii poti fura antyhing :-@

Dupa parerea mea s-a ajuns prea josnic dar asta e nu putem noi schimba aceasta tara.

Eu unu dabia astept sa termin liceul si am taiato.

Posted

ce va plangeti de traiul din romania.........bai dak noi am ajuns sa ne plangem...ce sa zica aia din zimbabwe....la noi dak te duce putin bibilica si poti s muncesti(fizic sau intelectual.....nu conteaza tot munca se numeste si trebuie respectata in egala masura)..totu e ok...normal apa si probleme...ideea e sa reusesti sa treci peste

Noi aici vorbim despre Romania ca tara din U.E. si daca vrei sa faci in comparatie cu alta tara, fa cu una din cele mai civilizate ca noi si ai sa vezi ca noi suntem cam pe ultimele locuri.

"pai aici degeaba ai facultate sau alte studii ... ca salariu rar depaseste LA INCEPUT 400 de euro .."

pai aici ... la 18-22 de ani nici 200de euro nu scoti deci ...

Posted

stati voi relax ca vaz zic eu ca nici dincolo nu stau cainii cu colaci in coada!

rapture depinde in ce domeniu activezi.Daca te bagi in domeniul IT castigi mai bine:)

Posted

se castiga bine din it......dar gasesti destul de greu ceva klumea....uite o sa va zic o chestie fara pic de rusine.....pana sa gasesc ceva am lucrat in domeniul forajelor.....da frate stateam toata ziua in noroi si munceam...da ieseau bani frumosi....atata timp cat ai ambitie si oleaca de cap...merge treaba....am terminat liceul la mate-info si am lucrat in foraje....nui normal dar asta e...in loc sa disperi mai bine te gandesti la ce poti face

Posted

Ce IT frate ?! Cum zicea si Mircea Badea - a facut mate-info+cibernetica si ce a ajuns - sa citeasca ziare ...

Tre sa fi chiar pasionat sa vrei sa lucrezi in domeniul calculatoarelor, ca eu dupa ce o sa termin cu mate-info sunt 100% sigur ca o sa fac altceva la facultate.

Si cu locurile de munca... daca ai pile mai prinzi ceva, daca nu ...

Posted

se traieste f bine in romania aveam bautura avem de toate nu va mai plangeti degeaba

Suntem pe locul 3 la consumul de alcool :P (parca ... ). Chiar traim bine :))

Posted

rapture am lucrat la firme ca rds,eta,siemens si iti zic eu ca se castiga bine si daca nu ai cine stie ce facultate.Poate pe Badea nu il pasiona sau nu il ducea bibilica

Posted

crezi ca badea a ajuns sa citeasca ziare pt ca n-avea unde sa se angajeze (avand studiile pe care le are) :)) ?

NU.

Vreau sa spun ca a facut o facultatea de matematica si are o meserie ||.

PS: Mircea Badea fan :clap:

Posted

Noi aici vorbim despre Romania ca tara din U.E. si daca vrei sa faci in comparatie cu alta tara, fa cu una din cele mai civilizate ca noi si ai sa vezi ca noi suntem cam pe ultimele locuri.

"pai aici degeaba ai facultate sau alte studii ... ca salariu rar depaseste LA INCEPUT 400 de euro .."

pai aici ... la 18-22 de ani nici 200de euro nu scoti deci ...

eu am 20 ani si am un salariu cu putin peste 400 euro {craiova} .. e primul meu servici, asa ca nici experienta nu am avut ca sa spun ca a fost un atu ... dar am avut putin noroc....dar ce-i drept, risc sa mor din cauza nervilor, sa fiu varza psihic, pt ca desi nu lucrez la spital de nebuni, e cam acelasi lucru :)) {poate era mai bine la spital totusi, mai putine reguli :D } .. dar stiu si persoane cu pregatire mai buna ca a mea, care au mai si lucrat si totusi lucreaza pe salarii mult mai mici, sau isi cauta in disperare un loc de munca .. asa ca depinde si de foarte multi factori chestia asta cu traiul decent ... daca stam totusi sa facem un raport preturi-salarii, ne da cu virgula, .. pt ca in general sunt mici sansele in care nu trebuie sa te ingrijorezi cum iti platesti intretinerea, cum iti cresti copilul, etc

Posted

Dupa ce am fost in majoritatea judetelor tarii,si chiar in doua tari straine tot voi sustine ca Romania este o tara extraordinar de frumoasa. (pakt ca e locuita )Nu e vina tarii, ca sint "uscaturi" in padure.

Pune-ti mana si :pray: k la razboi astia care jefuiesc tara, or sa stea acasa sa-si pazeasca masinile, casa si femeile si noi mergem la luptaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

"Iar dormiti linistiti ? "

Posted

...am fost in cateva tari...tara noastra tinand cont ca are toate tipurile de relief...noi nu stim sa le scoatem in evidenta...cat despre locurile de munca :-j ...unu la noi cu bani putini...nu poti spune ca duce un trai decent...dar altii din alte tari...chiar dak au salariul mai mic...pot spune ca nu le lipseste nimic...

P.S. nu in toate tarile e la fel...sunt tari si mai jalnice ca noi :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...